Mikor használták először a taupe-ot?

Pontszám: 4,5/5 ( 44 szavazat )

A Dictionary of Color szerint a „taupe” szót először a 19. század elején használták színnévként angolul; de az Oxford English Dictionary által feljegyzett legkorábbi idézet 1911-ből való.

Mi a taupe valódi színe?

A taupe a sötétbarna és a szürke köztes árnyalata , amely mindkét színben hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A taupe azonban nem egyetlen színt ír le, hanem a sötét barnától a barnásszürkéig terjedő színválaszték leírására szolgál.

Mit jelképez a taupe szín?

Jelképezheti a kifinomultságot, a gyakorlatiasságot, az intelligenciát, a passzivitást, a megbízhatóságot, az eleganciát, a szerénységet, a méltóságot és az érettséget . Ez az időtlen vonzalom az, ami a semleges színt stílusilag igen sokoldalúvá teszi; A taupe szín ugyanolyan könnyen kiemelheti a kortárs teret, mint a hagyományosat.

A taupe SZÜRKE vagy krémes?

A Taupe más néven bézs-barna, a barna és a szürke közötti szín , még azt is mondhatnám: színválaszték, sötétebb és világosabb árnyalatok közül lehet választani, minden az Ön igényeitől és vágyától függ. Annak ellenére, hogy nehéz meghatározni, ez egy tökéletes semleges szín, amely otthonossá és elegánssá teszi bármely belső teret.

A taupe illik a GREY-hez?

A nagyszerű meccs kulcsa a hangszínek összehangolásában rejlik. A meleg szürke árnyalatok jól passzolnak más meleg tónusú színekhez, mint például a taupe, a pirosító rózsaszín, a vajsárga és az égetett narancs. Másrészt a hideg szürkét párosíthatja más hideg tónusokkal, mint például a zsályazöld, a sötétkék és a hideg fehér.

A Taupe szín jelentése Mi az a Taupe ♡

18 kapcsolódó kérdés található

A taupe mindenhez passzol?

A színsémákat tekintve a taupe szinte bármihez jól passzol . Melegséget kölcsönöz a helyiségnek, mint hangsúlyos, vagy mint a dekoráció uralkodó színe.

A taupe szürke vagy barna?

A Taupe (/ˈtoʊp/TOHP) sötétszürke-barna színű . A szó a francia taupe főnévből származik, jelentése "vakond". A név eredetileg csak a francia vakond átlagos színére utalt, de az 1940-es évektől kezdődően használata kiterjedt az árnyalatok szélesebb skálájára.

A taupe hideg vagy meleg szín?

Néha az emberek a taupe-ot „ meleg szürke” színként írják le, ami sajnos szintén az egyik módja a szürke színnek. A taupe színnel azonban a meleg felárnyalatok vörösesek, a hűvösek pedig zöldesek lesznek. Lehet meleg vagy hideg taupe, de a piros és a zöld kell, hogy legyen az aláfestés.

A taupe-ban van rózsaszín?

A Taupe felhasználási területei és hátrányai És tisztában kell lennie azzal, hogy a taupe alaptónusa elsősorban rózsaszín , és rózsaszínű lesz, ha zöld aláfestéssel párosítja.

A taupe ugyanaz, mint a bézs?

Technikailag a bézsnek vörös, sárga vagy zöld felhangjai vannak. A szürkének kék, zöld vagy lila árnyalatai vannak. A Taupe rózsaszín vagy lila árnyalatú .

A taupe és a greige ugyanaz?

A taupe és a greige a bézs és a szürke keveréke . Sem melegebb a bézsnél, sem HŰVEBB a szürkénél. A taupe és a greige megoszthatja az aláfestést (különösen a lilát és a zöldet). A Taupe és a Greige egyaránt meleg színek.

Milyen színek alkotják a taupe festéket?

Mi az a Taupe? A klasszikus taupe festék színei a barna és a szürke kombinációja .

A kék és a szürkés passzol együtt?

Égszínkék . ... Az égszínkék fantasztikus árnyalat párosítani a szürkével, amelyek egy kicsit inkább a spektrum szürke végén vannak. A világos és világos árnyalat modern és parasztházi környezetben is működik, de különösen szeretjük egy olyan étkezőben, mint ez a Chango & Co.

Mi a különbség a barna és a taupe között?

„Az emberek gyakran úgy gondolják, hogy a taupe felcserélhető bézssel vagy barna színnel, de valójában a barnásszürke sokkal sötétebb árnyalata, inkább eszpresszószürke, mint barnásszürke.”

Milyen színű a reggel taupe?

A Taupe of the Morning szín elsősorban a barna színcsalád egyik színe. Narancs és barna szín keveréke. Töltse le a Taupe of the Morning színes háttérképet.

Melyik Sherwin Williams legnépszerűbb taupe?

Az egyik legnépszerűbb, Sherwin Williams Tony Taupe egy kihagyhatatlan taupe festék a nagyobb méretű nappalikhoz. Tekintse meg a Sherwin Williams Balanced Beige és a Sherwin Williams Virtual Taupe falait a mennyezeten – ez teljesen időtlen!

Milyen felhangokkal rendelkezik a Tony taupe?

Van Tony Taupe-nak felhangja? Tony NAGYON passzív, de felvesz egy pici zöldet , különösen, ha olyan termékekkel párosítja, amelyek rózsaszín (piros) tónusúak. Korábban a zöld festék színe túl erős kontrasztban volt a gyönyörű kőkandallóval…

A taupe népszerű szín?

„A Taupe továbbra is rendkívül népszerű , és boldog közeg a lakástulajdonosok számára” – mondja Sarah Fishburne, a Home Depot Trend and Design igazgatója. Hozzáteszi, hogy a taupe ideális azok számára, akik friss semlegesre vágynak, ami nem olyan menő, mint az igazi szürke.

A kiegyensúlyozott bézs szürkésbarna?

A Balanced Beige a neve ellenére nem bézs szín , hanem taupe. ... A Taupe festék színei melegebbek, mint a szürke, de hidegebbek, mint a bézs.

A taupe-ban van zöld?

A Taupe egy árnyalat, amely pontosan ebbe a kategóriába tartozik, barna és szürke tulajdonságaival, valamint különféle felhangokkal. Melegebbnek érezheti a piros árnyalatokkal, vagy hidegebbnek a zöld árnyalatokkal, így rendkívül sokoldalú és időtlenül népszerű.

Mi illik a taupe kanapéhoz?

Hozzon létre egy nyugtató és pihentető környezetet lágy, hideg színekkel. A halvány aqua vagy a zsálya árnyalatai a pihentető strandra emlékeztetnek, és jól passzolnak a taupe színhez. A meleg színek is kiegészítik a taupe színt. Használjon mélyvörös vagy földszíneket, hogy hangulatos és hívogató szobát díszítsen.

Kinek áll jól a taupe?

Cool Taupe A Taupe-ot általában hideg bézsnek vagy szürkésbarnának gondolják. Rózsaszín/ibolya felhanggal rendelkezik, és a hűvös (rózsaszín) bőrű és hamvas hajú nőknek hízeleg.

A taupe illik a kékeszöldhöz?

A kékeszöld kiválóan néz ki a taupe színnel párosítva . Bár igen, ez a szín nem zavarja a taupe semleges szépségű megjelenését. ... Míg a bútorok és a padlóburkolatok szürkés színei egészen jól néznek ki, a szürkés színű fali művészet megszelídíti a merészséget, és megnyugtatóbbá változtatja a látványt.