Mikor kell betakarítani a malabar gesztenyét?

Pontszám: 4,4/5 ( 6 szavazat )

Amikor a maghüvelyek megbarnulnak , a dió érett. Ha nem gyűjtik össze, a hüvelyek széthasadnak, és a dióféléket a földre dobják. Azok, akik értékelik a diót, általában zacskóba teszik a hüvelyt, hogy megóvják őket a leejtéstől. Bár a dióféléket gyakran nyersen fogyasztják, az íze inkább a gesztenyéhez hasonlít, ha olajban vagy olajban sütik.

Mikor kell betakarítani a gesztenyét?

A gesztenyét általában szeptember közepétől novemberig szüretelik, és ez az egyik legkönnyebben betakarítható és tárolásra előkészíthető diófajta. A következőt kell tennie: Várja meg, amíg a gesztenye a földre esik. Szedje össze az összes diót nyitott sorjával.

Lehet enni nyersen a Malabar gesztenyét?

A malabar gesztenye fogyasztható nyersen vagy főtt formában, például sütésben, keverésben és pörkölésben. Lisztté is őrölhetjük, és kenyeret készíthetünk belőle. ... A dió mellett a fiatal levelek és virágok főzhetők és főzhetők zöldségként, és zöld, diós ízűek.

A malabar dió ehető?

A hüvely körülbelül kétszer akkora, mint egy dió. A zöld, futball alakú hüvelyekben lévő dió nagyon ehető és tápláló , körülbelül kesudió méretű. A diót lehet pirítani, olajban megsütni, kevergetni vagy nyersen fogyasztani. A fiatal levelek és virágok zöldségként fogyaszthatók.

Mérgező a malabar gesztenye?

A dió ehetőnek számít, íze hasonló az európai gesztenyéhez. Vannak, akik ledarálják a diót, és forró italokhoz használják fel. Nyers állapotban mérgezőek a patkányokra , de az emberek nyersen vagy sülve fogyasztják őket.

Malabar gesztenye | Malabar pistha | gesztenyeszüret a kertemben

26 kapcsolódó kérdés található