Mikor érdemes vernisszázst használni?

Pontszám: 4,6/5 ( 7 szavazat )

A vernisszázs (franciául, eredeti jelentése „lakkozás”) egy művészeti kiállítás előzetes megtekintésére használt kifejezés, amely lehet privát is, a hivatalos megnyitó előtt . Ha a vernisszázs nem nyilvános, hanem csak meghívott vendégek számára látogatható, gyakran nevezik privát megtekintésnek.

Mit jelent a vernisszázs?

vernissage • \vair-nih-SAHZH\ • főnév. : egy művészeti kiállítás privát bemutatója vagy előzetese . Példák : A művészeti aukció előtt egy vernisszázst tartanak, amely során az emberek szóba elegyedhetnek a művészekkel, és megtekinthetik munkáikat. "Az Art Basel hivatalosan is megnyílik a nov.

Mit jelent németül, hogy vernissage?

Angol fordítás. nyitó nap . A Vernissage szó további jelentései. nyitónap főnév.

Honnan származik a vernisszázs szó?

A vernisszázs ( franciául, eredeti jelentése "lakkozás" ) egy művészeti kiállítás előzetes megtekintésére használt kifejezés, amely lehet privát is, a hivatalos megnyitó előtt.

Mit jelent a sumptuary szó?

1 : személyes kiadásokkal kapcsolatos, és különösen az extravagancia és a luxus konzervatív pazar ízlés megelőzése – John Cheever. 2 : extravagáns kiadások vagy szokások szabályozására szolgál, különösen erkölcsi vagy vallási alapon.

41 kapcsolódó kérdés található

A fekete vernisszázs paradicsom határozatlan?

A Black Vernissage Cherry egy 75 napos határozatlan örökség paradicsom . Ez egy tarka paradicsom, szép piros, zöld és fekete jegyekkel. ... a paradicsom a többi Vernissage unokatestvérével együtt biztosan nagy feltűnést kelt a kertben és a konyhában is.

A vernisszázs paradicsom határozott?

A szőlőfajták ( Indeterminate ), mint például a Tomato Black Vernissage, hatalmas, 5 gallonos vagy nagyobb cserepeket igényelnek, ellentétben a determinánsokkal, amelyek könnyen megnövekednek a közös kerti edényekben.

A Black Beauty paradicsom határozott?

Határozatlan . A fotó a Baker Creek Heirloom Seed jóvoltából.

Mekkora lesz a fekete herceg paradicsom?

A 2-1/2-3 hüvelyk (6-8 cm) átmérőjű gyümölcsök 2-4 uncia (56-113 gramm) és gyönyörű mély gránátvörösre érnek, némi sötét csokoládébarnával és feketével. Ezek a sima, kerek paradicsomok lédúsak és gazdag ízűek, ami jó eredményt ad az ízteszteken.

Könnyen termeszthető a Black Prince paradicsom?

Ez egy meglehetősen korai paradicsom, és hűvösebb éghajlaton alkalmasabb a gyümölcsteremtésre. A kicsi, sötétvörös, enyhén körte alakú termések az ültetés után valamivel több mint 2 hónappal kezdenek érni, függetlenül attól, hogy hol élsz.

Honnan tudod, hogy a fekete paradicsom mikor érett?

A többi paradicsomhoz hasonlóan az érett Black Prince paradicsom is nehéznek és szilárdnak tűnik, de nem kemény. Ha enyhén megnyomja a paradicsomot, és enyhén megnyomja, a paradicsom érett . A puhának tűnő paradicsom túlérett, és inkább szószokhoz érdemes használni, mint szeletelni.

Mennyi ideig tart a fekete paradicsom növekedése?

Meleg, napos időben a bőr majdnem feketévé válik. A vöröses-zöld hús dús és édes, enyhén füstös, hazai ízű. Egyfajta határozatlan paradicsom, a Black Krim paradicsom termesztése körülbelül 70 napot vesz igénybe az átültetéstől a betakarításig.

Milyen típusú paradicsom a fekete szépség?

Íme a Black Beauty Tomato, Solanum lycopersicum . Ez egy nagyon egyedi paradicsom néhány szempontból. A paradicsom alacsony savtartalmú, erősen termő paradicsomfajta. Igazi fekete színe van, az édes és a csípős íz kellemes egyensúlyával.

Mely paradicsomnövények határozatlanok?

A legnépszerűbb paradicsomok közül sok, a 'Beefsteak', 'Big Boy', 'Brandywine', 'Sungold' és ' Sweet Million ' meghatározatlan. Ilyenek a cseresznyefajták és a legtöbb örökség is. A korai termesztésű fajták, mint a 'Celebrity' és 'Early Girl', határozatlanok.

Milyen magasak a Black Beauty paradicsomok?

Rengeteg nagy, gyönyörű lila/fekete paradicsom nő bőven egy erős, zömök 3-4 láb magas törpe növényen.

Mekkora lesz az Abe Lincoln paradicsom?

Az Abe Lincoln Tomato egy meghatározatlan fajta nagy növényekkel, amelyek folyamatosan teremnek a meleg vegetációs időszakban. A gyümölcsök egyenként akár 1 font súlyúak is lehetnek, és hatalmas fürtökben nőhetnek, fürtönként akár 9 paradicsommal.

A Rutgers paradicsom hibrid?

Ez egyike azoknak a klasszikus paradicsomoknak, amelyeket számos más hibrid nemesítésében használtak szülőként. ...

Hogyan termeszted a lila darázs paradicsomot?

Termesztési utasítások
  1. Ültetés előtt: A paradicsomot napos, jó talajelvezetésű helyen kell termeszteni.
  2. Ültetés: Indítsa el a magokat beltérben, ellenőrzött körülmények között.
  3. Öntözés: Hetente legalább 1 hüvelykkel öntözzük.
  4. Műtrágya: Adjon hozzá 1 uncia magas foszfortartalmú műtrágyát (5-10-10) a lyukba az átültetés előtt.

Hogyan használd a tömör kifejezést egy mondatban?

Összefoglaló mondatpélda Crook úgy tekint rá, mint egy summás törvénykezési formára . A színskála korlátozását a Kormány által kiadott tömör rendelet indokolta. Ezek a pompás törvények fenntartották az osztályok szétválasztását.

Mit jelent az, ha valaki promiszku?

1 : sok szexuális partner van vagy részvétele : nem korlátozódik egy szexuális partnerre vagy néhány szexuális partnerre. 2: nem korlátozódik egy osztályra, fajtára vagy személyre: válogatás nélküli oktatás… olcsóbb lett az oklevelek szerény kiosztása révén – Norman Cousins. 3 : alkalmi, szabálytalan, kihagyott étkezési szokások.

Mi a sumptuary alapszava?

sumptuary (adj.) 1600, a latin sumptuariusból „kiadásokkal kapcsolatos”, sumptus „költség, költség” szóból, sumere szóból „kölcsönkérni, vásárolni, költeni, enni, inni, fogyasztani, alkalmazni, elvenni, felvenni”, *sub-emere, "alatt" (lásd al-) + emere "venni, vásárolni" (PIE gyökérből *em- "elvenni, terjeszteni").

Mit jelent a lakkozási nap?

1 : a festők lakkozására vagy simítására fenntartott festménykiállítás megnyitója előtt egy nappal . 2 : egy művészeti kiállítás nyitónapja.