Honnan jött a cefre?

Pontszám: 4,1/5 ( 7 szavazat )

A sorozat, amelyet a 20th Century Fox Television készítette a CBS számára, egy orvosokból és kisegítő személyzetből álló csapatot követ, akik a dél-koreai Uijeongbuban ( 1950–1953) a „4077. mobil hadsereg sebészeti kórházában” állomásoztak a koreai háború idején.

A MASH Vietnamban játszódik?

A film a koreai háború alatt a mobil hadsereg sebészeti kórházában (MASH) állomásozó egészségügyi személyzet egy egységét ábrázolja. ... Bár a koreai háború a film cselekményének helyszíne, az alszöveg a vietnami háború – a film készítésének idején aktuális esemény.

Milyen háborún alapult a MASH című műsor?

Bár a műsor látszólag a koreai háborúról szólt, mind a nemzet, mind Alan Alda kiábrándult a vietnami háború patthelyzetéből és emberi költségeiből, nagyrészt Sólyomszem Pierce fura karakterén keresztül.

Wayne Rogers megbánta, hogy elhagyta a cefret?

WAYNE ROGERS KIHAGYHATTA AZ ELŐÍRÁST, MERT SOHA NEM ÍRT SZERZŐDÉST. ... Rogers azt mondta, hogy azon kívül, hogy hiányzott a szereplőgárdáról – és különösen az Aldával való barátságáról – nem bánta meg, hogy a harmadik évad után elhagyta a show-t .

Miért szabadult meg a mash Trappertől?

Rogers a Trapper Johnt alakította, általában Alan Alda Sólyomszemének ellenfele. Azokban a korai évadokban nagy szerepet játszott a műsor sminkjében. ... Rogers otthagyta a műsort , mert nem akart többé másodhegedűst játszani Aldán . Annak érdekében, hogy a műsorban maradhasson, a producerek beperelték Rogerst szerződése megszegése miatt.

M*A*S*H: 17 titok, amit nem fogsz elhinni (MASH tévéműsor)

19 kapcsolódó kérdés található

Mennyit keresett Alan Alda a MASH epizódonként?

Alan Alda – 235 000 dollár Leginkább Sólyomszem Pierce-ként nyújtott díjnyertes alakításáról ismert az M*A*S*H című műsorban, amely 1972-től 1983-ig futott. Bár epizódonként mindössze 10 000 dollárt keresett a műsor elején, a futam végére sokkal többet keresne.

Igazi alkoholt ittak a MASH-on?

Valószínűleg Baijiu volt . „Gin”-nek hívták, ahogy már sokan mondták, de ennek ellenére nem lehetett gin. A gin ízesített szeszes ital, borókabogyóval ízesítve.

Miért hagyta el a radar a műsort?

Burghoff 1979-ben hagyta el az M*A*S*H-t a hetedik évad után, mert kiégett, és több időt akart a családjával tölteni , bár a következő évadban visszatért, hogy megfilmesítsen egy különleges kétrészes búcsúepizódot, a "Goodbye Radar"-t.

Ki halt meg a MASH TV-műsorban?

Los ANGELES – Meghalt Wayne Rogers, akinek Trapper John McIntyre és Alan Alda Hawkeye Pierce huncutságot, martinit és húsgombóc-műtétet hozott a tömegekhez az 1970-es években a MASH műsorában.

A MASH vietnami háború volt?

A korai évadok történeteinek nagy része valódi MASH sebészek által elmondott meséken alapul, akikkel interjút készített a produkciós csapat. A filmhez hasonlóan a sorozat is éppúgy allegóriája volt a vietnami háborúnak (még folyamatban volt, amikor a sorozat elkezdődött), mint a koreai háborúról.

Mi történt a Hawkeye After MASH-val?

A televíziós sorozat végén Sólyomszem volt az utolsó, aki elhagyta a már felszámolt tábort azzal a szándékkal, hogy hazatér Crabapple Cove-ba, hogy egy helyi orvos legyen, akinek van ideje megismerkedni a pácienseivel. az áldozatok végtelen áradata, amellyel szolgálati ideje alatt szembesült.

Miért olyan jó a MASH?

Ez volt az első sorozat a televízióban, amely vonzóvá tette a dramedy-t, és erőfeszítés nélkül átlépte a határvonalat a halálosan komoly és a teljesen bolondok között. Ahogy az Archive of American Television kifejti, „a sorozat meghatározza a mércét a legjobb műsorok közül, amelyek később megjelennek .

Ki halt meg a MASH utolsó epizódjában?

Írta: Everett Greenbaum és Jim Fritzell, először a CBS sugározta 1975. március 18-án. Ez a magasan értékelt epizód továbbra is figyelemre méltó a sokkoló befejezéséről: Henry Blake ezredes (a képernyőn kívüli) haláláról. Az epizód középpontjában Henry távozása áll. a 4077. MASH utoljára.

Mennyit keres Alan Alda a MASH ismétléseken?

Amit Alan Alda keres az M*A*S*H ismétlésekből. A Collider szerint Alda nem túl kopott évi 1 millió dollárt keres az 1972-től 1983-ig tartó 11 évadot tartó műsorból. Alda újra találkozott korábbi M*A*S*H-társával, Loretta Swittel, Gary Burghoffal. , Jamie Farr és Mike Farrell 2019-ben a podcastjában.

Mi volt a baj a Radar O'Reilly kezével?

A színész esetében a lengyel szindróma okozta csontdysmorphiáját. Tehát a bal kezén lévő három ujj – a középső három – lényegesen rövidebb, mint a jobb kezén. Mint mindenki, akinek deformitása van, Gary Burghoff valószínűleg tisztában volt a kezével.

Radar O'Reilly valódi személy volt?

Az Ottumwa bennszülöttet Radar O'Reilly néven fiktizálták Richard Hornberger 1968-as „MASH” című regényében, aki Richard Hooker néven írt. ... Ottumwa számára a legfontosabb a hivatalnok, Radar O'Reilly, akit éles hallásáról kaptak. A televíziós Radarral ellentétben Shafferre nem tisztviselőként emlékeznek.

Miért ment el Frank Burns?

Ahogy a sorozat hangneme egyre komolyabb történetszálakká fejlődött, Linville úgy érezte, amennyire csak tudta, elvitte az egyre egydimenzióssá vált Frank Burns karakterét, és úgy döntött, hogy elhagyja a sorozatot, hogy más szerepeket vállaljon .

A cefret forgatták Koreában?

Uijeongbu falu , amely az Egyesült Államok 4077. mobil hadseregének sebészeti kórházának otthona volt az M*A*S*H sorozatban.

Sólyomszem férjhez ment valaha?

Talán a legnagyobb változás Sólyomszem alakításában a könyvhöz képest a nagyvásznon és végül a kis képernyőn a családi állapotában következik be. A könyv Sólyomszeme Evelyn Pierce házastársa , gyermekei vannak (a folytatások szerint) és hűséges Koreában (az olvasót illetően).

A színészek kapnak még fizetést az ismétlésekért?

Amikor a műsorokat szindikálják, újraterjesztik, DVD-n adják ki, egy streaming szolgáltatás megvásárolja, vagy más módon a színészek eredeti fizetésén túlmenően használják fel, ezek a szereplők jogdíjnak nevezett maradék csekket kapnak .

Mikor hagyta ott Frank Burns a MASH-t?

Bár Larry jól ismert volt az M*A*S*H-ban játszott szerepéről, számtalan műsorban és filmben szerepelt, miután 1977 -ben elhagyta az M*A*S*H-t.

Ki váltotta Henry Blake-et a MASH-ban?

Sherman T. Potter. Sherman Tecumseh Potter ezredes feltűnik az M*A*S*H és AfterMASH televíziós sorozatokban. Harry Morgan alakította, és Henry Blake távozó karakterét váltotta a 4077. MASH parancsnokaként.