Mikor van nyitva a fehér homok?

Pontszám: 4,5/5 ( 58 szavazat )

A White Sands Nemzeti Park egy amerikai nemzeti park, amely Új-Mexikó államban található, és teljesen körülvéve a White Sands rakéta-tartományban. A park 145 762 hektáron terül el a Tularosa-medencében, beleértve a gipszkristályokból álló, 275 négyzetkilométeres fehér homokdűnék déli 41%-át.

A White Sands nyitva van már?

A White Sands Nemzeti Park egész évben nyitva tart, kivéve december 25-ét, karácsony napját . A nyitvatartási idő az év során változó.

Nyitva van a White Sands Nemzeti Park a Covid idején?

A COVID-19 közegészségügyi korlátozások miatt a kempingezés és a parkőr programok zárva tartanak . A nyitott területek közé tartozik a dűnék, túraútvonalak, piknikezőhelyek, látogatóközpont és ajándékbolt. Mind a látogatóközpontban, mind az ajándékboltban csak felszolgálás áll rendelkezésre.

Mikor nyílt meg újra a fehér homok?

Otero megye egyik premier turisztikai látványossága legalább részben újra megnyílt a nagyközönség előtt. A White Sands Nemzeti Park Látogatóközpontja, ajándékboltja, a Dunes Drive, túraútvonalak, piknikezőhelyek, szánkózók és mellékhelyiségek június 29-én nyíltak meg.

A White Sands nyitva áll az államon kívüli látogatók előtt?

A White Sands és más új-mexikói nemzeti parkok nem tartoznak a módosítás hatálya alá, mivel azokat a Nemzeti Park Szolgálata kezeli. ... Ez azt jelenti, hogy az államon kívüli lakosok nem látogathatják Új- Mexikó állami parkjait, és csak 14 napos karanténba helyezés után látogathatják az állam nemzeti parkjait.

White Sands – Patrick O'Hearn – 1. Nyitócím

36 kapcsolódó kérdés található

Mikor érdemes ellátogatni a White Sands National Monument területére?

Valószínűleg a legjobb idő a látogatásra október vége / november eleje , amikor a Cottonwoods színe megváltozik. November közepére a legtöbb Cottonwoods színe megváltozott.

Mennyi időre van szüksége a White Sands National Monumentnél?

Ha csak azt tervezi, hogy át akar hajtani és megnézni a dűnéket, játszani egy kicsit a homokban, és eltölteni egy kis időt a látogatóközpontban, akkor 2-3 óra elég lesz. több mint egy éve. 2 óra a dűnékben és egy a látogatóközpontban. Ingyenes kis 10-15 perces videót nézhet meg a látogatóközpontban.

Át tudsz vezetni fehér homokon?

A Dunes Drive első öt mérfölde aszfaltozott, az utolsó három mérföld pedig kemény gipszhomokos út . Az út alkalmas személygépkocsik, motorkerékpárok, szabadidős járművek és buszok közlekedésére. A White Sands Missile Range időről időre rakétateszteket hajt végre, amelyek lezárhatják a 70-es főutat a forgalom elől.

Mehetnek a kutyák a White Sands-ba?

A házi kedvencek szeretik a White Sands-t! Számukra tele van új illatokkal, látnivalókkal, hűvös, puha homokkal és izgalommal! Szőrös társait is szívesen viszi magával a parkba. Mindaddig, amíg nem zavaróak, legfeljebb hat méternél hosszabb pórázon vannak, és mindenkor fizikai ellenőrzés alatt állnak.

Mit vegyek fel a White Sands Nemzeti Emlékműnél?

Napvédelem. A gipszhomokról visszaverődő nap még hidegebb hőmérsékleten is súlyos leégést okozhat. Viseljen sapkát, napszemüveget és legalább SPF 15 fényvédőt . És ne felejtsd el újra felkenni a fényvédőt az utasításoknak megfelelően!

Érdemes ellátogatni a White Sands Nemzeti Parkba?

A White Sands Nemzeti Park (Mescalero Apache és Tampachoa szülőföldjén) rendkívül gyönyörű hely, és mindenképpen érdemes megállni , ha Új-Mexikó déli részén találod magad. A fehér homokdűnék semmihez sem hasonlítanak, amit még valaha láttam, túlnyomórészt a gipsz nevű ásványból állnak.

Biztonságos a White Sands Nemzeti Park látogatása?

„Gyönyörű, de megtévesztően veszélyes is” – mondja. – Szélsőséges hőmérsékleteknek, mérgező rovaroknak és hüllőknek ad otthont. A park elbűvölő szépsége is zavarba ejtő lehet.” Summerlinnek, aki öt éve dolgozik a White Sands-nél, van néhány egyszerű szabálya, hogy biztonságban érezze magát szórakozás közben .

Miért fehér a White Sands?

A gipsz valójában átlátszó anyag; a dűnék hófehérnek tűnnek, mert a gipszszemcsék állandóan egymásba csapódnak . A karcolások ezután visszaverik a napsugarakat, így fehérnek tűnnek.

Mennyibe kerül a szánkó a White Sands-ban?

A szánok ára egyenként 16,99 , és öt dollár visszatérítést kap, ha visszaviszi. Használtak már tíz szánkót, de ritkán kaphatók. Ez nagyon szórakoztató a gyerekeknek. Megéri csak nézni, ahogy fel-alá futnak a dombokon.

Hol léphetek be a White Sands területére?

A park bejárata a 199-es és 200-as mérföldjelzők között található az US-70-es autópályán . Haladjon nyugat felé az US-70-es autópályán a Las Cruces felé. A látogatóközpont körülbelül 15 mérföldre (24 km-re) nyugatra található Alamogordótól, az út északi oldalán (jobb oldalon). Haladjon kelet felé az US-70-es autópályán Alamogordo felé.

Foglalásra van szüksége a White Sands Nemzeti Parkba?

A parkba való belépéshez nem szükséges előzetes foglalás ; néhány tolmácsoló programunk azonban előzetes foglalást igényel. ... A nemzeti parkok, akárcsak a White Sands Nemzeti Park, különleges helyek, ahol mindenki élvezheti most és a jövőben is.

A White Sands egyike a világ hét csodájának?

A Tularosa-medence szívéből emelkedik ki a világ egyik legnagyobb természeti csodája – Új-Mexikó csillogó fehér homokja. Hatalmas, hullámszerű gipszhomokdűnék 275 négyzetmérföldnyi sivatagot nyeltek el, létrehozva a világ legnagyobb gipszdűnejét.

A Petrified Forest kutyabarát?

Mit lehet csinálni kutyákkal a Petrified Forest Nemzeti Parkban? A megkövesedett Erdő Nemzeti Park az I-40 Interstate úton terül el Arizona keleti részén, így könnyen megközelíthető. ... És bár a kutyákat tilos bevinni az épületekbe , minden ösvényen és a hátországban is bemehetnek, ha fel vannak kötve.

Mely nemzeti parkok kutyabarátok?

Hová vihetem a kutyámat?
 • Berowra Valley Regionális Park.
 • Blue Gum Hills Regionális Park.
 • Bomaderry Creek Regionális Park.
 • Coffs Coast Regionális Park.
 • Goolawah Regionális Park.
 • Leacock Regionális Park.
 • Murray Valley Regionális Park.
 • Murrumbidgee Valley Regionális Park.

Milyen állatok élnek a White Sands területén?

Állatok
 • Nagyobb roadrunner.
 • Sötét Bogár.
 • Merriam kengurupatkánya.
 • Prairie Rattlesnake.
 • Alföld varangy.
 • White Sands Pupfish.
 • Kit Fox Tracks.

Be lehet vezetni egy lakóautót a White Sands Nemzeti Parkba?

Bár a White Sands Nemzeti Parkon belül nincs lakóautó-parkoló vagy kemping , a park kínál néhány vidéki kempingezési lehetőséget azok számára, akik egy robusztus, vadon élményre vágynak. Ez azt jelenti, hogy ha egy gyors frissítést keres a közúti utazáshoz, nehéz legyőzni egy lakóautót a stílus szempontjából!

Meglátogathatja a White Sands Space Harbort?

A rakétapark minden nap nyitva tart, napkeltétől napnyugtáig. A múzeumba és a rakétaparkba is ingyenes a belépés. Érje el a helyszínt a Las Cruces vagy az El Paso kapun keresztül. A White Sands Missile Range őre elvezeti Önt a múzeumba.

Elvihetsz homokot a White Sands Nemzeti Emlékműről?

Hagyja a növényeket, sziklákat és történelmi tárgyakat, ahogy megtalálja őket. Csábító lehet egy emléktárgyat hazavinni, de a természeti tárgyak eltávolítása az emlékműből nem csupán egy kis homokzsák vagy egy igazán klassz szelenitkristály hazavitele kérdése.

Tudsz alkoholt vinni a White Sands-ba?

A White Sands National Monument védett természeti terület. Február 1. és május 31. között tilos alkoholt fogyasztani a parkban. Üvegpalackot vagy hordót soha nem szabad bevinni .

Bejárhatod a White Sands rakétatávot?

A V-2 épület és a Rakétapark továbbra is nyitva áll a katonai igazolvány birtokosai előtt. A WSMR jelenleg zárva van a nagyközönség elől. Katonai, kormányzati és egyéb szervezetek továbbra is beküldhetnek egy körutazási és különleges eseményigénylő űrlapot.