Mikor kell használni a flugelhornt?

Pontszám: 4,9/5 ( 24 szavazat )

A Flugelkürt (vagy "fuegelkürt") eredetileg a csatatéren használták katonák szárnyainak megidézésére – ez messze (és talán kevésbé drámai) kiáltás a jelenlegi használatától, amikor a kereskedelmi trombitások lágy balladát akarnak játszani. vagy smooth jazz dallam!

Könnyebb a légkürtöt játszani, mint a trombitát?

A légkürt valamivel nehezebben játszható, mint a trombita . A flugelhorn lejátszása a kúpos furat és a V-alakú fúvóka miatt több intonációs kihívást jelent, lágyabb hangzása pedig nem olyan könnyen sugárzik.

A légkürt egy nagy trombita?

Sok ember számára a légkürt egyedi és érdekes hangszer. Nagyobbnak tűnik, mint egy trombita , és bizonyos szempontból nagyobb is. Súlyosabb és nagyobb a harangja. De teljes hosszában kinyújtva a Bb légkürt pontosan akkora hosszúságú, mint egy Bb trombita és kornet.

Miért olyan drágák a légkürt?

Még az újabb trombitások/kornetjátékosok is szeretnének flugelt birtokolni. Az árak magasabbak, mert a kereslet magasabbnak tűnik, mint a kínálat . Ez különösen igaz a "jobbról a legjobbra" flugelekre.

Hogyan válasszak légkürtöt?

A flugelhorn szájrész kiválasztásának „ökölszabályai” a következők:
  1. Felni átmérő. Legyen olyan közel a peremátmérőhöz, mint a trombita szájrésze. ...
  2. Felni körvonala és szélessége. Legyen olyan közel a perem körvonalához és szélességéhez, mint a trombita szájrésze. ...
  3. Lábszár. ...
  4. Csésze. ...
  5. Márka.

Flugelhorn bemutatása

15 kapcsolódó kérdés található

Mennyibe kerül egy jó légkürt?

A flugelkürt nem a legdrágább hangszer, de mint minden hangszer, drágulhat a rézfúvók és a dizájn minősége miatt. Az olcsó légkürt, mint a Levante vagy a Hawk kürtök 600 dollár alatt kaphatók. Másrészt az olyan professzionális légkürtök, mint a Yamaha modell, közel 2000 dollárba kerülhetnek.

Milyen kulcsban játszik a légkürt?

A légkürt általában B♭ hangzású, mint a legtöbb trombita és kornet.

Mit nevezel flugelhorn játékosnak?

Azokat, akik trombitáznak, „trombitásnak”, a kürtösöket pedig „kürtösnek” vagy ritkábban „ kürtösnek ” nevezik. Ha érdekel, nézd meg a szótárban, hogy hívják azokat, akik más hangszeren játszanak.

Használhat trombita-fúvókát a légkürtön?

Hacsak a légkürtöt nem módosították úgy, hogy egy trombita-fúvóka-vevőt oltottak a csővezetékére, a trombita-fúvóka még a légkürtbe sem fog megfelelően illeszkedni . A trombita-fúvóka szárai egyáltalán nem azonosak a flugelhorn-fúvókák száraival.

Mekkora a légkürt hatótávolsága?

Játékos - Hangszer interfész és hanggyártás A légkürt alapcső hosszának alapja a B-flat2; a műszer gyakorlati hatótávolsága E3-tól B-lap 5-ig terjed. A B-flat flugelhorn egy magas kulcskulcsot transzponáló hangszer, C-ben íródott, de lent egy nagy szekund (M2) szólal meg.

Mi a különbség a légkürt és a mellofon között?

Főnévként az a különbség a mellofon és a légkürt között, hogy a mellofon egy rézfúvós hangszer, amelyet gyakran használnak a kürt helyett menetzenekarokban és hasonló előadócsoportokban, míg a flugelkürt egy kornetre emlékeztető rézfúvós hangszer; egy szelepes bug.

Mit jelent a flugelhorn?

légkürt. / (ˈfluːɡəlˌhɔːn) / főnév. szelepes rézfúvós hangszer , amely egy kúpos furatú csőből áll, csésze alakú szájrésszel, amelyet különösen rézfúvós hangszerekben használnak.

Melyik a legjobb flugelhorn szájrész?

A 10 legjobb Flugelhorn szájrész értékelés és a legjobb Flugelhorn szájrész márkák
  • Bach Flugelhorn szájrész ezüst 1 1/2 C. ...
  • Yamaha YAC FH11F4 Standard Series 11F4 Flugelhorn szájrész (YACFH11F4) ...
  • Denis Wick DW4884-4FL Aranyozott Flugelhorn szájrész. ...
  • Bach Flugelhorn szájrész ezüst 3C.

A kornet trombita?

A kornet (/ˈkɔːrnɪt/, USA: /kɔːrˈnɛt/) a trombitához hasonló rézfúvós hangszer , amelyet kúpos furata, tömörebb formája és lágyabb hangminősége különböztet meg tőle. A legelterjedtebb kornet a B♭-ban transzponáló hangszer, de van szoprán kornet is az E♭-ban, illetve kornet az A-ban és C-ben.

Milyen hosszú a trombita csöve?

A 15. század vége óta elsősorban sárgaréz csőből készültek, amelyet általában kétszer hajlítottak le, hosszúkás alakúra. Többféle trombita létezik. A leggyakoribb cső hossza körülbelül 1,48 m (4 láb 10 hüvelyk) .

Hogy hívnak valakit, aki klarinétozik?

A klarinét a fafúvós hangszerek családja. Egy nádú fúvókával, egyenes, hengeres, szinte hengeres furatú csővel, kiszélesedő haranggal rendelkezik. Azt a személyt, aki klarinéton játszik, klarinétosnak (néha klarinétosnak) nevezik.

Hogyan néz ki a légkürt?

A hétköznapi szemlélő számára a légkürt nagyon hasonlít egy trombitára vagy kornetóra . ... A flugelhorn alapvetően egy bug, szelepekkel ellátott B-lakásban. Nagyobb harangja van; szélesebb furat; és elődjénél nagyobb, mélyebb szájrész. Így sokkal lágyabb hangzást ad.

Miért hívják légkürtnek?

Úgy gondolják, hogy a név a német „wing” szóból származik, amely a flugelhorn elnevezést „szárnyszaru”-vá teszi . ... A légkürt szoros rokonságban áll a trombitával és a kornettel. A légkürt ugyanabban a B-hangban van, mint a trombita és a kornet.

Mi a 4. szelep a légkürtön?

A 4. szelep egy 4.-el (vagy a mi Flugelhorn és Corno Da Caccia esetében háromhangú) csökkenti a kürt hangmagasságát, és hídként működik a pedálregiszterbe – Mostantól 3,5-4 oktávos darabokat is játszhat. tartomány vagy több. A formálisan pedálhangoknak tekintett hangok ma már használható hangjegyek.

Milyen gombban van a mellofon?

Mellofon, más néven balladakürt, koncertkürt, mellohorn vagy tenor cor, szelepes rézfúvós hangszer tekercselt formában, E♭ vagy F hangmagassággal, iránytűvel a második A vagy B között a középső C alatt a második E-ig♭ vagy F fent. Az alt és a tenor formák felváltják a kürtöt menetzenekarokban.

Milyen kulcsban van a cornet?

A B♭ billentyűbe épül, a zenéje egy hangszínnel a tényleges hang fölé van írva. A tartomány a középső C alatti E-től a felette lévő második B♭-ig terjed. A fúvószenekarok magasabb hangszínû E♭ szopránkornetet is alkalmaznak.

Milyen a szuszafon hangminősége?

A szuzafon teljesen könnyedén átválthat lágy basszushangszerből üvöltő, előre néző szörnyeteggé, amely alkalmas bármilyen basszusvonal felfújására. Ez a szuzafon nagyméretű . 687" furatú, és a 26" előre néző harang mellett gazdag, rezonáns hangot kínál kiváló vetítéssel és hangerővel .

Mi a különbség a kornet és a trombita között?

Különbség a kialakításban A kornetnek négy 180 fokos íve van a csövekben, míg a trombitának csak két íve van . A kornetnek is van egy kúpos furata (a fő fúró, amely a haranghoz vezet, ahol a hang kijön), míg a trombitának hengeres furata van.