Mikor használjunk irizálót egy mondatban?

Pontszám: 5/5 ( 22 szavazat )

Irizáló mondatpélda. A krémszínű burkolat irizálónak tűnt a holdfényben. ... De ahelyett, hogy az íriszeit egy sötétebb kék perem vette volna körül, vastag, irizáló ezüst sáv szegélyezte őket.

Hogyan használd az irizálót egy mondatban?

Irizáló mondatpéldák
 1. A krémszínű burkolat irizálónak tűnt a holdfényben.
 2. Ennek az üvegnek a legboldogabb példányai szinte vetekednek a pillangók szárnyaival irizáló színeik ragyogásában.

Mit jelent, ha egy személy irizál?

irizáló Az irizáló egy jelző, ami azt jelenti, hogy csillogó és gyöngyházfényű, és olyan ragyogó fényt ad, mint egy olajfolt vagy, nos, egy gyöngy. Azt mondanád, hogy nagyon pompás öltözködési módjuk van, ragyogóan, csillogóan vagy…

Hogyan használd a reflektívet egy mondatban?

Reflexió egy mondatban?
 1. Az autó választása azt tükrözi, hogyan takarítja meg a pénzt arra, amit vásárolni szeretne.
 2. Az országon belüli költözés mellett nagyon átgondoltam, mielőtt meghoztam.
 3. Amikor nehéz döntés elé kerültem, nagyon elgondolkodtam, mielőtt választottam.

Hogyan használod a csillogó kifejezést egy mondatban?

Csillogó mondat példa
 1. A táj nyílt és lapos volt, a melegtől a talaj csillámlott. ...
 2. Titkokat érzett az emberekben, és ennek a nőnek rengeteg volt belőlük, ami ellentétben állt tiszta tekintetével és körülötte az ártatlanság csillogásával.

🔵 Irizáló opál - Irizáló Jelentés - Opálos példák - Irizáló definíció

35 kapcsolódó kérdés található

Mik azok a csillámok?

1 : lágy remegő vagy gyengéd fénnyel ragyogni : csillog. 2 : hullámzó, néha torz vizuális kép tükrözése.

Milyen típusú szó csillogó?

A Shimmering egy ige - Szótípus .

Mi az a reflektív mondatpélda?

Reflexiós mondatpélda. A sötét szemek tükröződő csendben vándoroltak az arcán. Tőle balra a bátyja, Howard elmélkedő csendben sétált. Ez egy irányító és megvilágosító reflektív tevékenységben keresendő.

Mik azok a tükröződő szavak?

fényvisszaverő
 • kotlós,
 • gondolkozó,
 • elmélkedő,
 • elmélkedő,
 • melankólia,
 • töpreng,
 • töprengő,
 • kérődző,

Honnan tudod, hogy egy mondat tükröző-e?

A visszaható névmások -self vagy -selves végződésű szavak, amelyeket akkor használunk, ha a mondat alanya és tárgya megegyezik (pl. Hiszek magamban). ... A kilenc angol reflexív névmás: önmagam, önmaga , önmaga, önmaga, önmaga, önmaga, önmagunk, önmagunk és önmagunk.

Mi a különbség az irizáló és a gyöngyházfény között?

Az iriszcencia (más néven goniochromizmus) bizonyos felületek olyan jelensége, amelyek a látószög vagy a megvilágítás szögének változásával fokozatosan megváltoztatják a színüket. ... A gyöngyházhatás egy rokon hatás, ahol a visszavert fény egy része vagy egésze fehér, ahol az irizáló hatások csak más színeket hoznak létre.

Csillogó lehet az ember?

Ha azt mondod, hogy valaki csillog, akkor ügyes – az emberek meg akarják hallgatni. Ezt a szót gyakran szarkasztikusan használják. Ha valaki unalmas, azt mondhatja, hogy „Nos, ez csillogó volt”, miközben forgatja a szemét.

Mi a különbség az irizáló és a holografikus között?

duochrome – mi a különbség? A holografikus egy speciális kifejezés. Egy holografikus elem megtöri a fény spektrumát, és ugyanaz a csillámfolt visszaveri a szivárvány teljes spektrumát . ... Az irizáló fényvisszaverő és csillogó, de csak egy színű, így ragyogónak tűnik.

Hogyan jellemeznéd az irizáló hatást?

Az irizáló egy jelző, ami azt jelenti, hogy csillogó és gyöngyházfényű , és olyan ragyogó fényt ad, mint egy olajfolt vagy, nos, egy gyöngy.

Mi az irizáló definíciója, ahogy ebben a mondatban használják?

Az irizáló definíciója. ragyogó színek széles skáláját mutatja be, mint egy szivárvány. Példák az irizáló kifejezésre egy mondatban. 1. Az énekesnő irizáló nyaklánca fényesen izzott a reflektorfényben.

Mit jelent a mulandóság?

: az átmeneti állapot minősége vagy állapota .

Mi az a reflektív írásmód?

A reflektív írás abban különbözik a szokásos tudományos írástól, hogy inkább személyes jellegű . Ez azt jelenti, hogy használhatja az „én” személyes névmást, és beszélhet saját gondolatairól és érzéseiről. ... A reflektív írásnak tartalmaznia kell a lényeges részleteket, közvetlenül és tömören megírva. A világos példák nagyon hasznosak.

Melyek a reflektív kérdések példái?

Példák reflektív kérdésekre Hogyan viselkedtem az esemény során? Mit tanultam az eseményből, amit korábban nem tudtam? Milyen kapcsolatokat hozhatok létre a tapasztalataim és a tanulmányaimból vagy munkahelyemen szerzett egyéb események/ötletek között ? Hogyan hasznosíthatom a jövőben az ezen az eseményen/tapasztalat során megszerzett tudásomat?

Hogyan ír le egy reflektív embert?

A fényvisszaverő egy jelző, amely leírhatja azt a személyt, aki végiggondolja a dolgokat , vagy egy olyan felületet, amely fényt vagy hangot ver vissza, mint például a stoptábla tükröződő felirata. ... A reflektív ember egy kicsit más – lehet, hogy nagyszerű belátása van, mivel időnként alaposan foglalkozik a dolgokkal.

Hogyan kezdj el egy reflektáló mondatot?

Huszonnégy kártya tükröződő mondatkezdőkkel.
 1. Azt jósolom, hogy…
 2. Ma megtanultam…
 3. Ma rájöttem…
 4. Ma felfedeztem…
 5. Ma felfedeztem…
 6. Többet szeretnék tudni a…
 7. A legbüszkébb vagyok…
 8. Elhatároztam, hogy…

Hogyan írsz reflektív?

Reflexív gondolkodás
 1. Elgondolkodva a történteken. Elemezze az eseményt mélyreható gondolkodással, különböző nézőpontokból. ...
 2. Gondolj arra, hogy mi történt, mi sikerült és mi nem, és mit gondolsz erről.
 3. Kritikusan értékelje ki, hogy mit tenne másként a jövőben, és magyarázza el, miért.

Hogyan írsz egy reflektív esszépéldát?

Kezdje egy nagyszerű horoggal és egy erőteljes bemutatkozással. Vonja be az olvasót anélkül, hogy túl sokat mondana, majd adjon gyors áttekintést az elmélkedő témáról. Ezután az esszé törzsében térjen át az újság lényegére, és írja le tapasztalatait és növekedését.

Mit jelent a csillogás a sminkben?

A csillogó púder egy smink, amelyet a bőr fényes területeinek kiemelésére és hangsúlyozására használnak . Ez egy sokoldalú termék, amely minden korosztályon és bőrtípuson használható, és meglehetősen könnyű felvinni a sminkelési rutin befejező simításaként.

Melyik szórész a te szó?

névmás , birtokos a te vagy a tied, az objektív te, a többes szám te. a megszólított személy vagy személyek egyes vagy többes szám második személy névmása névelőben vagy tárgyesetben: Ön a legmagasabb ajánlatot tevő.