Mikor kell gúnyolódni?

Pontszám: 4,1/5 ( 43 szavazat )

Gúnyos mondat példa. Ellenségei gúnyolódtak a „könnycseppjein”. A hit titkait kigúnyolják . A legenda azt állítja, hogy annyira elítélték, amiért kigúnyolta Jézust.

Mit jelent gúnyolódni?

Az ige (1) gúnyolódik, gúnyolódik, gúnyolódik, menekül, gúnyolódik, gúnyolódik, azt jelenti , hogy kigúnyolódik vagy gúnyolódik . A gúny a szemtelenséget, a tiszteletlenséget vagy a hitetlenséget hangsúlyozza a gúny motivációjaként. aggodalmukon gúnyolódva gúny durvább, megkülönböztetés nélküli gúnyt sugall.

Mi a gúnyos példa?

A gúnyolódásra példa az olyan kimondás, amely kétségbe vonja valakinek az ötletét . Gúnyos módon mondani. – Már össze vagy zavarodva? – gúnyolódott az oktató. Gúnyos megvetés, gúny vagy gúny kifejezése; csúfolódás.

Mit jelent a gúnyolódás egy mondatban?

gúnyosan beszélni; gúny; jeer (gyakran ezt követi: at): Ha nem tudsz jobbat csinálni, ne gúnyolódj. A békés rendezésre irányuló erőfeszítéseiket nem lehet gúnyolni . ige (tárggyal együtt) gúnyol; kinevet.

A gúny nevetés?

gúny ige ( NEVETÉS )

🔵 Scoff - Scoff At - Érdekes szavak és kifejezések - ESL brit angol kiejtés

25 kapcsolódó kérdés található

Mi a gúnyos nevetés?

A „gúnyos nevetés” kifejezés , amely a gúny keserű, gúnyos nevetésére utal , gazdag, bár sötét etimológiájú. ... (Az ókorban azt gyanítom, hogy a gyógynövény csak mosolygó grimaszokat váltott ki, mint az Odüsszeiában, „nevetést”, ha volt ilyen, a rohamok alatti ritmikus zihálás eredményeként.)

Hogy hívják a gúnyos nevetést?

3 válasz. 3. 5. A szó " horkant" . Néha a nevetés olyan formájának tekintik, amely hitetlenséget és megvetést mutat.

Mi az a scoffers loge?

olyan személy, aki gúnyolódik vagy kigúnyol valakit vagy valamit , gyakran a vallás vagy az erkölcsi értékek miatt: Bátorságra van szükségünk, amikor szembesülünk a hitünket gúnyolódó és ironikus megjegyzéseket tevő gúnyolódókkal.

A gúnyolódás hang?

Vagy egy főnév: a gúnyos gúny kifejezése . Ez technikailag nem névadói hang. Amikor azt mondjuk, hogy gúnyolódott, akkor inkább a gúnyos modorára gondolunk, mint bármilyen hangra, a hang csak egy része az általános gúnyos modornak.

Mit jelent a Deresive?

: megvető gúny vagy gúny kifejezése vagy előidézése : gúny kifejezése vagy kiváltása gúnyos nevetés Ilyen ostobaságok miatt… könnyű kinevelni Jerry Lewist…

Hogyan használd a gúnyt egy mondatban?

Gúnyolódott a véleményemen . Gúnyolódott az 5 000 000 fős választókon. Gúnyolódott az ötlettől. Mindig gúnyolódik ezeken a dolgokon.

Mit jelent a megingott ?

1 : határozatlan ingadozás a választások között : ingadozik véleményben, hűségben vagy irányban . 2a : bizonytalanul szőni vagy imbolyogni ide-oda : tekercs, tántorog. b : tegez, lobog hullámzó lángok. c : tétovázni, mintha engedni készülne : akadozni.

Tudsz gúnyolódni az ételen?

Ha gúnyolódsz valamin, akkor úgy beszélsz róla, hogy azt nevetségesnek vagy nem megfelelőnek tartod. Ha kigúnyolod az ételt, gyorsan és mohón eszed meg .

Hogy hangzik, amikor valaki gúnyolódik?

Ha utánzó hangról lenne szó, vagyis „gúnyolódásról”, amely olyan hangzást próbál meg hangoztatni, mint amilyen szájhangot ad ki, amikor hallhatóan kifejezi a megvetést, akkor a szó etimológiája azt mondaná, hogy „utánzó”. Például: oink (v. "disznó módjára zajt csapni", 1965, utánzó eredetű.

Mit jelent nevetségessé tenni?

: valakinek vagy valaminek kegyetlen vagy durva kigúnyolása : aljas vagy barátságtalan megjegyzések vagy viselkedés. gúny. ige. kinevették; nevetségessé.

Mit jelent a kifejezés utólag?

visszatekintve. : a múlt vagy egy múltbeli esemény figyelembevételében . visszapillantás.

Mit jelent cinikusnak lenni?

: olyan személy, akinek negatív véleménye van más emberekről és azokról a dolgokról, amelyeket az emberek csinálnak. Túlságosan cinikus ahhoz, hogy lássa a házasság előnyeit . ... A politikával foglalkozó riporterek gyakran cinikussá válnak.

Mit jelent a Pfft szlengben?

A PFFT az "Elbocsátás kifejezése ". A PFFT közbeszólás (ejtsd: "puff") arra szolgál, hogy figyelmen kívül hagyjon valamit, amit valaki mondott vagy begépelt. Ha egy másik személy nyilatkozatára adott közvetlen válaszként használják, a PFFT gyakran meglehetősen durvanak tekinthető.

Mit jelent horkolni?

(2/1. bejegyzés) intransitív ige. 1a : levegő heves, durva, durva hanggal az orron keresztül történő átnyomása. b : gúny, harag, felháborodás vagy meglepetés kifejezése horkantással.

Mit jelent a puerizmus?

: gyerekes viselkedés különösen mentális betegség tünete .

Mit jelent kiűzni egy gúnyolódót?

Példabeszédek 22:10 – „Kiűzd ki a gúnyolódót, és kimegy a viszály; a veszekedések és a sértések véget értek ." ... Ha megteszed, viszályok, belső veszekedések és önnön sértések jönnek létre. Kijelented a békét önmagaddal, és megkapod azt a világosságot, amelyre szükséged van életed más kapcsolatainak megoldásához.

Hogy hívják a gyors nevetést?

kuncogás Hozzáadás a listához Megosztás. A kuncogást éppoly szórakoztató mondani, mint csinálni. Valójában már a kuncogás szó hangja is olyan érzést kelthet benned, mint a kuncogás, vagy halkan nevetsz. ... Ide tartozik a kuncogás, a titter, a snicker és egy szó, amely a kuncogás és a horkantás keresztezése – a csikorgás. Ezek a szavak mind utánzó jellegűek.

Miért nevezik a nevetést nevetésnek?

nevetni (v.) Eredetileg "kemény" -gh- hanggal, mint a skót lochban; a helyesírás megmaradt, miután a kiejtés "-f"-re váltott. "A kifejezés általában bizonyos fokú megvetést sugall, és inkább az érzés állapotára használják, mint a tényleges nevetésre" [Century Dictionary].

Mi a normális nevetés?

A normál nevetésnek a "ha-ha-ha" vagy a "ho-ho-ho" szerkezete van . Természetellenes, és az ember fizikailag képtelen a "ha-ho-ha-ho" nevetési szerkezetre. A nevetés szokásos variációi leggyakrabban a sorozat első vagy utolsó hangjában fordulnak elő, ezért lehetséges a "ho-ha-ha" vagy "ha-ha-ho" nevetések.