Amikor 8 labdán karcolsz?

Pontszám: 4,4/5 ( 57 szavazat )

A hivatalos szabályok szerint, ha a 8-as labdára lövés közben kaparsz, akkor a köröd véget ért, és az ellenfél a kezébe kapja a labdát . Ha azonban a 8-as labdát a zsebben csinálja, majd megkarcolja, elveszíti a játékot.

Mik a szabályok, amikor a medencében kaparsz?

Egyszerűen fogalmazva, egy karcolás a medencében az, amikor bedobod a fehér labdát.
  • Ha bedobod a labdát, majd a dákólabdát, ugyanabban a lövésben, az karcolás.
  • Ha visszapattansz egy párnáról, és a fehér golyó a zsebbe süllyed, az ismét karcolás.
  • Bármi is történik, ha a fehér golyó leesik, az karcolás.

Automatikusan veszít, ha megkarcolja a 8-as labdát?

A 8-as labdára lövéskor a karcolás vagy szabálytalanság nem számít játékvesztésnek, ha a 8-as labdát nem vágják zsebre vagy ugrottak le az asztalról . A bejövő játékos dákógolyót tart a kezében. Megjegyzés: Kombinált lövés soha nem használható a 8-as labda legális zsebre vágására.

Amikor vakarod, hova teszed a labdát?

A versenyszabályok a "labda a kézben" szabályokat jelentik, ami azt jelenti, hogy ha megkarcolod a labdát, az ellenfél minden korlátozás nélkül leteheti a dákólabdát az asztalra. Ezzel szemben a bár szabályai megkövetelik, hogy a dákógolyót a „konyhába” helyezze, amely a fej mögötti terület, ahol eltörik.

Kiveszed a labdát, amikor vakarod?

Az Amerikai Biliárd Kongresszus szabálytalanságként határozza meg a karcolást – azt a lövést, amelyen a dákógolyót zsebre vágják. Még ha sikeresen zsebre vágsz egy tárgylabdát, megkarcolod, ha a dákógolyó bármelyik zsebbe esik, és elveszted a körödet .

A nyolclabdás medencében való karcolás szabályai

28 kapcsolódó kérdés található

Mi történik azután, hogy kaparsz a medencében?

5. Egy karcolás, szabálytalanság vagy szabálytalan lövés labda a kézben labdamenetet eredményez, ahol az ellenfél a dákólabdát bárhová az asztalra helyezheti, felkészülve a következő lövésre. Ez alól az egyetlen kivétel a szünet (lásd a 8-as és 9-labdás különbségeket).

Mi történik, ha egyenes medencében kaparsz?

Ha a kezdő játékos megkarcolja a szabályos nyitószünetet, szabálytalansággal vádolják, és egypontos büntetést szabnak ki rá , ami az "egymást követő szabálytalanságok büntetésére" vonatkozik. A bejövő játékos dákólabdát kap a kezében a fejzsinór mögött, a tárgygolyókkal a helyén.

Mit jelent úszásban vakarni?

Karcolás. Egy esemény megkarcolása azt jelenti, hogy amíg a találkozón tartózkodik, és versenyezni szándékozik, nem vesz részt egy adott versenyen .

Mik a 8 labda szabályai?

Az Eight Ball egy ütési ütési játék, amelyet egy dákólabdával és tizenöt, 1-től 15-ig számozott tárgylabdával játszanak. Az egyik játékosnak az 1-től 7-ig számozott labdákat kell zsebre tennie (egyszínű színek), míg a másik játékosnak 9-től 15-ig (csíkok) van. . A JÁTÉKOT AZ A JÁTÉKOS NYERJI, AKI ELŐSZÖR A CSOPORTJÁT ZSEBRE TÖRJI, ÉS AZTÁN LEGÁLISAN ZSEBEZZETE A 8 LOBÁST .

Mi történik, ha megkarcolod a 8-as labdát?

Általános szabályok a 8 labdára A játékos elveszíti a körét, ha karcolást követ el . A karcolás, ami szabálytalanság, azt jelenti, hogy a dákót egy szünetben zsebelték be. Legális lövésnél a dákógolyónak először a tárgygolyót kell érintenie. ... A lövés akkor tekinthető szabályos lövésnek, ha a lövő először találja el az egyik labdacsoportját.

Hogyan veszítesz a 8-as labdán?

Ha a játékos leüti a 8-as labdát az asztalról , a játékos elveszíti a játékot. Ha a játékos zsebre vágja a 8-as labdát és szabálytalanságot követ el, vagy egy másik zsebbe teszi, mint a kijelölt, a játékos elveszíti a játékot.

Veszteség a karcolás a szünetben?

A World Pool-Billiard Association által közzétett játékszabályok szerint a pool irányító testülete, az a játékos, aki a pool szünetben megkarcolja vagy zsebre vágja a dákólabdát, nem veszíti el a játékot.

Mi az a karcolás szabály?

Az szabálytalanság (karcolás) , ha egy ütésnél a dákógolyót zsebre vágják . Ha a dákógolyó olyan tárgylabdát érint, amely már zsebre került (például egy tárgygolyókkal teli zsebben), a lövés szabálytalanságnak minősül.

Mi számít szabálytalanságnak a medencében?

Ha a dákóbot többször is hozzáér a dákógolyóhoz egy lövés során, a lövés szabálytalanságnak minősül. Ha a dákógolyó közel van egy tárgygolyóhoz, de nem ér hozzá, és a dákó hegye még mindig a dákógolyón van, amikor a dákógolyó érintkezik a tárgygolyóval, a lövés szabálytalanságnak minősül.

Karcolás a medencében, ha először megütöd az ellenfél labdáját?

Véletlenül beütötte az ellenfél egyik labdáját, és azon töpreng, mi történik ezután? A rövid válasz: Amíg Ön először találja el a labdáját, és nem karcolja meg, addig nincs szabálytalanság. Most egyszerűen az ellenfeleden a sor .

Mik azok a szabálytalanságok 8 labdában?

Ha egy játékos nem találja el a 8-as labdát, miközben rálő, az szabálytalanságnak minősül, és a játék folytatódik. Ha a 8-as labda a legális tárgylabda, a karcolás vagy szabálytalanság nem számít játékvesztésnek, ha a 8-as labdát nem vágják zsebre vagy ugrottak le az asztalról.

Kapsz 2 lövést a 8 labdára?

A nyolcas labdának az utolsó golyónak kell lennie a játék megnyeréséhez. 5. Szabálytalanság esetén az ellenfél játékosa kap két lövést , és ezek a lövések viszik (vagyis ha az első lövéskor egy labdát dobnak, a játékosnak még mindig van két lövése). ... Nyolclabdásnál, ha a játékos bedobja, de egyben szabálytalan is, elveszti a játékot.

Tudsz 8 labdában hátra lőni?

Legális a medencében hátrafelé lövöldözni? Amíg a dákógolyó nincs a húrban, tetszőleges irányba lőheti a labdát . Csak tartsa szem előtt a tisztességes lövés követelményeit, és az irány nem számít.

Mi az az olimpiai karcolás?

Néha még egy sérülés is arra késztetheti, hogy valaki "megkarcolja" a meccset, ami azt jelenti , hogy kiesik a versenyből . ... Hacsak nincs sérülés vagy betegség, az edző azt szeretné, ha az úszó követné.

Mit jelent a szlengben az úszás?

A "Someone Who Isn't Me " a SWIM leggyakoribb definíciója a Snapchaten, a WhatsApp-on, a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon és a TikTokon. ÚSZÁS. Meghatározás: Valaki, aki nem én vagyok.

Mit jelent a DNF az úszásban?

Az úszó neve az eredménylap alján, mellette DNC vagy DNF, ez azt jelenti, hogy az úszó DNC (Nem versenyzett) vagy DNF ( Did Not Finish ).

Mit jelent a biztonság egyenes medencében?

A legtöbb biliárdjátéktól eltérően a line pool szokásos kezdő lövéseinek célja az, hogy az ellenfélnek esélye sincs labdaszerzésre . Ezt biztonságnak nevezik. Minden lövésnél – beleértve a bréklövést is – jelölés szükséges, amelyben a labdát és a zsebet is megadják a lövés előtt.

Mi történik, ha megkarcolod a 9-es labdát?

Ha a lövöldöző 9-es labdát szerez a szünetben, és szabálytalanságot követ el vagy karcol, a 9-es labdát (és csak a 9-es labdát) észlelik . Ha a lövő a tárgylabdára lő, és belejátssza a 9-es labdába, és zsebre vágja a 9-es labdát, de közben megkarcolja vagy más módon szabálytalanságot követ el, a 9-es labdát észlelik.