Amikor meghaltam, kimostak?

Pontszám: 4,6/5 ( 46 szavazat )

A vers egy tüzér haláláról szól egy második világháborús amerikai bombázógép Sperry golyótoronyában. Anyám álmából belezuhantam az Államba, S a hasában görnyedtem, míg meg nem fagyott nedves bundám. ... Amikor meghaltam, egy tömlővel kimostak a toronyból.

Mi a jelentése A golyóstobor tüzér halála című versnek?

„A golyótorony tüzér halála” a méhek, az álmok és az ébredések intenzív metaforáit használja fel, hogy felidézze a beszélő ártatlanságát – és szörnyű halálát . A költemény kezdettől fogva metaforikusan összekapcsolja a beszélő golyós torony tüzérként szerzett élményét az anyaméhben való tartózkodás élményével.

Randall Jarrell golyós torony tüzér volt?

Randall Jarrell költő és kritikus a Tennessee állambeli Nashville-ben született. Gyerekkorában Los Angelesben töltötte az időt, ahol nagyszülei éltek, és később megindítóan írt a városról „Az elveszett világban”, egyik legismertebb költeményében.

Milyen költemény a golyósorsós lövész halála?

Randall Jarrell „A golyótorony tüzér halála” egy ötsoros költemény , amely egyetlen szövegszakaszban található. Jarrell úgy döntött, hogy ezt a darabot szabad versben írja meg. Ez azt jelenti, hogy a sorok nem tartalmaznak konkrét rímsémát vagy metrikus mintát.

Mit takar ez a sor a golyótorony tüzérének halálában Amikor meghaltam, egy tömlővel kimostak a toronyból?

Mit jelent a „meghalt” az ötödik sorban ? – Amikor meghaltam, egy tömlővel kimostak a toronyból. A maradványait gőztömlővel távolítják el. Szintén abortuszt javasol.

A labda halála torony tüzér

31 kapcsolódó kérdés található

Mennyi volt a várható élettartama egy golyótorony lövésznek?

Az őt megtámadó harcosok robbanólövedékeket lőtt ágyúkkal voltak felfegyverkezve. „Később megtudtam, hogy egy golyós toronylövész várható élettartama mindössze 37 másodperc volt.

Melyek a domináns képsorok A labdatorony tüzér halála című filmben?

Jarrell maga mondta, hogy a lövész a toronyban olyan volt, mint egy gyermek az anyaméhben, és nagymértékben támaszkodik a versben szereplő képekre. 1. sor: "Anya" tényleg kiugrik az első sorból. ... 2-5. sor: A golyóstoronyban lévő lövész leírása a bombázó "hasába görnyedt " a toronyból az anyaméh metaforájává válik.

Miért nem beszélnek a katonák a golyótorony tüzér haláláról?

Mi történik a golyós torony tüzérrel a "A golyóstorony tüzér halála" című filmben? Harcban hal meg a labdatoronyban. A „Miért nem beszélnek a katonák” szerint mi történik a testtel, amikor reagál a stresszre? A méreganyagok lázassá és beteggé teszik az embert .

Mit ért Jarrell anyai alvás alatt?

A vers első négy sorában Randall Jarrell azt mondja: „Anyám álmából beleestem az államba[...]”, ami azt jelenti, hogy a katonáról most az Egyesült Államok kormánya gondoskodik. Ez azt is jelenti, hogy ahogy születnek, új dolgoknak vannak kitéve.

Milyen a hőmérséklet a gömbtoronyban?

A körülmények a B-17-es golyótornyában nemcsak rendkívül korlátozóak és zsúfoltak voltak, hanem a tüzéreknek is meg kellett küzdeniük a bódítóan hideg hőmérséklettel. Hammond emlékeztet arra, hogy a hőmérséklet elviselhetetlen volt, gyakran 40 vagy 50 fokos nulla alatti hőmérséklet volt.

Mi a szerző célja, hogy első személyű nézőpontot használjon A golyótorony tüzér halála című filmben?

Az első személyű perspektíva közvetlen utat biztosít ennek a versnek az olvasó elméjébe . Ez a tüzér hangja, több mint valószínű, hogy fiatal férfi, egyszerű múlt időben összegzi háborús tapasztalatait.

Mit csinál egy golyótorony tüzér?

A két 50-es kaliberű géppuskával felfegyverzett és 360 fokban elforgatható golyós torony tüzér volt a felelős a repülő erődítmény egyébként szabaddá vált hasának védelméért .

Miért fagy meg a tüzér?

Miután a golyótorony plexi borítása összetört egy lövöldözés következtében, amely közvetlenül megölhette az ágyút, a felső magasságok dermesztő hidege, ahol ezek a hatalmas bombázók repültek, megdermedt a „bunda” és maga a lövész.

Mi a kiterjesztett metafora A labdatorony tüzér halála című filmben?

„A golyótorony tüzér halála” önteltség vagy kiterjesztett metafora. Jarrellre jellemző volt, hogy a katonát feláldozott gyermekként látta, és ezt a versben maximális hatásra hozza összefüggésbe.

Hogyan működtek a gömbtornyok?

Golyótornyok jelentek meg az orrban és a farokban, valamint a B-24 utolsó sorozatának orrában. ... A toronyba való belépéshez a tornyot addig mozgatták, amíg a fegyverek egyenesen lefelé nem mutattak. A tüzér a saroktámaszba helyezte a lábát, és elfoglalta szűk állomását. Felcsatolna egy biztonsági övet, majd bezárta és bezárta a torony ajtaját.

Ki találta fel a gömbtornyot?

A második világháború egyik legegyedibb harci pozíciója a Sperry Ball Turret volt. A Sperry Corporation of Lake Success (LI ) által tervezett és épített apró torony megvédte a B-17-es és B-24-es bombázók alsó részét az ellenséges vadászgépek támadásától.

Mikor volt a golyótorony tüzér halála?

"A golyótorony tüzér halála" Randall Jarrell 1945 -ben megjelent ötsoros verse. A vers egy tüzér haláláról szól egy második világháborús amerikai bombázógép Sperry golyótoronyában. Anyám álmából belezuhantam az Államba, S a hasában görnyedtem, míg meg nem fagyott nedves bundám.

Mit jelképez a nagybetűs állapot Jarrell A golyótorony tüzér halála című művében?

Jarrell kétségtelenül nagybetűvel írta az „államot”, hogy megerősítse azt az üzenetet, hogy a golyósorsós lövész egyetlen hasznos élettartama az Egyesült Államok hadigépezetének része , és ebben az esetben az „államot” a golyóstoron képviseli az Egyesült Államokban. egy bombázó hasa.

Mi a fő gondolata annak, hogy a katonák miért nem beszélnek?

Tézis: John Steinbeck „Miért nem beszél a katona” című munkája azt az üzenetet közvetíti, hogy a háború a katonákat érzéketlenné teszi, ami emlékezet- és alvásvesztéshez vezet . John Steinbeck műveltségi munkája megmutatja, hogy a katona nem beszél a háborús tapasztalatairól.

Steinbeck szerint mi az oka annak, hogy a katonák nem beszélnek?

John Steinbeck Megbeszélték tapasztalataikat egészen a csata idejéig, aztán hirtelen nem beszéltek többet . Ezt hősiesnek tartották náluk. Úgy gondolták, hogy amit láttak vagy tettek, az olyan szörnyű volt, hogy nem akarták visszahozni, hogy kísértesse őket vagy hallgatóikat.

Miért hasonlítja Steinbeck a harcot a szüléshez?

Miért hasonlítja Steinbeck a harcot a szüléshez? ... Egy nőről azt mondják, hogy ugyanígy érzi magát, amikor megpróbál visszaemlékezni arra, milyen volt a szülés . A tested és az elméd pajzsot ad, és eltávolítja az emlékeket, hogy egy nőnek még egy gyermeke legyen, a férfinak pedig újra harcba szálljon.

Miért hasonlítja a költő a gömbtornyot az anyaméhhez?

A beszélő a gyermeki ártatlanságból az erőszak és a háború tudásába zuhant . Így a golyótorony az anyaméh metaforájává válik. De az anyaméhtől eltérően, amely meleg és táplál, az „állam” méhe fagy – ez a zord, hideg környezet, amely nem tűnik túl életfenntartónak.

A B-25-nek volt hastornya?

B-25, más néven Mitchell, a második világháború alatt használt amerikai közepes bombázó. ... A B-25-öt számos változatban építették, a támadó és védekező fegyverzet széles variációjával. A B-25B, az első változat, amely széles körben elterjedt harcot látott, tornyokkal volt felszerelve iker 0,50 hüvelykes (12,7 mm) géppuskával a törzs felső részébe és a hasába .

Mennyi volt a B-17-es legénység várható élettartama?

Nem volt egyedül ezzel a meggyőződésével. Több ezer fiatal amerikai békeidőbeli életében semmi sem készítette fel őket a rájuk váró erőszakra. Bár ilyen statisztikákat nem terjesztettek a hadsereg légierejének legénységei között, a 8. légierő B-17-eseinek átlagos élettartama 1943 végén 11 küldetés volt.

Mennyi volt egy hátsó lövész várható élettartama?

A hátsó toronyágyúsok voltak a legsebezhetőbb helyzetben a repülőgépen. A 2. világháborús hátsó lövészek várható élettartama változó volt, de soha nem volt magas, többnyire mindössze 5 bevetés volt .