Mikor érdemes jicamát vásárolni?

Pontszám: 4,3/5 ( 40 szavazat )

A Jicama egész évben elérhető , de a legjobb októbertől tavaszig.

Mikor kell jicamát enni?

A jicama fogyasztásának legjobb módja, ha meghámozzuk, gyufaszálra vágjuk, majd nyersen fogyasztjuk . Hűtőben is nagyon finom, hogy egy kis extra hűsítő legyen. Klasszikus evési mód, ha a gyufaszálakat lime lébe, chiliporba és sóra mártjuk.

Lehet vásárolni jicamát az élelmiszerboltban?

Sok élelmiszerboltban megtalálhatók a jicama termékek a termékek részlegében , különösen ősz és tavasz között, amikor szezonban van. Ha nem találja egy hagyományos élelmiszerboltban, próbáljon ki egy bioélelmiszer-boltot vagy egy termelői piacot. A speciális mexikói élelmiszerboltokban is lehet jicama. Válasszon kis és közepes méretű jicama gyökereket.

Honnan lehet tudni, hogy a jicama érett?

Érezze meg a bőrt az ujjaival, hogy lássa, mennyire feszes a gyümölcs, és hogy mennyire kemény a héj. Kerülje el azokat a gyümölcsöket, amelyeknek puha héja van, vagy amelyek nem simaak és feszesek. A jicamát éles késsel meghámozzuk ; ha könnyen hámlik, érett és fogyasztható.

Hol található jicama?

A Fabaceae vagy hüvelyesek családjából származó jicama kereskedelmi forgalomban termeszthető Puerto Ricóban, Hawaii-on és Mexikóban, valamint az Egyesült Államok délnyugati részének melegebb területein . Két fő fajtája van: a Pachyrhizus erosus és egy nagyobb gyökerű fajta, a P. tuberosus, amelyeket csak gumójuk mérete különböztet meg.

5 tipp, hogyan termeszthetsz egy tonna jicamát egy tartályban vagy egy megemelt kerti ágyban

37 kapcsolódó kérdés található

Hogyan vásárolhatok jicama-t?

Keressen olyan példányokat, amelyek a méretükhöz képest nehézek, de ragaszkodnak a közepes méretű gumókhoz: Bár a jicama nagyra (tényleg nagyra) nőhet, a nagyobbak nagyobb valószínűséggel szárazak és rostosak. Az egész jicama akár 2 hétig is jól eláll a hűtőszekrényben kicsomagolva.

Mit nevezel angolul jicamának?

Az ebbe a nemzetségbe tartozó növényeket általában yam babnak nevezik, bár a "yam bab" kifejezés a jícama másik neve is lehet. A többi fő yambab faja szintén Amerikában őshonos. ... az erosus a jicama de agua és a jicama de leche. Ez utóbbinak megnyúlt a gyökere és tejszerű a leve.

Hűtöd a jicamát?

Lényeges, hogy a gumók szárazak maradjanak; kicsomagolva, hűvös szobahőmérsékleten, vagy hűtőszekrényben, nedvességtől mentesen tárolja 2-3 hétig . Felvágás után szorosan fedje le műanyag fóliával, és tárolja hűtőszekrényben legfeljebb egy hétig. Minden kiló jicama körülbelül 3 csésze apróra vágott vagy felaprított zöldséget eredményez.

Hogyan válassz egy jó jicamát?

Hogyan válasszunk Jicamát
  1. Válasszon jól formázott, kis és közepes méretű jicamákat, sima, hibátlan bőrrel.
  2. A jicama bőrnek vékonynak kell lennie, és könnyen karcolhatónak kell lennie a bélyegképével, hogy felfedje a krémes fehér húst.
  3. Kerülje a vastag bőrű jicamákat, illetve azokat, amelyek repedezettek, zúzódások vagy töpörödöttek.

Milyen színű legyen a jicama?

A jicama úgy néz ki, mint egy fehérrépa vagy egy nagy retek, és a vízi gesztenye alternatívájaként használható. A bőr vékony, lehet szürke, barna vagy cserzett . Szintén rövid a gyökere, és fehér húsú. A bőrt általában lehúzzák, mielőtt nyersen fogyasztanák.

A Trader Joe's-ban van jicama?

Tudtad, hogy a Trader Joes már meghámozta és pálcikákra vágta a jicamát? Nagyon finomak nyersen vagy főzve is !

Mivel helyettesítheti a jicama?

A 3 legjobb Jicama helyettesítő
  • Csicsóka. A csicsókának helytől függően sok neve van, és manapság mindenhol kapható zöldség. ...
  • Vízi gesztenye. A vízi gesztenye a kínai konyha egyik legelterjedtebb terméke. ...
  • Daikon retek.

Meg lehet enni a jicamát nyersen?

A legtöbb ember nyersen eszik jicamát sóval, citrom- vagy lime levével és chiliporral a tetejére szórva. A következőket is teheti: pácolja. Csinálj belőle szelet.

Mit tesz a jicama a testeddel?

A jicama egészséges étel, amelyet be kell iktatni az étrendbe. Számos tápanyagban, rostban és antioxidánsban gazdag, amelyek egészségügyi előnyökkel járhatnak, beleértve a jobb emésztést, a fogyást és a betegségek kockázatának csökkentését . Ráadásul a jicama ízletes és ropogós, és önmagában vagy sok más étellel párosítva fogyasztható.

Mérgező a jicama bőr?

Bár a jicama nyersen is fogyasztható, étkezés előtt meg kell hámoznia a növényt. Nemcsak a külső héj vastag és rostos, hanem mérgező vegyületet is tartalmaz, amely megvédi a gumót a föld alatti ragadozóktól.

A jicama okozhat gyomorfájdalmat?

Összességében a jicama meglehetősen biztonságos élelmiszernek tűnik. Irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvedőknél gyomorpanaszokat okozhat .

A jicama belül barna legyen?

A hús belsejében fehér és kemény , kockákra, rúdra vagy szeletekre szeletelhető. Szeletelés előtt vágja le a barna foltokat, de nincs eltávolítandó mag vagy mag.

Meg kell pucolnod a jicamát?

Igen, a jicama vastag, papírszerű bőrét le kell hámoznia , de kérjük, ne zöldséghámozóval pucolja le a jicama bőrét! A szakácskés sokkal jobb (és biztonságosabb) eredményt ad. Vágjon egy vékony szeletet a jicama tetejéről és aljáról, hogy sima felületet hozzon létre mindkét végén.

A jicama-nak savanyú ízűnek kell lennie?

A jicama úgy néz ki, mint egy nagy retek vagy fehérrépa, és elmosódott íze van, ami sok ember számára édes és enyhén diós .

Hogyan kell tárolni a jicamát peeling után?

Az egész, száraz jicamát műanyag zacskóban tárolja a hűtőszekrény ropogós fiókjában, legfeljebb két hétig. A minőség és a biztonság megőrzése érdekében a hámozott és felvágott jicamát zárt edényben tárolja hűtőszekrényben 40 °F alatti hőmérsékleten, vagy fagyassza le .

Milyen íze van a főtt jicama-nak?

Milyen ízű a jicama? ... Olyan az íze, mint az alma, a burgonya, a vízi gesztenye és a körte keresztezése . Mivel enyhe és keményítőtartalmú, jól keveredik más ízekkel, különösen nyers formában. Könnyen átveszi annak ízét is, amivel főzzük.

Jicama és fehérrépa ugyanaz?

A jicama egy keményítőtartalmú gyökérzöldség , amely hasonló a burgonyához vagy a fehérrépához . A gumós gyökér íze enyhén édes, de alacsony a cukortartalma, így jó szénhidrát-választás cukorbetegek és mások számára, akik alacsony cukortartalmú étrendet próbálnak folytatni.

A jicama és a rutabaga ugyanaz?

A jicama egy enyhe ízű gyökérzöldség, amely Mexikóból és Közép-Amerikából származik – és a babfélék családjába tartozik. Keserű, de édes ízű. A rutabaga íze viszont enyhébb, mint a jicama, szinte olyan, mint a sárgarépa édesség nélkül. ... Elég lédús zöldség, ropogós tapintással.