Mikor a karámok tetejére nz?

Pontszám: 4,5/5 ( 33 szavazat )

A tavasz közepétől a nyár közepéig (a tetőszezon) a legelő szaporodóvá válik, és a növekedési ráta magas a hosszabb nappalok, a melegebb hőmérséklet és a sok talajnedvesség miatt (attól függően, hogy hol gazdálkodik).

Milyen gyakran kell feltölteni egy karámot?

Ideális esetben a táblákat évente legalább egyszer, tavasszal vagy nyáron kell felhordani, de nem túl gyakran, mert ez károsíthatja a fűgyökérrendszert. A feltöltés javítja a legelőt azáltal, hogy a füvet vastag gyep kialakítására ösztönzi, serkenti az új levelek növekedését, és csökkenti a gyomok növekedésének lehetőségét.

Mikor végezzem a mezőnyt?

Először is, a legjobb idő a csúcsra akkor, amikor a gyomok felhordták a magokat . Ha ezeket levágjuk, mielőtt a magok jól beérnének, megakadályozzuk a terjedést. Másodszor, levágja a vetőfejeket a fűről, és ösztönzi a talajművelők újbóli növekedését, ami elősegíti a terjedést (annyira különbözik a gyomoktól).

Töltsem fel a karámaimat?

de a feltöltés valóban javítja a gyep állapotát és serkenti a fiatal növekedést, valamint serkenti az új gyökérnövekedést. A lovak hajlamosak a rövidebb hosszúságú füvet preferálják, ami édesebb, mint a hosszú, megsavanyodó gyep. A nemkívánatos gyomokat is „felhordja”, így nem engedi kimagozni és továbbterjedni.

Mikor mehetnek a lovak a csúcsra?

A feltöltés ösztönzi az új növekedést, elősegíti a vastagabb gyep kialakulását, és segít távol tartani a gyomokat. Nem szabad azonnal kifordítani a lovat a fűre – várja meg, amíg a nyesedéket eltávolítják vagy teljesen kiszáradnak .

Hogyan vezet ez az egyszerű karámrendszer a jobb fűkezeléshez

18 kapcsolódó kérdés található

Mikor legelhetnek a lovak trágyázás után?

Ha hektáronként 100 font nitrogént alkalmazunk, a lovakat a legeltetéstől eső utánig kell tartani. Egyéb óvintézkedések a legelő műtrágyázásakor: 1. Ne öntsön műtrágyát a lóterületekre.

Milyen gyakran kell kaszálni a lólegelőt?

Évente három-négy alkalommal nyírja le a legelőket 4 hüvelyk magasra, vagy lovak forgatása után az egynyári gyomok többségének irtására. Soha ne nyírjon 3 hüvelyk alatt, és kerülje a túllegeltetést.

Miért karámolsz?

A feltöltés megakadályozza, hogy az állatállomány túl keményen legeltesse a legelőt . A fűkasza megakadályozhatja, hogy állatai túl sokat legeltessenek a legelőn. A paddock egyszerű feltöltése megteszi ezt a trükköt. ... Mindazonáltal Ön, mint gazdálkodó tudja meghatározni a gazdaságához leginkább illő legeltetési megközelítést.

Tudsz füvet felhordani esőben?

Nedves fű nyírása esetén a pázsit egyenetlen lesz. Szerencsére nem kell megvárnia, amíg a fű teljesen kiszárad, hogy lenyírhassa egy eső után. Ehelyett meg kell vizsgálnia a pázsitot, hogy lássa, nem hajlottak-e meg a kések. Ha a fű egyenesen áll, képesnek kell lennie lenyírni a füvet.

Mehetnek a lovak egy csúcsos mezőn?

Ehetnek-e a lovak a füvet? Nem, erősen ajánlott, hogy a lovak ne legeljenek a legelőn , amíg a levágott füvet és a gyomot teljesen el nem távolították a karámról.

Mit jelent a mezőny feltöltése?

A legeltetés utáni karám tetejének felhordása a gazdálkodók elterjedt módszere a száros fű eltávolítására a gyepben – hogy a következő forgatásra jó minőségű fű jöjjön vissza. Ha a legeltetés után azonnal karámokat hagyunk, és nem fedjük le, akkor a száras füvet és a visszanövéseket levágjuk. ...

Fel tudsz tekerni egy mezőt fűnyíróval?

Igen , szinte naponta használja az enyémet, mivel van 10 hektáros területe, és mindig van néhány alkatrész feltöltésre. Vonóhoroggal is felszerelve, így görgőt vagy utánfutót tudok rögzíteni.

A topping jó fűre?

Nem számít, mennyire tartja jónak a fűkezelési készségeit; A feltöltés olyan munka, amely mindig javítja legeltetését ebben az évszakban . ... A feltöltés másik oka, hogy ne kényszerítsük a szarvasmarhát a fű túl szoros legeltetésére.

Mikor kell műtrágyáznom a karámat?

Amint a talaj elkezdett kiszáradni, és boronálással és hengereléssel előkészítették, ideális idő a legelő tápanyagkeverékkel történő trágyázására, amely egészséges és ízletes növekedést biztosít a legelő állatállomány számára.

Hogyan lehet egy göröngyös karámot szintezni?

Guruló . A hengerlés egy másik módszer, amelyet a puffadt talajfelület kiegyenlítésére használnak. Ez magában foglalja egy nehéz henger áthúzását a karámon, hogy elsimítsa a nedves talajon taposó tehenek okozta megkopott nyomokat. A hengerlés gyakran hatékonyabb, ha a talaj még elég nedves ahhoz, hogy a halmok visszaszoruljanak a talajba.

Mikor lehet permetezni egy táblát?

Általában azt javasoljuk, hogy a gyomokat két héttel a műtrágya kijuttatása után permetezzen – amikor a fű is elkezd nőni a gyomokkal együtt; ez a legjobb idő. Tehát az elkövetkező egy-két héten, április közepétől április végéig a legjobb idő a dokkok és más széleslevelű gyomok megsértésére.

Eső előtt vagy után érdemes kaszálni?

Ha tudja, hogy heves eső jön, próbálja meg lenyírni a füvet, mielőtt eljön a vihar . Ha így tervez, megkíméli Önt attól a fáradságtól, hogy a következő fűnyírásig körülbelül egy napot várjon, amíg a fű megszárad. A legtöbb más napon próbálja meg a délelőtt vagy a késő délutáni fűnyírást választani.

Eső után mennyivel tudok kaszálni?

Mennyi ideig kell várnom a fűnyírással eső után? Enyhe reggeli harmat esetén vagy enyhe esőzések után előfordulhat, hogy csak 2-5 órát kell várnia, hogy a pázsit megszáradjon a nyírás előtt. Erősebb esővel legalább egy napot kell várni a biztonságos nyírással.

Vizes füvet nyírni rossz?

A lenyírt nedves fű eltömítheti a fűnyírót , amitől megfulladhat, és kiköpheti a nedves fű csomóit, amelyek megfojthatják és megölhetik a pázsitot, ha nem gereblyézik. A legjobb, ha megvárja, amíg a nedves fű megszárad, mielőtt nyírná. ... Válasz: Nem jó ötlet vizes füvet nyírni.

Hogyan töltesz fel egy karámot?

A fűnyíró a legjobb módja a karám tetejének, mivel nem nyírja le a füvet, hanem talajtakarja, így ellátja a talajt tápanyagokkal, amelyekből pótolni kell. Ha a gyomnövények magvakká váltak vagy jelen vannak, akkor a feltöltés előtt permetezze be a karámot.

Szénavágás után mennyi ideig legelhetnek a lovak?

6-8 hét , attól függően, hogy milyen jól van elkészítve. Minden kevesebb kólikát okozhat.

Hány hektárra van szüksége 2 lóhoz?

Ha egy ló számára megkísérli kiszámítani a föld teherbírását, akkor egy jó hüvelykujjszabály az, hogy lovonként 1-1/2-2 hektár nyílt, intenzíven kezelt földterület . Két hektár, ha megfelelően kezelik, megfelelő takarmányt kell biztosítania legelő és/vagy széna formájában.

Mikor kell kaszálni a legelőt?

A 2017-es tanulmány eredményei azt sugallják, hogy a júniusi és augusztusi kaszálás ugyanolyan jól működik, mint a havi kaszálás a gyomok elleni küzdelemben, a júniusi kaszálás pedig eltávolítja a magfejeket. Az idei szezon késői kezdete miatt ez a stratégia választható lehet a gyomnyomástól függően.

Mi a legjobb műtrágya lókarámba?

11 legjobb műtrágya lólegelőre
  • Összességében a legjobb: GS Plant Foods Hay & Pasture Formula.
  • Olcsó árban: Természetes folyékony műtrágya 16-4-8 NPK gallon.
  • A legjobb gyomnövény és takarmány: Scotts Turf Builder WinterGuard Fall Weed & Feed.
  • Nitrogén műtrágya lólegelőhöz: Milorganit 0636 szerves nitrogén műtrágya.

Mi a legjobb műtrágya legeltetéshez?

Márciusi műtrágya- és hígtrágya-ajánlatok A legtöbb állománymennyiségnél azt javasoljuk, hogy hektáronként egy zsák védett karbamidot alkalmazzon. Azokban a helyzetekben, ahol alacsony a foszfor és a kálium, a tápanyag-gazdálkodási tanácsok függvényében, hektáronként akár 2 1/2 zsák 18:6:12 is kiváló lendületet ad a fű növekedésének.