Amikor valami megcsonkított?

Pontszám: 4,4/5 ( 39 szavazat )

megcsonkított Hozzáadás a listához Megosztás. Ha valamit megcsonkítottnak ír le, akkor azt eltorzították vagy megnyomorították . Egy katasztrófa után néha nehéz lehet azonosítani a megcsonkított holttesteket. A megcsonkított melléknév véres szó, amely alkalmas megnyomorított vagy sérült testek leírására.

Mit jelent az, ha valakit megcsonkítottak?

1: egy személy vagy állat végtagjának vagy más testrészének megsemmisítésének, eltávolításának vagy súlyos megrongálásának cselekménye vagy esete, egy test megcsonkítása Férfiak voltak, akiket betegség, baleset vagy szándékos megcsonkítás okozott szexuálisan.

Mit jelent az, ha egy állatot megcsonkítottak?

A szarvasmarha-csonkítás (más néven szarvasmarha-kivágás és megmagyarázhatatlan állatpusztulás) a szarvasmarhák leölése és megcsonkítása szokatlan , általában vértelen és rendellenes körülmények között.

Mi a példa a csonkításra?

Használat. Egyes etnikai csoportok rituális csonkítást gyakorolnak, pl . karcolást, égetést, lobogtatást, tetoválást vagy kerékvágást , egy átmeneti rítus részeként. Egyes esetekben ez a kifejezés a holttestek kezelésére vonatkozik, például az ellenség által meggyilkolt katonák megcsonkítására.

Mi az a megcsonkított állapot?

a csonkítás aktusa vagy a megcsonkítás állapota; egy végtag vagy egy lényeges rész megfosztása .

Freaking On A Megcsonkított

40 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a megcsonkított dokumentum?

Dokumentum kivágása, megtépése, törlése vagy más módon történő megváltoztatása oly módon, hogy az megváltoztatja vagy megsemmisíti annak joghatását . Szövetségi bûnnek számít nyilvános nyilvántartások, érmék vagy útlevelek megcsonkítása.

Mi a kétféle csonkítás?

PIP: A női nemi szerv megcsonkításának két fő típusa a csiklóeltávolítás és az infibulációval végzett kimetszés .

Hogyan használod a megcsonkított kifejezést egy mondatban?

Megcsonkított mondat példa
  1. Ez a mű megcsonkított, kezdete és vége nélkül. ...
  2. Brescia 1512-es kifosztása során néhány francia katona szörnyen megcsonkította. ...
  3. Hyrcanust, aki Antigonus egyetlen riválisa volt, megcsonkították és Parthiába hurcolták. ...
  4. Ez megmagyarázza, hogy a Commonitorium miért csak megcsonkított formában jutott el hozzánk.

Miért vasalnak mellet?

A mellvasalást gyakran olyan áldozatok anyja vagy női rokonai végzik, akik tévedésből meg akarják védeni fiatal hozzátartozóikat a nemi erőszaktól , a nem kívánt szexuális kapcsolattól, a korai szextől és a terhességtől, amelyektől félnek, hogy mindez abból adódna, hogy egy lány elérte a 2. életkort. pubertás.

Mi a bengáli jelentése a csonkítás?

a 'csonkítás' fordítása অঙ্গচ্ছেদ, অঙ্গহানি, অঙ্গহীনত্ব

A megcsonkított melléknév?

megcsonkított Hozzáadás a listához Megosztás. Ha valamit megcsonkítottnak ír le, az eltorzult vagy megnyomorodott. ... A megcsonkított jelző egy véres szó, amely alkalmas megnyomorított vagy sérült testek leírására .

Mi számít megcsonkított pénznek?

Megcsonkított pénznek minősül az a bankjegy, amely annyiban sérült, hogy a bankjegy fele vagy kevesebb megmaradt , vagy értéke megkérdőjelezhető, és speciális vizsgálatot végeznek a Pénzügyminisztérium vagy a Gravírozási és Nyomdai Iroda (BEP) képzett szakértői. (A telephelyen kívül) szükséges bármilyen csere előtt.

Milyen szó csonkított?

ige (tárggyal használatos), mu·ti·lat·ed, mu·ti·lat·ing. megsérülni, eltorzítani vagy tökéletlenné tenni az alkatrészek eltávolításával vagy helyrehozhatatlanul megrongálódásával: A vandálok megcsonkították a festményt.

Mik a mellvasalás jelei?

Néhány jel arra utal, hogy egy lányt a mellvasalás veszélye fenyeget:
  • Szokatlan viselkedés iskolai vagy főiskolai hiányzás után, beleértve a depressziót, szorongást, agressziót, visszahúzódást.
  • Az orvosi vizsgálatoktól való vonakodás.

Hány éves kortól áll le a nő mell növekedése?

Mikor kezdődik és fejeződik be a mellfejlődés? Általában az emlőfejlődés 8 és 13 éves kor között kezdődik. A lányok mellei általában 17 vagy 18 éves korukra teljesen kifejlődnek, de bizonyos esetekben tovább nőhetnek a húszas évei elején.

Biztonságos a mellvasalás?

A mellvasalás rendkívül fájdalmas és szövetkárosodást okozhat. 2006-ig nem készültek orvosi tanulmányok a hatásairól . Orvosi szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy hozzájárulhat az emlőrákhoz, a cisztákhoz és a depresszióhoz, és esetleg később megzavarhatja a szoptatást.

Mit jelent a szakadás?

tárgyas ige. 1 : durván tépni vagy felszakadni : szaggatottan sebet. 2 : éles lelki vagy érzelmi fájdalmat okoz : szorongást. széttép. melléknév.

Mi a pulzáló mondat?

Példák pulzálásra egy mondatban A fények lüktetve a zenétől. Az emberek a hip-hop lüktető hangjaira táncoltak. A film gyakorlatilag minden jelenete feszültségtől lüktet . Ezeket a példamondatokat a rendszer automatikusan kiválasztja különféle online hírforrásokból, hogy tükrözze a „pulzál” szó jelenlegi használatát.

Mi az infibulációs FGM?

3. típus: Infibulációnak is nevezik, ez a hüvelyi nyílás szűkítése egy fedőzár létrehozásával . A pecsétet a kisajkak vagy a nagyajkak levágásával és áthelyezésével alakítják ki, esetenként varrással, a csikló prepuce/klitorális csuklya és a makk eltávolításával vagy anélkül (I. típusú FGM).

Mi a női körülmetélés Egyiptomban?

PIP: Ez a cikk az egyiptomi női körülmetélés gyakorlatának társadalmi vonatkozásait vizsgálja. A női körülmetélés a külső női nemi szervek részleges vagy teljes eltávolítása, amely a csikló prepucának eltávolításától a csikló, a kisajkak,...

Mi a női körülmetélés Etiópiában?

Absztrakt. PIP: A női körülmetélés és az infibuláció etiópiai gyakorlatát tárgyalják. A körülmetélés a csikló kivágásából áll, bizonyos esetekben beleértve a kisajkakat is . A műtétet szakképzett nő végzi el, röviddel a születés után a házasságkötésig, törzstől függően.

Hogy hívják, amikor levágunk egy testrészt?

Téma áttekintése. Az amputáció egy testrész eltávolítása. ... Az amputáció lehet teljes (a testrészt teljesen eltávolítják vagy levágják) vagy részleges (a testrész nagy részét levágják, de a test többi részéhez tapad). Egyes esetekben az amputált részek sikeresen visszailleszthetők.

Mikor tiltották be az FGM-et az Egyesült Államokban?

A szövetségi törvény, a női nemi szerv megcsonkításáról szóló törvény 1996 -os elfogadásával a 18 éven aluli személyek FGM-jének végrehajtása bûncselekménnyé vált az Egyesült Államokban.

Mi a súlyos testi sértés jogi meghatározása?

Jogi hivatkozások: Büntető Törvénykönyv 203 PC – [a súlyos testi sértés] meghatározása. (" Minden olyan személy, aki jogellenesen és rosszindulatúan megfoszt egy embert testének valamely tagjától, vagy azt ellehetetleníti, elcsúfítja vagy használhatatlanná teszi, vagy a nyelvét elvágja vagy ellehetetleníti, vagy szemét kidugja, orrát, fülét, ill. lip, bűnös a testi sértésben .")