Mikor létesült a cibola nemzeti erdő?

Pontszám: 4,9/5 ( 30 szavazat )

A Cibola Nemzeti Erdő egy 1 633 783 hektáros nemzeti erdő az Egyesült Államokban, Új-Mexikóban, az Egyesült Államokban. Úgy gondolják, hogy a Cibola a pueblóik vagy törzsi földjeik eredeti zuni indián neve. A nevet később a spanyolok "bölény"-ként értelmezték.

Hány hektár a Cibola Nemzeti Erdő?

A Cibola Nemzeti Erdő több mint 1,6 millió hektáron terül el Új-Mexikóban, 2700 lábtól 11 300 lábig terjedő magassággal. Négy őrkörzetünk van: Sandia, Mountainair, Magdalena és Mt. Taylor.

Milyen állatok élnek a Cibola Nemzeti Erdőben?

A Cibolán szarvas, jávorszarvas, antilop és pulyka vadászatára nyílik lehetőség. A Zuni-hegységben található Bluewater- és McGaffey-tavakban horgászati ​​lehetőségek vannak; Skipout, Spring Creek és Dead Indian Lakes Oklahomában; valamint a Marvin-tó és a McClellan-tó Texasban.

Milyen fák vannak a Cibola Nemzeti Erdőben?

A legnagyobb átmérőosztály (>= 11”) faállományának 29 százaléka a ponderosa fenyő, ezt követi a Cibola Nemzeti Erdőben az egymagú boróka (26 százalék) és a kéttűs pinyon (15 százalék).

Melyik megyében található a Cibola Nemzeti Erdő?

A Kongresszus 1978-ban jelölte ki a Manzano Wilderness-t. A Mount Taylor Ranger körzet észak-Cibola, McKinley déli és Nyugat-Új-Mexikó nyugati Sandoval megyéiben kezeli a területeket.

Cibola Nemzeti Erdő | Wikipédia hangos cikk

37 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent spanyolul, hogy Cibola?

A Cibola leggyakrabban a következőkre utal: Cevola (néha Sevola) vagy Cibola, a Francisco Vázquez de Coronado által meghódított pueblo (Hawikuh romok) natív nevének spanyol átírása. A hét aranyváros egyike, a spanyol legenda, amelyet Coronado Hawikuh-ig követett.

Mi a teendő a Cibola Nemzeti Erdő területén?

4 legjobb Cibola Nemzeti Erdei túraútvonal
  1. Albuquerque ösvény. Az Albuquerque Trail egy népszerű túra, amely körülbelül 3,6 mérföld hosszú. ...
  2. Cottonwood Trail. ...
  3. Comanche Canyon Trail. ...
  4. South Crest La Luz Loop Trail.

Lehet vadászni a Cibola Nemzeti Erdőre?

TEVÉKENYSÉGEK: A Cibola Nemzeti Erdő és Nemzeti Gyepek jó szarvasvadászatot, valamint jávorszarvas-, antilop- és pulykavadászatot kínálnak.

A Cibola Nemzeti Erdőben megengedett a szétszórt táborozás?

A Cibola Nemzeti Erdő az évszakok változásának puszta élvezetén kívül kempingezési helyszíneket is kínál a legfejlettebb szinttől a "ledobható" szétszórt stílusú kempingekig , látványos tájakon átívelő túrákat, horgászatot és régészeti lelőhelyek felfedezését. ... Ez McGaffey kemping.

Nyitva van a La Luz túraútvonal?

A terület állapota: Nyitva A La Luz Trail az egyik legismertebb túraútvonal a Sandia-hegységben.

Új-Mexikó amerikai állam?

Új-Mexikó, az Amerikai Egyesült Államok alkotó állama. 1912-ben az unió 47. állama lett . ... Új-Mexikó északnyugati sarkában csatlakozik Arizonához, Utahhoz és Coloradóhoz az Egyesült Államok egyetlen négyoldalú találkozóján. Új-Mexikó fővárosa Santa Fe.

Vannak medvék Albuquerque-ben?

A Black Bears alkalmanként látogatja Albuquerque városát . Az állatok lejönnek a hegyekből táplálékot keresni a rossz termelési években, normál élőhelyükön. Ha medvét lát a városban, jelentse az Új-Mexikói Vad- és Halügyi Minisztériumnak.

A Cibola azt jelenti, hogy Bivaly?

A Cibola név (ejtsd: See'-bo-lah) a pueblóik vagy törzsi földjeik eredeti zuni indián neve. Később a spanyolok úgy értelmezték a szót, hogy „bölényt” jelent.

Lehet táborozni a National Grasslandben?

Hacsak másképp nincs feltüntetve, a Nemzeti Erdők és Nemzeti Gyepek nyitva állnak a szétszórt táborozásra . Azoknak a táborozóknak, akik szeretnének kihasználni a szétszórt táborozás előnyeit, ismerniük kell a Leave No Trace elveket, és be kell tartaniuk a helyi előírásokat, beleértve az égetési tilalmat is.

Megnyílik a szétszórt kemping Új-Mexikóban?

A BLM New Mexico szabadtéri rekreációs tevékenységei ugyanolyan változatosak, mint az állam tája és kultúrája. Szinte az egész terület szabadidős célokra használható, például túrázásra, kerékpározásra, vadászatra, horgászatra, kempingezésre (beleértve a szétszórt kempingezést is) és még sok másra.

Tudsz bárhol táborozni Új-Mexikóban?

Bárhol lehet táborozni Új-Mexikóban? Nem . Mint a legtöbb helyen, Új-Mexikóban a kempingezők nem tudnak egyszerűen elhelyezkedni éjszakára bárhol, ahol választanak. Az állam vegyesen rendelkezik magánterületekkel, nemzeti közterületekkel és állami közterületekkel.

Van jávorszarvas a Sandia-hegységben?

Ebben a Sandia-hegységben található egységben sok szarvas, oroszlán és medve található. ... A jávorszarvasok, medvék és szarvasok számára való vásár, ebben az egységben nagyon fontos tudni, hogy hol lehet vadászni, és van néhány zsebe, amelyekben sok a jávorszarvas és más területeken semmi…

Hol van a 17-es egység NM-ben?

GMU 17: Az NM 52 és US 60 találkozásánál kezdődik Datiltól keletre, és keletre az US 60 mentén tart a Socorro-nál lévő I-25 csomópontig, majd délre az I-25 mentén a Cuchillo-tól keletre lévő 52-es számú NM találkozásáig , majd nyugatra. az 52-es NM mentén a 142-es NM-vel való találkozásáig, majd északnyugatra a 142-es NM mentén az Alamosa Creek-el való találkozásáig,...

Ki találta meg Cibolát?

1539-ben Marco da Nizza olasz ferences elérte Zuni Pueblot, és Cibolának nevezte. Amikor azonban Francisco Vázquez de Coronado konkvisztádor 1540-ben végül Cíbolába érkezett, rájött, hogy a történetek alaptalanok, és valójában nem léteznek olyan kincsek, mint ahogy a szerzetes leírta, csak vályogvárosok.

Mit jelent a Cibola burn?

Cibola Burn. Nemezis – Menthetetlen ellenség , vagy az isteni megtorlás ókori görög istennője, aki büszkeségükkel vagy hübriszével megbünteti azokat, akik megsértik az isteneket.

Mit jelent a Cibola Blanca?

Cí·bol·la. (sē′bə-lə) Egy homályosan meghatározott történelmi régió, amelyet általában a mai Új-Mexikó északi részének tartanak. Hét pueblot tartalmazott, a mesés Cíbola hét városát, amelyeket a legkorábbi spanyol felfedezők kerestek feltételezett gazdagságuk miatt.

Ki találta meg a hét aranyvárost?

De Vaca jelentését később Marcos de Niza (lc 1495-1558) ferences szerzetes „megerősítette” 1539-ben. De Niza gazdag leírása a gazdag helyszínről bátorította Francisco Vázquez de Coronado konkvisztádor 1540-es észak-amerikai expedícióját (l. 1510-1510). 1554), akik nem találtak ilyen városokat.

Melyik felfedezőnek volt egy tagja, akit Turknak hívtak?

Amíg Coronado Hawikuhban várakozott, Hernando de Alvarado kapitány elérte a síksági indián törzseket a Pecos folyón, és találkozott egy amerikai indiánnal, akit Töröknek hívtak.

Barnamedvék élnek Új-Mexikóban?

Az új-mexikói fekete medvék valójában különféle színfázisokkal rendelkeznek, a feketétől a barnáig, a fahéjig (a leggyakoribb szín), a vöröses és a szőkésig. ... Új-Mexikóban a medvék dokumentálása szerint 20-25 évig élnek . Elterjedési területük nagy részén, ahol vadásznak, átlagos élettartamuk 7-8 év.