Hol tárolják a lightroom katalógust?

Pontszám: 4,4/5 ( 32 szavazat )

A Lightroom Classic katalógusai alapértelmezés szerint a következő mappákban találhatók: Windows: \Users\[felhasználónév]\Pictures\Lightroom . macOS: /Felhasználók/[felhasználónév]/Pictures/Lightroom .

Megváltoztathatom a Lightroom katalógus helyét?

Hogyan helyezzünk át egy Lightroom katalógust
 • 1. lépés: Keresse meg és érje el Lightroom katalógusát. Mielőtt áthelyezhetne egy Lightroom katalógust, meg kell találnia azt. ...
 • 2. lépés: Válassza ki a katalógust, és helyezze át egy új helyre. ...
 • 3. lépés: Nyissa meg a katalógust az új helyről. ...
 • 4. lépés: Erősítse meg az új helyet.

Hol tárolja a Lightroom a fájlokat helyileg?

Az eredeti dokumentumok tárolása külső lemezen A Lightroom CC a teljes könyvtárat egy helyen tárolja. Macen egy csomagfájlban található, amely egy mappa, amely úgy néz ki és úgy működik, mint egy fájl (a Képek mappában); Windows alatt ez egy néhány réteg mélyen eltemetett mappa (pontosabban: Username\AppData\Local\Adobe\Lightroom CC ).

Hogyan vihetem át a Lightroom katalógusomat egy másik számítógépre?

Csatlakoztassa a külső meghajtót az eredeti számítógéphez, nyissa meg az eredeti katalógust a Lightroomban, válassza a Fájl > Importálás másik katalógusból menüpontot, majd válassza ki a lehetőséget. LRCAT fájlt a külső meghajtón, és kattintson a Megnyitás gombra az Importálás a katalógusból párbeszédpanel megnyitásához.

A Lightroom katalógus külső meghajtón legyen?

A legjobb teljesítmény érdekében tárolja Lightroom katalógusát a helyi merevlemezen . A szilárdtestalapú merevlemez (SSD) még jobb. Ha hordozhatónak kell lennie, tárolja Lightroom katalógusát és fényképeit egy gyors külső merevlemezen.

Lightroom Classic CC – Fotó- és katalógustárolási helyek

38 kapcsolódó kérdés található

Hány Lightroom katalógusom legyen?

Általános szabály, hogy minél kevesebb katalógust használjon. A legtöbb fotós számára ez egyetlen katalógus , de ha további katalógusokra van szüksége, alaposan gondolja át, mielőtt cselekszik. Több katalógus is működhet, de olyan összetettséget is hozzáadnak, amely a legtöbb fotós számára szükségtelen.

A Lightroom helyben tárolja a fényképeket?

Helyi tárolási beállítások. A Lightroom intelligensen kezeli a fényképeit, így azok nem töltik ki a merevlemez-területet. ... Lehetősége van az összes eredeti és intelligens előnézet másolatának tárolására a számítógép merevlemezén is. Helyi tárolási beállítások a Lightroomban.

Hogyan helyezhetek át egy Lightroom katalógust egy külső meghajtóra?

Lightroom katalógusok áthelyezése merevlemezre
 1. 1. lépés: Készítsen biztonsági másolatot a Lightroom katalógusáról és képeiről. ...
 2. Keresse meg katalógusát és képeit. ...
 3. 3. lépés: Csatlakoztassa a külső meghajtót. ...
 4. 4. lépés: A katalógus és a képek másolása/áthelyezése. ...
 5. 5. lépés: Másolja át a képeket (nem kötelező)...
 6. 6. lépés: Nyissa meg az új katalógust a Lightroomban.

Használhatja a Lightroom CC-t felhő nélkül?

A Photoshop CC és a Lightroom Classic nem igényli a felhő használatát a tároláshoz . Általában nincs szükség internetkapcsolatra a használathoz, esetenként internetkapcsolatra van szükségük a szerződési állapot (fizetés) igazolásához.

Mi történik, ha törli a Lightroom katalógust?

A katalógus törlésével a Lightroom Classic alkalmazásban végzett összes olyan munka törlődik, amely nincs mentve a fotófájlokba . Amíg az előnézetek törlődnek, a hivatkozott eredeti fényképek nem törlődnek.

Össze lehet egyesíteni a katalógusokat a Lightroomban?

Mit tehet tehát, ha több katalógusa van, de csak egyet szeretne? A Lightroomban az összes katalógust adatbázis-egyesítheti . Az a fontos, hogy ezt helyesen tegye. A fényképek helyett a tényleges katalógusokat kell importálnia, különben a virtuális másolatok és gyűjtemények nem lesznek importálva.

Hogyan változtathatom meg a katalógus helyét a Lightroom Classic alkalmazásban?

Rendben, a következőképpen hajthatja végre a lépést egyszerűen és biztonságosan:
 1. Első lépés: Lépjen a Lightroom > Katalógusbeállítások > Általános menüpontra (a Windows Szerkesztés menüjében).
 2. Második lépés: Kattintson a Megjelenítés gombra a Katalógusbeállítások Általános lapján a katalógust tartalmazó mappa megnyitásához a fájlböngészőben.
 3. Harmadik lépés: Lépjen ki a Lightroomból.

Hogyan szerezhetem be ingyen a Lightroomot?

Csak annyit kell tennie, hogy felkeresi az Adobe webhelyét , és kövesse az alábbi utasításokat. Először nyissa meg a Lightroom webhelyet, és mutasson a képernyő tetejére. Itt talál egy „Ingyenes próbaverzió” nevű gombot. Csak kattintson ide a terv kiválasztásának és letöltési folyamatának elindításához.

Melyik a jobb Lightroom vagy Lightroom Classic?

A Lightroom CC ideális azoknak a fotósoknak, akik bárhol szeretnének szerkeszteni, és akár 1 TB tárhellyel rendelkezik az eredeti fájlok biztonsági mentéséhez, valamint a szerkesztésekhez. ... A Lightroom Classic azonban még mindig a legjobb, ami a funkciókat illeti. A Lightroom Classic további testreszabási lehetőségeket kínál az importálási és exportálási beállításokhoz.

Használhatom a Lightroomot internet nélkül?

Tim gyors válasza: Nem, nem kell csatlakoznia az internethez az új Lightroom CC használatához. Helyben adhat hozzá fényképeket, és azok szinkronizálódnak a felhővel, amikor csatlakozik az internethez. A lassú kapcsolat egyszerűen lelassítja a szinkronizálást, de nem akadályozza meg a munkát.

Telepíthető a Lightroom külső meghajtóra?

További részletek: A Lightroom Classic katalógus külső merevlemezen is tárolható, amennyiben a meghajtó kiváló teljesítményt nyújt . Ha a külső merevlemez nem gyors, a Lightroom általános teljesítménye jelentősen csökkenhet, ha a katalógus külső meghajtón van.

Törölhetem a régi Lightroom katalógus biztonsági másolatait?

Biztonsági másolat törléséhez keresse meg a biztonsági mentés mappáját , és azonosítsa a törölni kívánt biztonsági mentési mappákat, majd törölje azokat. A katalógus biztonsági másolatait, ha nem változtatta meg az alapértelmezett helyet, a Lightroom katalógusmappán belül egy Biztonsági másolatok nevű mappában találja. ... Rendszeresen törli a felesleges biztonsági másolatokat.

Törölhetem a Lightroom katalógusomat, és kezdhetem elölről?

Ha végzett a katalógus törlésével, indítsa el újra a Lightroomot . Mivel az előző katalógus már nem elérhető, kérni fogja, hogy kezdjen egy új katalógussal. Megnyílik egy új katalógus.

Tárolhatom a Lightroom fotóimat az iCloudon?

A Lightroom nem tud dolgozni a "felhőben" lévő fényképekkel, így a válasz az, hogy NEM, nem tud dolgozni a fotófájlokkal az iCloudban .

Miért hiányoznak a fényképeim a Lightroomból?

Legtöbbször azonban hiányzik a Lightroom katalógusból , mert áthelyezte a fájlt vagy mappát egy másik helyre . A gyakori ok az, amikor a fájlokról biztonsági másolatot készít egy külső merevlemezre, vagy átnevez egy mappát.

Mit jelent a bolti album helyileg a Lightroomban?

Ezt most már albumszinten is megteheti – az új „Album Helyi tárolása” beállítás lehetővé teszi, hogy az album fényképeinek eredeti másolatait a helyi merevlemezre mentse . ... A Lightroom CC-ben az is megtalálható, hogy megtekintheti, mely albumok részét képezi a fényképe, így könnyedén felfedezheti fényképeit.

Készítsek új katalógust a Lightroomban?

A katalógus mérete nincs hatással a teljesítményre. Ha megtöltöd képekkel az autódat. De mivel több meghajtóról is tud olvasni, nincs szükség erre. Az Adobe kijelentette, hogy a Lightroomot úgy tervezték, hogy egyetlen katalógussal működjön – lásd itt.

Milyen gyakran érdemes elindítani egy új Lightroom katalógust?

A Lightroom katalógus zökkenőmentes működése érdekében időnként érdemes optimalizálni. Könnyű megtenni. Csak lépjen a Fájl>Katalógus optimalizálása menüpontra. Általában csak körülbelül 6 havonta emlékszem erre, és a Lightroom továbbra is jól működik.

Mekkora legyen a Lightroom katalógus?

A Lightroom katalógusban tárolható fényképek maximális száma nincs meghatározva. Előfordulhat, hogy számítógépén kifogy a 100 000 és 1 000 000 közötti fénykép címterülete. PS: A törlés a barátod.

Elérhető a Lightroom előfizetés nélkül?

Többé nem vásárolhatja meg a Lightroomot önálló programként, és nem birtokolhatja örökre. A Lightroom eléréséhez elő kell fizetnie egy csomagra . Ha leállítja a tervet, elveszíti hozzáférését a programhoz és a felhőben tárolt képekhez.