Mikor van szükség rotátor mandzsetta műtétre?

Pontszám: 5/5 ( 4 szavazat )

Ha olyan tünetei vannak, amelyek 3-6 hónap után sem enyhülnek, műtétre lehet szükség. Érdemes elgondolkodni a műtéten, ha egy hirtelen sérülés következtében elszakadt a rotátor mandzsetta, és a szakadás vállgyengeséget okoz. A műtét azonban nem tudja teljesen visszafordítani a rotátor mandzsetta kopásával és elhasználódásával kapcsolatos problémákat.

A rotátor mandzsetta szakadásainak hány százaléka igényel műtétet?

Mély részszakadások esetén – amikor az ín több mint 90 százaléka elszakadt – csak akkor javasolt a műtét, ha a tünetek nem sebészi kezelésekkel kontrollálhatók.

Honnan tudja, hogy szüksége van-e rotátor mandzsetta műtétre?

Mikor szükséges a forgómandzsetta szakadása műtéti beavatkozásra? A műtét akkor javasolt, ha tartós fájdalma vagy gyengesége van a vállában , amely nem javul a nem sebészeti kezeléssel. A műtétre szoruló betegek gyakran éjszakai fájdalomról, valamint a kar felemelésére és elérésére irányuló nehézségeikről számolnak be.

Meddig lehet várni a rotátor mandzsetta műtétre?

Ha egy akut sérülés rotátormandzsetta szakadást okoz, mérlegelni kell a sebészeti javítást a sérülést követő hat héten belül , hogy elkerüljük az izom- és az inak sorvadását.

Mindig meg kell műteni egy elszakadt rotátorköpeny miatt?

A legtöbb rotátor mandzsetta szakadása nem igényel műtétet a gyógyuláshoz . Ez azért van, mert a legtöbb rotormandzsetta szakadásban szenvedő embernek nincs gondja a vállával. Még ha az elszakadt forgómandzsetta vállfájdalmat okoz is, műtéti kezelés nélkül is megkönnyebbülhet.

Mayo Clinic Minute: Mikor megfelelő a rotátor mandzsetta műtét az Ön számára?

16 kapcsolódó kérdés található