Hol vannak a perineális öltések?

Pontszám: 4,6/5 ( 1 szavazat )

Az Ön felépülése
Ez a perineum szakadása (mondjuk "pair-uh-NEE-um"), amely a hüvely és a végbélnyílás közötti terület . Szülés után az orvos vagy a szülésznő általában lezárja a perineális szakadás
perineális szakadás
A perineális szakadás a bőr és más lágyszöveti struktúrák felszakadása, amely nőknél elválasztja a hüvelyt a végbélnyílástól. A perineum szakadása elsősorban nőknél fordul elő hüvelyi szülés következtében, ami megterheli a perineumot. Ez a szülészeti sérülés leggyakoribb formája. A könnyek súlyossága nagyon eltérő.
https://en.wikipedia.org › wiki › Perineal_tear

Perineális szakadás - Wikipédia

öltésekkel. Az öltések 1-2 hét alatt feloldódnak, így nem kell őket eltávolítani.

Hol varrnak szülés után?

Kisebb szakadások esetén általában abban a szobában varrják, ahol szült . A szülésznő helyi érzéstelenítőt használ a terület elzsibbasztására, és gondosan összevarrja a szakadást „futóöltéssel”. A legtöbb szülészeti osztályon oldható öltéseket használnak, így nincs szükség eltávolításra.

Honnan tudhatom, hogy elszakadtak-e a perineális öltéseim?

Honnan tudhatom, hogy ez megtörtént-e velem? A seb megsértése fokozhatja a fájdalmat, új vérzést vagy gennyszerű váladékozást okozhat . Ön is kezdheti rosszul magát. Néha a nők észreveszik, hogy néhány varrásanyag nem sokkal a baba megszületése után távozik, vagy saját szemükkel láthatják, hogy a seb kinyílt.

Látod a szülés utáni varratokat?

Az egészségügyi szolgáltató általában az első szülés utáni szűréskor ellenőrzi a varratokat – általában hat héttel a szülés után . Ebben az időben egészségügyi szolgáltatója arról is tájékoztatja Önt, hogy mikor kezdheti újra a szexet.

Fájnak a perineális öltések, amikor kiveszik?

Normális, ha bármilyen szakadás után 2-3 hétig fájdalmat vagy fájdalmat érez . Itt található további információ a gáthártya-szakadásból való felépülésről és az öltések gondozásáról, amikor hazaér.

A gát gondozása a baba születése után

15 kapcsolódó kérdés található

Hogyan állapítható meg, hogy az öltések megfelelően gyógyulnak-e?

A szélek összehúzódnak , és ott némi vastagodást láthat. Az is normális, ha új vörös dudorokat észlel a zsugorodó sebben. Éles, nyilalló fájdalmat érezhet a seb területén. Ez annak a jele lehet, hogy idegeidben újra érezni kezded.

Mennyi ideig gyógyulnak a perineális öltések?

Az Ön felépülése Az öltések 1-2 hét alatt feloldódnak, így nem kell őket eltávolítani. Amikor a mosdóba megy, észreveheti az öltések darabjait az egészségügyi betéten vagy a WC-papíron. Ez normális. Néha egy kis szakadást nem lehet varrással lezárni, és hagyják, hogy magától begyógyuljon.

Miért vagyok olyan feszült a szülés után?

A medencefenék izmai a terhesség alatt megnyúlnak, és születéskor megnyúlnak. Ennek eredményeként „ az izmok általában válaszul megfeszülnek ” – mondja Mortifoglio születése után. A hosszan tartó lökdösődés, szakítás, öltések és/vagy epiziotómia csak növeli a feszültséget, további gyulladást és nyomást okozva a területen.

Milyen színűek a perineális öltések?

Mik azok az epiziotómiás öltések? Az epiziotómia elvégzése után orvosa vagy szülésznője a seb összevarrásával megjavítja a perineumot. Az öltések gyakran feketék, de lehetnek más színűek vagy átlátszóak is . Valószínűleg látni fogja őket, ha megnézi a szeméremtest és a végbélnyílás közötti területet.

A kakizás elszakítja az öltéseimet?

Ha öltései vagy szakadása volt, a kakizástól nem lesz nagyobb a szakadás , és nem tűnnek el a varratai. Érthető, ha sebezhetőnek érzi magát testének ezen része miatt. A feszült érzés azonban megnehezíti a kakilást.

Hogyan kell gondoskodni a perineális öltésekről?

Tartsa tisztán és szárazon az öltések környékét. Fürdés után törölje szárazra a területet egy tiszta törülközővel. Vizelés vagy székletürítés után permetezzen meleg vizet a területre, és törölje szárazra tiszta törülközővel vagy babatörlővel. Ne használjon WC-papírt.

Szülés után mennyi idő alatt gyógyul meg a perineum?

Ha a gát szakadása vagy elvágása miatt öltéseket kap (lásd fent, „A perineum fájdalma”), 7-10 napig tart a gyógyulás. Az öltések idővel felszívódnak. Fontos, hogy az öltések ne fertőződjenek meg úgy, hogy minden WC-használat után óvatosan lemossák őket meleg vízzel.

Mennyi ideig tart a Lochia illata?

A hüvelyi vérveszteség gyakran enyhe fémszaggal jár. Ez a szülés után hat-nyolc hétig folytatódhat. Ez az a dolog, amit a méhed folyamatosan ürít a születés után. De ha az enyhe szag erős és kellemetlen szagú, annak oka lehet egy fertőzés vagy a hüvelyben a szülés során keletkezett könnyek.

Mi az a nászutas öltés?

A férjöltés vagy az apa-öltés egy extra öltés, amelyet a hüvelyi szülés utáni javítási folyamat során adnak, állítólag azért, hogy megfeszítsék a hüvelyt egy férfi szexuális partner nagyobb örömére.

Az öltéseknek van szaga szülés után?

A lochia szaga van? A Lochia vér, így szaga lesz , aminek enyhének kell lennie. „A Lochia szaga hasonló a normál menstruációs folyadékéhoz; egyesek szerint áporodott és dohos szaga van” – mondja Sharon.

Miért kensz vazelint az öltésekre?

Az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia a vazelin használatát javasolja a seb nedvesen tartására, valamint a kiszáradás és a varasodás megelőzésére, mert hosszabb ideig tart a gyógyulása. Ez azt is segít megelőzni, hogy a heg túl nagyra, mélyre vagy viszketővé váljon.

Fájnak az öltések, ahogy gyógyulnak?

Normális, ha fájdalmat érez a bemetszés helyén. A fájdalom a seb gyógyulásával csökken . A legtöbb fájdalom és fájdalom a bőr vágásának helyén el kell múlnia, mire eltávolítják az öltéseket vagy a kapcsokat. A mélyebb szövetekből származó fájdalom és fájdalom még egy-két hétig tarthat.

Évekkel később újra megnyílik az epiziotómia?

Ez akár évekkel később is műtéti úton javítható . Annak ellenére, amit egyesek mondanak, még a legjobb orvosok és szülésznők is találkozhatnak 3. és 4. fokú könnyekkel, mivel a szülés traumatikus esemény a hüvely és a gát szövetei számára. Az epiziotómia javítása általában egyszerű.

Érzi, hogy elszakad szülés közben?

A baba feje által a perineumra gyakorolt ​​nagy nyomás miatt nem valószínű, hogy szakadást fog érezni . De mindenki születése más és más, és egyes nők azt tapasztalhatják, hogy erős szúrást éreznek, különösen a fej koronázása közben (amikor a baba feje láthatóan kijön a szülőcsatornából).

Mennyi idő alatt záródik be a méhszája a születés után?

A méhnyak fontos szerepet játszik a hüvelyi szülésben, és közvetlenül a szülés után, amint a méhlepény megszületett, azonnal elkezd zárni, és visszahúzódik normál méretére, akárcsak a méh. A méhnyak körülbelül hat héttel a születés után visszatér normál helyzetébe.

Jó dolog, ha egy lány feszes?

A „feszes” hüvely nem feltétlenül jó dolog. Ha nem vagy bekapcsolva, nem érdeklődsz, vagy nem vagy fizikailag felkészülve a közösülésre, a hüvelyed nem ellazul, nem kenődik be és nem nyúlik meg. A feszes hüvelyizmok fájdalmassá tehetik a szexuális találkozást, vagy lehetetlenné tehetik azt.

Miért érzi magát néha lazának a barátnőm?

A nők hüvelyei kevésbé rugalmasak , ha nincsenek szexuálisan izgatottak. Rugalmasabbá – „lazábbá” – válnak, minél szexuálisabbak lesznek. Egy nő „feszesebbnek” érezheti magát a férfival szemben, ha kevésbé izgat, kevésbé érzi jól magát, és kevesebb öröme van, mint partnere.

Hogyan gyógyulnak a perineális sebek?

A poszttraumás perineális sebek megfelelő sebtisztítást igényelnek, amelyet általában bőrátültetéssel zárnak le. Erősen szennyezett perineális sebeknél a nedves vagy száraz kötszer használata hatékony módszer a tiszta granuláló seb elérésére.

Mikor jönnek ki az oldható öltések?

Az oldható vagy felszívódó öltések eltűnéséhez szükséges idő változó lehet. A legtöbb típusnak egy- két héten belül fel kell oldódnia vagy ki kell hullania, bár lehet, hogy néhány hét is eltelhet, mire teljesen eltűnnek. Néhányan több hónapig is eltarthatnak.

Hogyan gyorsíthatom fel a szülés utáni gyógyulásomat?

A következő tippek segíthetnek felgyorsítani a szülés utáni felépülést, hogy meggyógyuljon – és jobban érezze magát:
  1. Segítse a gát gyógyulását. ...
  2. Gondoskodjon C-metszetű hegéről. ...
  3. Enyhítse a fájdalmakat. ...
  4. Maradj rendszeres. ...
  5. Csináld a Kegeleidet. ...
  6. Légy kedves a melleidhez. ...
  7. Tartsa be az orvosi időpontokat. ...
  8. Egyél jól, hogy enyhítse a fáradtságot és leküzdje a székrekedést.