Mikor törlődik a vedanta a listáról?

Pontszám: 4,3/5 ( 1 szavazat )

A Vedanta Ltd. részvénypontszáma 1-gyel nőtt 3 hónap alatt a 10 pontos skálán. A Társaság közleménye szerint a Vállalat 2021. október 29-én vagy körülbelül 25-ös nyomtatványt kíván benyújtani az Értéktőzsdefelügyelethez (SEC) az ADS-ek NYSE-ről való törlésére.

A Vedantát törölni fogják?

Egy levélszavazáson hozott különleges határozatban az összes részvényes 93,3%-a és a nyilvános részvényesek 84,3%-a jóváhagyta a Vedanta (VL) részvényeinek kivezetését. A részvényesek jóváhagyásával a kivezetési folyamat nagy lendülettel indult.

Mennyi lesz a Vedanta tőzsdei törlési ára?

Tavaly októberben a Vedanta Resources nem tudta begyűjteni a szükséges számú részvényt ahhoz, hogy az indiai ágát 87,5 Rs részvényenkénti ajánlati áron törölje a tőzsdéről.

Mikor jelentették be a Vedanta törlését?

1.11. A Társaság részvényesei a Kivezetési Ajánlatot a Kivezetési Szabályzatnak megfelelően 2020. június 24-én, azaz a távoli e-szavazásra megjelölt utolsó időpontban, külön határozattal hagyták jóvá.

Mi lesz a Vedanta részvényeseivel?

A Társaság tőzsdei kivezetését követően a fennmaradó Részvényes Részvényesek Részvényrészvényeiket a kivezetéstől számított egy éven belül felajánlhatják a Szervezőnek, és ebben az esetben a Szervezőnek el kell fogadnia a tőzsdén megajánlott részvényeket. kilépési ajánlati ár.

Vedanta törlése. Lezárják a pénzemet? 💰 🔐

17 kapcsolódó kérdés található

A kivezetés jó vagy rossz a részvényesek számára?

A vállalat kérheti részvényeinek törlését arról a tőzsdéről, amelyen kereskednek vele. Ha egy vállalat önként törli a listát, annak nem lehet rossz oka . ... Ebben az esetben a részvényeit kivásárolták, talán egy magántőke-társaság. Ez jó dolgok jele lehet a cég számára.

Sikeres lesz a Vedanta törlése?

A listáról való törlési licit „ nem volt sikeres ”. "Az ajánlat több mint 3,15 milliárd dollár közvetlen külföldi befektetést eredményezett volna az indiai gazdaságba, és 0,4 és 0,8 százalék közötti növekedést eredményezett volna az ilyen nagy összegű forrásbevonás multiplikátor hatására" - mondta a cég.

Hogyan határozzák meg a kivezetési árat?

Önkéntes kivezetés, melynek során a kilépési árat a Reverse Book Building eljárással határozzák meg - A minimális árat az előírásoknak megfelelően számítják ki, és a részvényeseknek a minimális árfolyamon vagy azt meghaladó áron kell ajánlatot tenniük.

Sikertelen volt a Vedanta törlése?

Több mint 377 millió részvényre pályáztak az Anil Agarwal tulajdonában lévő Vedantában indított önkéntes nyílt ajánlatban. A sikertelen tőzsdei törlési ajánlat után a promóter Vedanta Resources felajánlotta, hogy akár 651 millió részvényt (17,5 százalékos saját tőke) vásárol egyenként 235 rúpiás áron a társaság nyilvános részvényeseitől.

Miért akarja a Vedanta törölni a listáról?

A Vedanta Group ki akarta venni a Vedanta Ltd-t a tőzsdéről , hogy közvetlen irányítást szerezzen készpénzben gazdag leányvállalata, a Hindustan Zinc felett . ... Emellett a Hindustan Zinc részvényeinek közvetlen birtoklása lehetővé teszi a csoport számára, hogy könnyebben kihasználja értékét, mivel Vedanta részesedésének piaci értéke sokkal alacsonyabb.

Miért nem sikerült a Vedanta listáról való törlése?

A Vedanta végül nem kerülhetett ki a tőzsdéről , mert csak körülbelül 125,47 millió részvényre tudott ajánlatot gyűjteni, szemben a 134 milliós részvény limittel, amely szükséges volt a tőzsdei törlési folyamat sikeres lebonyolításához.

Mit jelent a részvény törlése?

A tőzsdéről való törlés akkor történik, amikor egy részvényt kivesznek a tőzsdéről . A kivezetés általában azt jelenti, hogy egy részvény nem felel meg a tőzsdei követelményeknek. A hosszabb ideig tartó 1 dollár alatti részvényárat nem részesítik előnyben a főbb indexeknél, és ez a tőzsdei kivezetés oka.

Mit jelent a Vedanta listáról való törlése?

A társaság részvényeinek kivezetése a tőzsdei platformról való végleges eltávolítását jelenti. Egyszerűen fogalmazva, a tőzsdéről való kivezetést követően a részvényt már nem lehet a tőzsdéken kereskedni.

Mi az a Vedanta visszavásárlás?

A Vedanta Resource, a promótercsoporthoz tartozó vállalat felajánlotta a lebegő részvények 17 százalékának visszavásárlását részvényenként 235 ₹ áron , ami 47 százalékkal magasabb, mint a januárban felajánlott 160 ₹. Az ajánlat március 23-án nyílik meg, és április 7-én zárul. A társaság 15 300 ₹-t költ el, ha az ajánlatot teljes mértékben előfizetik.

Mit jelent a listáról való törlés?

Definíció: A tőzsdéről való törlés magában foglalja a társaság jegyzett értékpapírjainak törlését egy olyan tőzsdéről, ahol állandó jelleggel kereskednek . Leírás: A kivezetés megakadályozza a kivezetett társaság értékpapírjainak tőzsdei kereskedelmét.

Mi a listáról való törlés folyamata?

A listáról való törlés egy olyan kifejezés, amely azt a folyamatot írja le, amikor egy vállalat kikerül a tőzsdéről, amelyen kereskedett . ... A tőzsdei tőzsdei jegyzési kötelezettséget megsértő vállalatoknak kezdetben a meg nem felelésről szóló értesítést küldenek, amely bizonyos időkeretet biztosít számukra a problémák megoldására, mielőtt véglegesen kikerülnek a tőzsdéről.

Ki kap Vedanta osztalékot?

Az Anil Agarwal vezette Vedanta Limited szerdán közölte, hogy igazgatósága részvényenként 18,50 rúpia időközi osztalékot hagyott jóvá a 22. pénzügyi évre, ami 6877 millió rúpia. Ez a társaság első osztaléka a jelenlegi költségvetésben, amelynek fordulónapja az osztalék kifizetése céljából 2021. szeptember 9.

Ki a Vedanta tulajdonosa?

Anil Agarwal az általa 1976-ban alapított Vedanta Resources Plc elnöke. A cég kábelgyártóként indult, majd 2003-ban bekerült a londoni tőzsdére.

Kikerülhet egy cég a tőzsdéről?

Egy vállalat önkéntes kilépésbe kerül, ha a vállalat teljes szerkezetében változás következik be . Ez akkor fordulhat elő, ha a szervezetet egy olyan befektető vásárolja meg, aki többségi részesedést szeretne a társaságban. Egy másik ok lehet a tőzsdei szabályozás, amely akadályozhatja a cég működését.

A tőzsdei kivezetés növeli a részvények árfolyamát?

A legtöbb esetben, amikor egy részvény kivezetéséről pletykálnak, az árak megemelkednek , és egyes befektetők sietve beszállnak az ilyen részvényekbe. Célszerű megérteni, hogy a vállalat miért szűnik meg a tőzsdéről, mielőtt belevágna egy ilyen részvénybe, pusztán azért, mert kikerül a tőzsdéről.

A SEBI törölhet egy céget?

A Felvásárló kilépési szándékának kézhezvételekor az Igazgatóság köteles független társasági titkárt kijelölni, aki átvilágítást végez, és jelentést nyújt be, amely igazolja, hogy a felvásárló, kapcsolt vállalkozásai és a 25 legnagyobb részvényes a társaság részvényeivel kereskedik. megfelel a...

Elveszítem a pénzem, ha egy részvényt kivezetnek a tőzsdéről?

Befektetőként nem veszít automatikusan pénzt , de a tőzsdéről való kivezetés megbélyegzést rejt magában, és általában annak a jele, hogy egy vállalat csődben van, csődközelben van, vagy más okok miatt nem tudja teljesíteni a tőzsde minimális pénzügyi követelményeit.

Mi történik, ha nem adom el a kivezetett részvényeket?

Ha nem adta vissza részvényeit a fordított könyvelési folyamat során vagy a kilépési időszak alatt, továbbra is megtarthatja azokat, amíg meg nem találja a vevőt a tőzsdén kívüli piacon . A kivezetett részvényt nehéz lehet eladni, mivel tőzsdén túli ügyletek nélkül csökken a likviditás.

Fennáll a veszélye a tőzsdéről való törlésnek az Alibabának?

Az Alibaba amerikai tőzsdékről (azaz a NYSE-ről) való törlésének kockázata és a tőzsdén kívüli (OTC) kereskedés tilalma. Ez a lehetőség még 2-3 év múlva van. Egy ilyen eredmény csak egyszeri vagy átmeneti visszaesést jelenthet az Alibaba értékelésében – mindenesetre az Alibaba folytatja hosszú távú növekedési pályáját.

Mi történik, ha a Robinhood részvényemet kivezetik?

Ha egy Ön által birtokolt részvény kikerül a tőzsdéről, eladhatja azt a piacon, de nem vásárolhat további részvényeket . Máshol tőzsdei jegyzéseket kell keresnie, hogy megtudja, milyen áron fog az eladási megbízása végrehajtódni, ha úgy dönt, hogy bezárja a pozíciót. ...