Mikor következik be a kivirágzás?

Pontszám: 4,7/5 ( 1 szavazat )

Akkor fordul elő , amikor víz sólerakódásokat hagy maga után a falazat felületén . A efflorescence szó franciául azt jelenti, hogy "kivirágozni", de ez a virágzás nem vonzó maradékot hagy maga után. 1. Csillog; fehér, néha szürkés árnyalattal; és leválik a falazott felületről.

Mi az oka a kivirágzásnak?

MI AZ EFFLORESZCENCIA? A kivirágzás a tömítetlen beton felületén lévő fehér porszerű anyag, és a tömített padlón látható fehér pír. A kivirágzást a födémen áthaladó gőz okozza, amely oldható sókat juttat a beton felületére .

Mi okozza a pezsgést a vízben?

A KIHAGYÁS OKAI Egyszerűen fogalmazva, a kivirágzás akkor következik be, amikor oldott sókat tartalmazó víz kerül a falazat felületére , a víz elpárolog és a sók a felületen maradnak.

A kivirágzás szezonális?

Mivel a víz elpárolgása miatt sólerakódások maradnak vissza, a páratartalom befolyásolja a kivirágzás megjelenését, ami azt jelenti, hogy ez bizonyos mértékig szezonális problémának tekinthető. ... A kivirágzás gyakran nagyobb problémát jelent az állandó vagy heves esőzések után, de kevésbé a szárazabb nyári időszakokban.

Melyek a fő okai a kivirágzásnak az épületben?

Mi okozza a kivirágzást?
 • Vízben oldódó sóknak jelen kell lenniük.
 • Nedvességnek kell rendelkezésre állnia ahhoz, hogy a sók oldható oldattá alakuljanak.
 • A sóknak képesnek kell lenniük az anyagon keresztül a felületére mozogni. A nedvesség ezután elpárolog, és a sók kikristályosodnak, ami kivirágzást eredményez.

A kivirágzás okai, megelőzése és eltávolítása

34 kapcsolódó kérdés található

Elmúlik a kivirágzás?

A kivirágzás néhány hét alatt is kijöhet és elmúlik, de bizonyos esetekben több hónapig is eltarthat. ... Ha azonnal megbirkózik vele, amint megjelenik, felgyorsítja azt a folyamatot, amelynek során a blokkban és a környező anyagokban lévő oldható sók kimerülnek, és a kivirágzás véglegesen eltűnik .

Hogyan előzöd meg a kivirágzást?

Hogyan lehet megakadályozni a kivirágzást
 1. Használjon kiváló minőségű betont, amely minimális vizet tartalmaz. ...
 2. Győződjön meg arról, hogy a betonban használt homokot és kavicsot lemosták, és a keverékben lévő víz tiszta és sómentes. ...
 3. Kő- vagy téglamunkához használjon alacsony lúgtartalmú habarcsot, hogy a lúgos sók ne szivárogjanak be a falazatba.

A tömítés megállítja a kivirágzást?

Egyszerűen lezárja a betont a víz behatolása ellen (áthatoló tömítőanyag használatával) segít megelőzni a kivirágzást . ... A kivirágzás elkerülése érdekében a V-SEAL-t minden olyan helyre kell permetezni, ahol a tégla, habarcs vagy cement víznek van kitéve.

A fehér ecet eltávolítja a kivirágzást?

Mind a kivirágzás, mind a kalcium lerakódások két módszer egyikével tisztíthatók. Először is, nagyon enyhe kivirágzás esetén próbálja ki a fehér ecet és a víz 50:50 arányú keverékét. ... Az ecet savassága az ásványi kristályok lebontásával segít eltávolítani a kivirágzást és a kalciumlerakódásokat.

Melyik a legjobb kivirágzás eltávolító?

A RadonSeal Efflorescence Cleaner rendkívül hatékony a kivirágzás, az oldott sók, a mész és a lúgok eltávolítására. A kivirágzásban lévő mész (kalcium-hidroxid) azonban fokozatosan reagál a levegőben lévő szén-dioxiddal (karbonátosodás), és kalcium-karbonátot (CaCO3) képez.

Hogyan javítsd ki a kivirágzást?

A normál fehér ecet 5%-os savtartalommal jól működik. Szivaccsal vigyen fel ecetet a kivirágzott területre, és körkörös mozdulatokkal tisztítsa meg. Hagyja az oldatot a területen 10 percig, mielőtt alaposan öblítse le vízzel. Az ecet olyan felületeken működik a legjobban, mint a stukkó, de használható betonon és téglán is.

A kivirágzás magától elmúlik?

Mivel kialakulásában számos tényező szerepet játszik, nehéz meghatározni, hogy mikor szűnik meg a virágzás. Ahogyan az természetesen megjelenik, a kivirágzás végül eltűnik . Idővel az esővíz kimoshatja és elhasználhatja.

Hogyan lehet megszabadulni a kivirágzástól?

Ecetes és vizes oldat – A kivirágzás eltávolítható háztartási fehérecet és víz híg oldatával. Az ecetes és vizes oldat viszonylag olcsó, nem mérgező, könnyen beszerezhető, keverhető és felvihető. A hígítási arány 20-50 térfogat% ecet vízben.

Festhetem a kivirágzást?

A kivirágzás által már károsodott festett felületeket NEM szabad újrafesteni mindaddig, amíg a nedvesség forrását nem azonosítják és el nem távolítják vagy el nem zárják (vízszigeteléssel). Előfordulhat, hogy szakképzett vízszigetelő szakember szolgáltatásait kell igénybe venni.

A szódabikarbóna eltávolítja a kivirágzást?

A kivirágzás eltávolításának legegyszerűbb módja az aljzat lemosása és a terület dörzsölése , hogy lássák, eltűnnek-e a foltok. ... Ha ezzel a lehetőséggel távolítjuk el a kivirágzást, szódabikarbónát vagy más hasonló lúgos anyagot kell felvinni a területre, hogy semlegesítsük a betonfelület savasságát.

A kivirágzás káros az egészségére?

A penészgombával ellentétben a kivirágzás általában nem káros az emberi egészségre , de belélegezve vagy a szembe kerülve enyhe irritációt okozhat. Ennek ellenére a kivirágzás általában nem úszik szabadon a levegőben porként. A túlnyomásos víz feloldhatja a kivirágzást és eltávolíthatja az ásványi lerakódásokat.

Hogyan lehet megszabadulni a fehér kivirágzástól?

Hogyan működik a kivirágzás
 1. Az egyszerű mosás néha eltávolíthatja a kivirágzást. ...
 2. Az erős mosás hatékony lehet a felületi lerakódások eltávolításában is. ...
 3. A homokfúvás hatékony, de óvatosan kell alkalmazni. ...
 4. A kivirágzás egyes esetekben vegyszeres tisztításra lehet szükség.

A CLR eltávolítja a kivirágzást?

El lehet távolítani vagy megtisztítani a kivirágzást? A kivirágzást viszonylag könnyen eltávolíthatja nagy víznyomással (permetezéssel) vagy savakkal, például muraticsavval. Az olyan termékek, mint a CLR vagy a Lime -Away, szintén működhetnek, ha vízzel és ecsettel használják.

Kiporszívózhatom a kivirágzást?

Kivirágzás eltávolítása A kivirágzás eltávolítása nem egyszerű. Az első lépés az, hogy a sólerakódásokat egyszerűen le kell kefélni a felületről egy merev seprűvel. A sólerakódások vákuumozása vagy lemosása a legjobb módszer a kivirágzás eltávolítására.

Mi történik, ha lezárod a kivirágzást?

Itt van az üzlet a kivirágzásról és a tömítésről… NEM akarod lezárni, amíg a járólapodnak nem volt lehetősége „lélegezni” és átmenni a normál kivirágzási cikluson. Ha túl korán lezárja, fennáll annak a veszélye, hogy a vándorló sók beszorulnak a tömítőanyag bevonata alá .

Hogyan lehet rögzíteni a betonvirágzást?

A probléma ezen a ponton történő megoldásához tisztítsa meg a felületet enyhe savas vagy kivirágzáseltávolító szerrel (egyes gyártók speciális kivirágzástisztító szereket gyártanak), majd tömítse le. A probléma teljes elkerülése érdekében a jövőbeni projekteknél fontolja meg egy színes kötőanyag vagy a beton színéhez igazodó térhálósító és tömítés használatát.

Hogyan csökkenthető a kivirágzás a betonban?

A vízlepergető szerek, a szilikon és az akril bevonatok szintén segíthetnek a kivirágzás eltávolításában. A bevonat felszívja a vizet a falazott felületen, és megakadályozza a kivirágzás újbóli kialakulását. Ráadásul a meleg víz és a fehérborecet kombinációja kimutatták, hogy megszünteti a kivirágzást.

Hogyan kezeljük a betonkivirágzást?

Míg a homokfúvás a kivirágzás eltávolításának hagyományos módja, ez a folyamat károsodást okozhat, és gyengítheti a betonfalazat felületét. A speciális összetételű, vízbázisú vegyszeres kezelések, mint a QUIKRETE Efflorescence és Rust Remover egyszerű, biztonságos és hatékony alternatívát kínálnak a homokfúvás helyett.

Hogyan lehet megkülönböztetni a fehér penészt és a kivirágzást?

Honnan tudod, hogy melyik?
 1. A kivirágzás vízben oldódik, míg a penész nem.
 2. Ha az ujjai között dörzsöli, a kivirágzás porszerűvé válik. A penész nem.
 3. A penész bármilyen színű lehet, de gyakran fekete vagy szürke. ...
 4. Kivirágzás alakul ki szervetlen építőanyagokon, például betonon és téglán.

Hogyan teszteli a kivirágzást?

Tesztelési eljárás Fedje le a téglát tartalmazó edényt megfelelő üveghengerrel, hogy ne párologjon túl az edényből. Amikor a teljes víz felszívódik és a tégla kiszáradtnak tűnik, öntsön hasonló mennyiségű vizet az edénybe , és hagyja elpárologni, mint korábban.