Mikor kell ellenállni a mondatban?

Pontszám: 4,9/5 ( 49 szavazat )

2, Érveik a legfelszínesebb vizsgálatot sem bírják. 3, A jármű elég erős ahhoz, hogy ellenálljon a durva terepen . 4, Ez a szövet ellenáll a gőznek és a magas hőmérsékletnek. 5, A fából készült csónakot úgy építették, hogy szinte minden időjárási körülménynek ellenálljon a tengeren.

Hogyan használod a kitartást?

Az Iron Heel elhatározta, hogy elpusztít minket, és ennek nem lehetett ellenállni. Nem bírta ki a Daylightot, amikor az élet hátán boltozott, és harapva és sarkantyúban lovagolt. Semmilyen szélsőségben sem jogos, hogy erőszakkal ellenálljunk neki. Ebben az esetben lesz némi esély ellenállni a támadásuknak.

Mi a különbség az álló és az állóképesség között?

Mint igék, az a különbség a kiállás és az állás között, hogy az ellenállni azt jelenti , hogy ellenállunk vagy sikeresen elviselünk (valamit), míg az állni azt jelenti, hogy felálló helyzetben lábra támaszkodunk.

Mi a kitartás szinonimája?

Az ellenállás néhány gyakori szinonimája a harc, az ellenállás és az ellenállás. Míg ezek a szavak azt jelentik, hogy „valaki vagy valami ellen állítani magunkat”, az ellenállni egy passzívabb ellenállást sugall.

Mit jelent kiállni az időt?

kiállni az idő próbáját 1. Dolgozni, működni vagy nagyon hosszú ideig kitartani . A számítástechnika fejlődésével ironikus módon egyre nehezebb olyan berendezést találni, amely kiállja az idő próbáját. 2. Hosszú ideig különösen népszerűnek vagy elismertnek lenni.

Mikor kell "A"-t vagy "AN"-t használni egy mondatban... és mikor NE! (Határozatlan névelő)

39 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent kiállni az idő próbáját?

Ha azt mondod, hogy valami kiállja az idő próbáját, akkor arra gondolsz, hogy elég erős vagy hatékony ahhoz, hogy nagyon sokáig kitartson .

Mit jelent ellenállni?

1a : szembeszállni : szilárd elszántsággal szembeszállni különösen : sikeresen ellenállni. b : bizonyítéknak lenni ellene : ellenállni a hatásnak, ellenállni a leszállás becsapódásának – Aktuális életrajz. 2 archaikus: megállítani vagy akadályozni a lefolyását.

A túlélés az ellenálló szinonimája?

Ezen az oldalon 44 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a túlélésre, mint például: elviselni , felszínen maradni, kitartani, engedni, tovább élni, ellenállni, utolsó, élni, átjutni, megmaradni és túlélni.

Az elviselni a kitartás szinonimája?

Ezen az oldalon 45 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhetsz fel az ellenállni, mint például: arc, felállás, szembenézés, ellenkezés, ellenállás , kitartás, bátor, kiállás, kitartás, medve és bide.

Mi a reziliencia szinonimája?

A rugalmasság néhány gyakori szinonimája a rugalmas, rugalmas, rugalmas és rugalmas. Míg ezek a szavak azt jelentik, hogy „elviseli az igénybevételt anélkül, hogy tartósan megsérülne”, a rugalmasság azt jelenti, hogy a deformáló erő vagy nyomás megszűntével gyorsan visszanyeri alakját.

Ennek ellenére mit jelent a kifejezés?

: anélkül, hogy (valami) megakadályozná : annak ellenére. ellenére, dacára, mindazonáltal. határozószó. Angol nyelvtanulók Definíciója ennek ellenére (2/2 bejegyzés): az imént elmondottak ellenére: mindazonáltal.

Mit jelent az ellenállni urdu nyelven?

Ellenállni ; szembeszállni; ellenállni akár fizikai, akár erkölcsi erővel. Forma Ige (tárggyal használatos), Kiállt, Kiállt.

Ennek ellenére hogyan használod egy mondatban?

Mindazonáltal azt jelenti, hogy „annak ellenére”. Nézzük ennek ellenére egy mondatban, először előszóként: A fiatalember idegessége ellenére közvetlenül a kérdező szemébe nézett, miközben válaszolt a kérdésekre .

Hogyan használod az ellenáll szót egy mondatban?

Ellenáll a mondatpélda
 1. Ekkor már senki sem tudta elviselni, amit tehetett. ...
 2. Nem hiszem el, hogy képes volt ellenállni ekkora megaláztatásnak. ...
 3. Aristobulus nem tudott ellenállni Aretas seregének: visszaűzték Jeruzsálembe, és ott ostrom alá vették.

Mi a kitartás mondata?

3, A jármű elég erős ahhoz, hogy ellenálljon a durva terepen . 4, Ez a szövet ellenáll a gőznek és a magas hőmérsékletnek. 5, A fából készült csónakot úgy építették, hogy szinte minden időjárási körülménynek ellenálljon a tengeren. 6, Nem valószínű, hogy erői nagyon sokáig ellenállnának a szövetségesek támadásának.

Melyek a legjobb szinonimák az ellenállásra?

ellenállni
 • harc.
 • megbirkózni.
 • dacol.
 • taszít.
 • ellenáll.
 • keresztben.
 • elviselni.
 • időjárás.

Mi a kitartás szinonimája és antonimája?

endureverb. Szinonimák: szenved, tapasztalat, alávetni, állni, patak, elviselni, alávetni, betartani, fenntartani, támogatni, elviselni, utolsó, betartani, továbbra is, marad, megmarad. Antonímák: engedelmeskedni, akadozni, engedni , megadni magát.

Mi a legjobb értelme a kitartásnak?

1 : ugyanabban az állapotban folytatni : utolsó bejegyzés 1 a stílus évszázadokon át kitartott. 2: hogy szilárdan maradjunk szenvedésben vagy szerencsétlenségben anélkül, hogy engednénk, bár nehéz, ki kell bírnunk. tárgyas ige. 1 : alávetni különösen anélkül, hogy megadná magát : szenvedni elviselni nehézségeket elviselni nagy fájdalmat.

Mit jelent ugyanaz a túlélés?

elviselni, elviselni , létezni, átjutni, kezelni, megtartani, utolsó, élni, felépülni, maradni, kilovagolni, megélni, szenvedni, fenntartani, időjárás, ellenállni, túlélni, túlélni, viselni, kitartani.

Mi a túlélés két szinonimája?

túlélni
 • medve.
 • elviselni.
 • létezik.
 • átvészelni.
 • fogantyú.
 • tart.
 • utolsó.
 • élő.

Mit jelent a törvényben ellenállni?

A jogszerű használat ellenére a szerződési szabályok alóli kivételek létrehozását jelenti. Azt is jelenti , hogy annak ellenére, dacára , még akkor is, ha tekintettel azonban, mindenesetre, mégis, mégis, és mégis.

Be tudsz fejezni egy mondatot azzal, hogy ennek ellenére?

Befejezhetsz egy mondatot ennek ellenére. ... Amikor egy mondatot úgy zársz le, hogy nem, az általában egy határozószó, amely segít árnyalni az állításodat ("Nem volt ideje átnézni az önéletrajzát. Ennek ellenére felvette"). Az eszközök ellenére, függetlenül vagy anélkül, hogy elleneznénk.

Mit jelent a hoodwink?

tárgyas ige. 1 : hamis látszattal megtéveszteni : hamis emberek, akik engedik magukat, hogy ilyen ígéretekkel elragadják magukat. 2 archaikus : bekötött szem. 3 elavult : elrejteni.