Honnan jött a maszatolás?

Pontszám: 4,6/5 ( 48 szavazat )

Honnan ered a gyakorlat? A zsálya égetése – más néven maszatolás – ősi spirituális rituálé . A maszatolás jól bevált amerikai indián kulturális vagy törzsi gyakorlat, bár nem minden csoport gyakorolja. Sok indián nép hagyományait köszönhetjük ennek használatáért.

Mi a maszatolás eredete?

Meghatározás és eredet A „smudging” szó a „smudge” szóból származik, amely angol eredetű. A kifejezést azonban széles körben használták az őslakosok elkenődési szertartásaira , amelyek során szent gyógynövényeket és gyógyszereket égetnek el rituálé részeként, illetve tisztítási vagy egészségügyi célból.

A maszatolás kulturális előirányzat?

Amikor a társadalom domináns kultúrája átvesz egy másik, elnyomást átélő kultúra szempontjait , az a legjobban kulturális kisajátításként értelmezhető. Fehér zsálya és más szennyeződéses termékek (égető édes fű, palo santo stb.

Mi az eredete a zsálya elkenődésének?

Az amerikai őslakosok és más őslakosok évszázadok óta égettek zsályát egy spirituális rituálé részeként, hogy megtisztítsák az embert vagy a teret, valamint elősegítsék a gyógyulást és a bölcsességet. Az ókori egyiptomiak és rómaiak óta használták emésztési problémák, memóriazavarok és torokfájás kezelésére.

Honnan származik a fehér zsálya?

Fehér zsálya (Salvia apiana) Ez az őshonos növény gyakran megtalálható Dél-Kalifornia és Baja California part menti zsálya bozótos élőhelyén . A fehér zsálya fontos és szent növény az amerikai őslakosok számára.

One Take | Mi az a maszatolás? (Rövid változat)

35 kapcsolódó kérdés található

Illegális a zsálya szedése?

Ezen a területen a zsályát a kaliforniai veszélyeztetett fajokról szóló törvény védi. Johnson helyettes megállapította, hogy Reyes és Gomez is illegálisan szedték ki a védett bölcset , megsértve a kaliforniai büntető törvénykönyv 384 (a) pontját, ami vétség.

Az égető zsálya káros a tüdejére?

Ha ez a helyzet, a zsálya égetése áldás lehet az asztmában, allergiában, hörghurutban és egyéb légúti betegségekben szenvedők számára. De a füst belélegzése az elkenődés során súlyosbíthat bármilyen légúti állapotot .

Használhatok újra egy zsálya maszatos rudat?

Használhatja újra ugyanazt a maszatos pálcát, amíg nem marad semmi égetnivaló . Ideális esetben minden tisztításhoz új szennyeződést kell használnia.

Mit jelent a zsálya ?

(4/1. bejegyzés) 1a : bölcsesség a reflexió és a tapasztalat révén . b archaikus : súlyos, ünnepélyes. 2 : bölcsesség, megfontoltság és józan ítélőképességű bölcs tanácsokból kiindulva vagy azokkal jellemezve.

Mi az a kulturális kisajátítás?

A kulturális kisajátítás egy nem domináns kultúra tárgyainak vagy elemeinek oly módon történő felhasználását jelenti, amely nem tartja tiszteletben azok eredeti jelentését, nem ad hitelt forrásuknak, erősíti a sztereotípiákat, vagy hozzájárul az elnyomáshoz.

Mit csinál az égető zsálya?

A zsályaégetés egy erőteljes rituálé A zsályaégetés rituáléjának gyökerei az indián hagyományokban gyökereznek. Manapság az emberek zsályát és más szent gyógynövényeket égetnek, hogy megtisztítsák a teret vagy a környezetet a negatív energiáktól, hogy bölcsességet és tisztaságot generáljanak, és elősegítsék a gyógyulást .

Mi a 4 szent gyógyszer?

Három másik növény, a zsálya, a cédrus és az édesfű követi a dohányt, és együtt a Négy Szent Gyógyszerként emlegetik.

Milyen szabályok vonatkoznak az elkenődésre?

A maszatolás mindig önkéntes. Az embereket soha nem szabad maszatolásra kényszeríteni vagy kényszeríteni . Teljesen elfogadható, ha valaki jelzi, hogy nem akar maszatolódni, és dönthet úgy, hogy a szobában marad, és tartózkodik, vagy elhagyja a helyiséget az elkenődés során.

Hogyan takarítod a teredet?

Szórjon egy csipet sót a szoba minden sarkába, amelyet meg szeretne tisztítani. A só környékét tartsa tisztán és más tárgyaktól távol (ha szükséges, porolja le a sarkokat!). Hagyja ki a sót egy-két napig, majd söpörje fel vagy porszívózza fel.

Mire jó a Sage?

A zsályát emésztési problémákra használják, beleértve az étvágytalanságot, a gázokat (puffadás), a gyomorfájdalmat (gasztritisz), a hasmenést, a puffadást és a gyomorégést. Az izzadás és a nyál túltermelésének csökkentésére is használják; valamint a depresszió, a memóriavesztés és az Alzheimer-kór kezelésére.

A zsálya égetése mérgező?

Ami a zsálya égetését illeti, általában biztonságos , még gyermekek és háziállatok közelében is. Csak legyen tudatában az esetleges légúti betegségeknek. (Lehet, hogy nem szeretik az égő zsálya szagát.)

A zsálya égetése megbetegíthet?

Egyes zsályafajok, például a közönséges zsálya (Salvia officinalis) tujon nevű vegyi anyagot tartalmaznak. A tujon mérgező lehet, ha túl sokat vesz be. Ez a vegyi anyag görcsrohamokat okozhat, és károsíthatja a májat és az idegrendszert.

A zsálya dohányzása árthat neked?

A zsálya biztonságosnak tekinthető, mellékhatások nélkül (46). Néhány ember azonban aggódik a tujon miatt, amely a közönséges zsályában található vegyület. Az állatkísérletek kimutatták, hogy a tujon nagy dózisai mérgezőek lehetnek az agyra (47). Ennek ellenére nincs jó bizonyíték arra, hogy a tujon mérgező az emberre (48).

Meddig kell őrölni a házat?

Tartsa a zsályát 45 fokos szögben, gyújtsa meg a zsályát, hagyja égni körülbelül 20 másodpercig , majd óvatosan fújja el a lángot úgy, hogy az egyik végén narancssárga parázs látható. Ezután megkezdheti a hely felszabadításának folyamatát. Az ügyfelek időnként panaszkodnak, hogy nem tudják rávenni, hogy a bölcsije világítson.

Illegális a fehér zsálya szedése?

Kalifornia állam törvényei értelmében senki sem takaríthat be közterületen termő fehér zsályát kereskedelmi értékesítés céljából . A magánterületen a betakarítás a földtulajdonos írásos engedélyével legális, bár Goodman szerint ez ritka eset.

Hol nő a legjobban a fehér zsálya?

A fehér zsálya gyakori növény, amely jó vízelvezetésű száraz talajt, teljes napsütést és kevés vizet igényel. A növény Dél-Kalifornia és Baja California part menti zsálya bozótjaiban, sárgás fenyőerdőiben, száraz lejtőin fordul elő, kevesebb mint 1500 méter (4900 láb) tengerszint feletti magasságban.

Mit használhatok zsálya helyett?

10 legjobb zsályapótló
  1. Majoránna. Ezenkívül a menta család tagja, a majoránna egy fás, citrusos és virágos gyógynövény, amely szorosan utánozza a zsálya jellegzetes aromáját. ...
  2. Rozmaring. ...
  3. Kakukkfű. ...
  4. Baromfi fűszerezés. ...
  5. Oregano. ...
  6. Ízletes. ...
  7. Tárkony. ...
  8. Babérlevél.

Milyen növényből származik a zsálya?

zsálya, ( Salvia officinalis ), más néven közönséges zsálya vagy kerti zsálya, a mentafélék (Lamiaceae) családjába tartozó aromás fűszernövény, amelyet csípős levelei miatt termesztenek. A zsálya a mediterrán térségben őshonos, és frissen vagy szárítva használják ízesítőként számos élelmiszerben, különösen baromfi- és sertéshús töltelékében, valamint kolbászban.