Hol tárolják a crl fájlokat?

Pontszám: 4,5/5 ( 70 szavazat )

Az eredeti CRL fájl létrehozása és tárolása a kibocsátónál történik. Általában http/https-n keresztül érhető el, de létezik más mechanizmus is.

Hol találom a CRL-emet?

Az egyik a Google Chrome használata és a tanúsítvány részleteinek ellenőrzése. Ehhez nyissa meg a Chrome DevTools alkalmazást, lépjen a Biztonság lapra , és kattintson a Tanúsítvány megtekintése lehetőségre. Innen kattintson a Részletek elemre, és görgessen le, ahol megjelenik a „CRL terjesztési pontok”.

Hol tárolják a tanúsítványok visszavonási listáját?

A visszavont tanúsítványokat a CA egy listán tárolja, amelyet Tanúsítvány-visszavonási listának (CRL) neveznek. Amikor egy kliens megpróbál kapcsolatot kezdeményezni egy kiszolgálóval, ellenőrzi, hogy vannak-e problémák a tanúsítványban, és az ellenőrzés része annak biztosítása, hogy a tanúsítvány nincs-e a CRL-ben.

Hogyan nyithatok meg CRL fájlt a Windows rendszerben?

A CRL megnyitásához a következő műveleteket kell végrehajtani: Helyi fájlban tárolt CRL esetén: Kattintson a Menü Fájl > Megnyitás > CRL megnyitása > Fájlból menüpontra . Megjelenik egy fájlválasztó, amely lehetővé teszi egy vagy több CRL-fájl kiválasztását (amelyek .crl vagy .

Mi az a CRL fájl?

Mi az a CRL fájl? A CRL a tanúsítvány-visszavonási lista rövidítése: ez a visszavont tanúsítványok listája (vagy pontosabban a tanúsítványok sorozatszámainak listája), ezért az ilyen tanúsítványokat bemutató entitásokban már nem szabad megbízni.

14. Tegye közzé a CRL-t és az AIA-helyet egy külön webszerveren

16 kapcsolódó kérdés található

Mi a különbség a CRL és az OCSP között?

Tanúsítvány-visszavonási lista (CRL) – A CRL a visszavont tanúsítványok listája, amelyet a tanúsító hatóságtól (CA) tölt le. Online Certificate Status Protocol (OCSP) – Az OCSP egy protokoll egyetlen tanúsítvány visszavonásának interaktív ellenőrzésére az OCSP válaszadónak nevezett online szolgáltatás használatával.

Mi történik, ha a CRL nem érhető el?

Továbbá, ha a CRL nem érhető el, akkor a tanúsítvány elfogadásától függő műveletek megakadályozásra kerülnek , és ez szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadáshoz vezethet. Egy másik probléma az egyéb biztonsági rések kockázata, mivel a különböző böngészők eltérően kezelik a CRL-eket.

Hogyan tölthetek le egy CRL fájlt?

Lépjen a Rendszer > Tanúsítványok > Tanúsítvány visszavonási listák menüpontra. 2. A letöltéshez kattintson a Letöltés gombra a CRL mellett . zip fájl .

Hogyan hozhatok létre CRL fájlt?

CRL létrehozásához vagy letöltéséhez válassza a CA-struktúra és CRL-ek menüpontot . A CA-struktúra és CRL-ek oldal szakaszokat jelenít meg az egyes létrehozott CA-hoz és al-CA-hoz. Új CRL azonnali létrehozásához és közzétételéhez kattintson a CRL létrehozása gombra. CRL letöltéséhez kattintson a Letöltés hivatkozásra a létrehozott CRL végén.

Mit tartalmaz a CRL?

A CA Biztonsági Tanácsa a CRL -t „egy digitálisan aláírt fájlként határozza meg, amely a visszavont és még le nem járt tanúsítványok listáját tartalmazza ”. A CRL-fájlok digitális aláírása a kibocsátó CA-k által fontos a fájl hitelességének bizonyítása és a manipuláció elkerülése érdekében.

Hogyan ellenőrizhetem a visszavonási tanúsítványom állapotát?

Az SSL-tanúsítvány visszavonási állapotának ellenőrzéséhez az ügyfél csatlakozik az URL-címekhez, és letölti a CA CRL-jeit . Ezután az ügyfél a CRL-ben keresi a tanúsítvány sorozatszámát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem vonták-e vissza.

Hogyan tilthatom le a CRL ellenőrzést?

Hogyan tilthatom le teljesen a tanúsítvány-visszavonási lista (CRL) ellenőrzését?
 1. Vezérlőpult --> Internetbeállítások --> Speciális.
 2. Görgessen le a Biztonság szakaszhoz.
 3. Törölje a jelet a „Kiadói tanúsítvány visszavonásának ellenőrzése” jelölőnégyzetből...
 4. kattintson az OK gombra.
 5. Indítsa újra a számítógépet.

Hogyan ellenőrizhetem a visszavonási OpenSSL tanúsítványomat?

Az OCSP visszavonásának ellenőrzése OpenSSL használatával
 1. Szerezze be azt a tanúsítványt, amelynek visszavonását szeretné ellenőrizni.
 2. Szerezze meg a kiállító igazolást.
 3. Határozza meg az OCSP-válasz URL-címét.
 4. Nyújtsa be az OCSP kérelmet, és figyelje meg a választ.

Milyen gyakran ellenőrzik a CRL-t?

A bevált gyakorlatok megkövetelik, hogy bárhol és bárhogyan is karbantartják a tanúsítvány állapotát, azt minden alkalommal ellenőrizni kell, amikor egy tanúsítványra kíván támaszkodni . Ennek hiányában előfordulhat, hogy a visszavont tanúsítványt tévesen fogadják el érvényesnek. Ez azt jelenti, hogy a PKI hatékony használatához hozzá kell férni az aktuális CRL-ekhez.

Hogyan tudhatom meg, hogy mikor jár le a CRL-em?

A tanúsítvány CRL lejárati ellenőrzése
 1. Importálja a sablont a SAM sablonkönyvtárába.
 2. Szerkessze az egyes összetevő-figyelő szkripteket a figyelni kívánt CRL URL-jével. MEGJEGYZÉS: A CRL URL-címe az adott CA által kiadott tanúsítvány tulajdonságai között található. A tanúsítvány CRL terjesztési pontjai alatt található:

Hogyan ellenőrizhetem, hogy a CRL-em érvényes-e?

A Certutil.exe egy parancssori eszköz a tanúsítványok és a CRL-ek ellenőrzésére. A megbízható ellenőrzési eredmények eléréséhez a certutil.exe fájlt kell használnia, mivel a Certificate MMC beépülő modul nem ellenőrzi a tanúsítványok CRL-jét.

Hogyan olvassa el a CRL-t?

Tanúsítvány-visszavonási lista (CRL) letöltése
 1. Nyissa meg a Google Chrome böngészőt.
 2. Írja be a https://google.com címet, és nyomja meg az Enter billentyűt (vagy kattintson a hivatkozásra, ha a Google Chrome az alapértelmezett böngésző). ...
 3. Nyissa meg a Fejlesztői eszközöket. ...
 4. A Fejlesztői eszközök megnyitásakor válassza a Biztonság lapot. ...
 5. Kattintson a Tanúsítvány megtekintése gombra.

Mi az a CRL az Openssl-ben?

A tanúsítvány-visszavonási lista (CRL) a visszavont tanúsítványok listáját tartalmazza. Egy ügyfélalkalmazás, például egy webböngésző, CRL-t használhat a kiszolgáló hitelességének ellenőrzésére.

Mi az OCSP válasz?

Az OCSP az Online Certificate Status Protocol rövidítése, és a tanúsító hatóságok használják az X. 509 digitális tanúsítvány visszavonási állapotának ellenőrzésére .

Mi az a CRL terjesztési pont?

A CRL terjesztési pont (CDP) egy olyan hely az LDAP címtárszerveren vagy webkiszolgálón, ahol a CA közzéteszi a CRL-eket . A rendszer a CRL-adatokat a CRL-ben megadott időközönként, a CRL-konfiguráció során megadott időközönként és a CRL kézi letöltésekor tölti le a CDP-ről.

Honnan tudod, hogy az OCSP működik?

a megnyíló párbeszédpanelen kapcsolja át a rádiógombot OCSP-re, és kattintson az Ellenőrzés gombra . Ez az Ellenőrzött értéket adja vissza, ha az OCSP működik, és a tanúsítvány rendben van. A 'certutil -verify -urlfetch' parancsot is használhatja a tanúsítvány és a tanúsítványlánc érvényesítésére. A teszt során a certutil ellenőrzi a tanúsítvány visszavonásának állapotát az OCSP-n keresztül.

Mi történik, ha egy tanúsítványt visszavonnak?

Amikor visszavonnak egy tanúsítványt (ez a folyamat, amelyet néha PKI-tanúsítvány-visszavonásnak is neveznek), lényegében érvénytelenítik a tanúsítványt a lejárati dátum előtt . Ez egy képernyőkép egy SSL/TLS-tanúsítvány visszavonására figyelmeztető üzenetről a Google Chrome-ban.

Mi az az offline CRL-aláírás?

Az offline gyökértanúsítvány-hatóság egy tanúsító hatóság (az X. 509 szabványban és az RFC 5280-ban meghatározottak szerint), amely el van szigetelve a hálózati hozzáféréstől, és gyakran kikapcsolt állapotban van. Nyilvános kulcsú infrastruktúrában a megbízható hatóságok lánca a legfelső szintű hitelesítésszolgáltatóval (root CA) kezdődik.

Hogyan újíthatom meg a lejárt CRL-met?

CRL megújítása
 1. A bal oldali listában válassza ki azt a hatóságot vagy alhatóságot, amelynek CRL-jét meg kell újítani.
 2. Kattintson a Műveletek elemre.
 3. Válassza a CRL megújítása lehetőséget. ...
 4. Adja meg a hatóság vagy alhatóság jelszavát.
 5. A CRL exportálás szakaszban jelölje be vagy törölje a CRL exportálása visszavonás után jelölőnégyzetet az Ön igényeitől függően.

Milyen portot használ a CRL ellenőrzés?

A webszervereken közzétett CRL-ekhez és CA-tanúsítványokhoz való hozzáféréshez meg kell nyitnia a TCP 80 (HTTP) portot .