Mikor indult a currier és az ives?

Pontszám: 4,2/5 ( 11 szavazat )

A Currier and Ives 1835 és 1907 között egy New York-i székhelyű sikeres amerikai nyomatgyártó cég volt, amelyet először Nathaniel Currier, majd később partnerével, James Merritt Ives-szel közösen vezetett. A termékeny cég képzőművészek festményeiből készített nyomatokat fekete-fehér litográfiák formájában, amelyeket kézzel színeztek.

Mikor jelent meg Currier és Ives?

A Currier & Ives név először 1857 -ben jelent meg, amikor Currier felkérte a cég könyvelőjét és könyvelőjét, James Merritt Ivest (1824–95), hogy legyen partnere. Ives 1824. március 5-én született New Yorkban, és 1852-ben feleségül vette Caroline Clarkot.

Hogyan jött létre a partnerség Currier és Ives között?

Miután Bostonban és Philadelphiában tanult, Currier 1834-ben nyomtatott kiadót hozott létre New Yorkban . 1852-ben felvette Ives-t könyvelőjévé, majd 1857-ben partnerré tette, így létrehozta a Currier & Ives céget, amely végül fennmaradt. fiaik irányítása alatt, 1907-ig.

Mennyit ér a Currier és az Ives?

Az eredeti Currier & Ives nyomatok nagyon értékesek. Néhányat 100 000 dollárért vagy többért adtak el. A Currier & Ives képeinek jól kivitelezett reprodukciói szintén magas értékeket hoznak, egyenként ezer-tízezer dolláros árakkal.

Hogyan lehet elmondani egy igazi Curriernek és Ivesnek?

A Currier & Ives eredetin általában a következőket találja:
 1. Egy cím.
 2. A kiadót azonosító egy vagy több sor ("N. ...
 3. Alkalmanként egy New York-i utcai cím (amely a cég élete során többször változott)
 4. Néha egy régi típusú szerzői jogi megjegyzés ("a Kongresszus törvénye szerint beírva" és egy dátum).

A történelem számít: Currier és Ives

19 kapcsolódó kérdés található

Értékesek a régi litográfiák?

A litográfiák eredeti műalkotások engedélyezett másolatai. ... Általában a litográfiák példányszámát alacsonyan tartják, hogy megőrizzék az egyes nyomatok értékét. Noha egy litográfia ritkán hoz annyit, mint az eredeti műalkotás, akkor is igen értékesek lehetnek, ha viszonylag megfizethetőbbek.

Currier és Ives továbbra is működik?

A Currier & Ives cég 1907-ben végleg bezárt . Az elmúlt tizenöt évben a cég nem volt túl produktív, mivel az ízlések megváltoztak, és az 1840-ben feltalált fényképezés végre könnyen nyomtathatóvá vált.

A Currier és az Ives nyomatai szerzői jogvédelem alatt állnak?

Az összes Currier & Ives litográfiát 1923 előtt adták ki. Tehát mindegyik szerzői jogi védelem alá esik , mind közkincs.

Miből készülnek a litográfiák?

A nyomtatás kőből (litográfiai mészkő) vagy sima felületű fémlemezből készül . 1796-ban Alois Senefelder német író és színész találta fel, mint olcsó módszert a színházi művek kiadására. A litográfiával szöveget vagy grafikát nyomtathatunk papírra vagy más alkalmas anyagra.

Mi az a színes litográfia?

Eredeti litográfia az, amikor a művész kőlapon készíti el a műalkotást. ... A színes litográfiákon minden színhez más követ használnak . A követ minden alkalommal újra kell tintázni, amikor a képet a papírra nyomják. A legtöbb modern litográfiát aláírják és számozzák a kiadás létrehozásához.

Mit jelent a Currier és az Ives?

Currier és Ives amerikai angolul (ˈkɜriər ənd ˈaɪvz ) bármelyik 19. századi . a kor modorát, embereit és eseményeit bemutató nyomtatványsorozat.

Mit jelent a Currier és az Ives mozdony?

/ˌkʌriər ən ˈaɪvz/ /ˌkɜːriər ən ˈaɪvz/ egy amerikai cég (1835-1907), amely több mint 7000 különböző színű litográfiát (= fémlemezekből készült nyomatot) készített az Egyesült Államok 19. századi életéről. A képek továbbra is népszerűek, és gyakran használják üdvözlőlapokon.

Mi a litográfiai eljárás?

A litográfia egy olyan nyomtatási eljárás, amelyben egy lapos kő- vagy fémlemezt használnak, amelyen a képterületeket zsíros anyaggal megmunkálják, így a tinta hozzátapad, míg a nem képterületeket tintataszítóvá teszik.

Be lehet tenni a Currier és Ives edényeket a mosogatógépbe?

A Currier & Ives gyűjteményemben két tányér található. Az egyiken nincs külön kezelési utasítás, a másikon pedig a következő olvasható: Mosogatószerálló, Sütőálló és Mosogatógépben mosható . ... Mosogatógépben való tisztítást sem ajánlanám, mert kifakulhat a mázat.

Hol készül a Royal China?

A Royal China Company 1934 és 1986 között étkészleteket gyártott Sebringben, Ohio államban . A cégnek 1969 után több tulajdonosa volt, köztük a Jeanette Glass Corporation és a Coca-Cola. Sokféle étkészletmintát készítettek (több mint 1400-at). A legnépszerűbb a kék-fehér Currier & Ives.

Mit mutatott sok Currier és Ives nyomat?

A műsort Amerika „újralátogatásának” nevezik, mert már jártunk itt: Currier & Ives képei segítettek formálni nemzeti emlékezetünket a 19. században, egészen az 1880-as évekig és a fotózás kezdetéig. Több mint 7000 különböző képet készített a cég, amelyek több millió példányban készültek.

Jobb a litográfia, mint a nyomat?

Egy híres művész eredeti műalkotása drága. A litográfiai nyomat megfizethetőbb, de még mindig magán viseli az exkluzivitás, a minőség és az érték jegyét, mivel szinte biztosan nem lesz sok példány. ... Ez nem reprodukció, és potenciálisan egy eredeti litográfia magasabb árat fog követelni.

Honnan tudod, hogy a litográfia valódi-e?

Egy általános módszer annak megállapítására, hogy egy nyomat kézi vagy ofszet litográfia-e , ha a nyomatot nagyítással nézzük . A kézi litográfiáról származó jelek véletlenszerű pontmintát mutatnak, amelyet a rárajzolt felület foga alkot. A tinták közvetlenül a többire helyezkedhetnek, és nagyon gazdag megjelenésű lesz.

Hogyan lehet megkülönböztetni az eredeti litográfiát a reprodukciótól?

Mi a különbség a litográfia és a nyomat között?
 1. Keress egy aláírást. A kézzel rajzolt litográfiák hátoldalán jellemzően aláírás látható, míg az ofszet litográfia nyomatokon és reprodukciókon nem.
 2. Használjon nagyítót a pontsorok kereséséhez. ...
 3. Ellenőrizze az elszíneződést. ...
 4. Óvatosan érezze meg a tinta vastagságát.

Mi történik, ha szerzői jog által védett képet használ fel engedély nélkül?

A kreatív alkotások , például logó, fénykép, kép vagy szöveg engedély nélküli felhasználása sértheti a szerzői jogot. ... Ha megszegi a szerzői jogi törvényt – akár véletlenül is – komoly pénzbírságot, sőt börtönbüntetést is kaphat.

Honnan tudhatod, hogy egy kép közkincs?

A fénykép meghatározása nyilvános
 1. A fotót az Egyesült Államok kormánya készítette. ...
 2. A fényképről hiányzik a szerzői jogi megjegyzés. ...
 3. A fénykép szerzői joga lejárt. ...
 4. A fotó nem jogosult szerzői jogi védelemre. ...
 5. A fotót a nyilvánosság számára szentelték.

Ingyenes a közkincs?

A „nyilvános tulajdon” kifejezés olyan kreatív anyagokra utal, amelyeket nem védenek a szellemi tulajdonjogok, például a szerzői jogi, védjegy- vagy szabadalmi törvények. ... Szabadon másolhat és használhat fel egyes képeket, de a teljes gyűjtemény másolása és terjesztése sértheti az úgynevezett „közös művek” szerzői jogait.

Mi az a litográfia egyszerű definíciója?

1 : egy sík felületről (például sima kőről vagy fémlemezről) történő nyomtatás folyamata , amelyre a nyomtatandó kép tintafogadó, az üres terület pedig tintataszító. 2. ábra: A félvezető kristályokon való minták előállításának folyamata integrált áramkörként történő felhasználásra.

Melyik művész készített több rajzot Currier és Ives számára, mint bármely más művész, akit alkalmaztak?

Az első nő, aki profi művészként dolgozott. Fanny Palmer (1812-1876) volt az első nő az Egyesült Államokban, aki hivatásos művészként dolgozott, és művészetével élt. Több Currier és Ives grafikát készített, mint bármely más művész, és ő volt az egyetlen nő a férfiak által uralt üzletben.

Honnan tudod, hogy egy nyomat értékes-e?

Az értékes nyomat azonosításakor ügyeljen a lenyomat minőségére és a papír jó állapotára . Nézze meg a papírt, és nézze meg, van-e vízjel vagy megkülönböztető jelzés. A papír állapota – szakadások, gyűrődések, foltok – szintén befolyásolja az értéket.