Mikor vált szóvá a függőség?

Pontszám: 4,9/5 ( 46 szavazat )

A 18. századi írók a szót a modern jelentésében alkalmazzák – „a kábítószer-fogyasztás folytatásának kényszere és szükségessége”, amely használat 1779-ben jelent meg Samuel Johnson művében –, de a tizenhatodik századi írók ehelyett nagyrészt a függőség fogalmát merítették. latin eredete a szolgáltatás, az adósság és a ...

Ki találta ki a függőséget?

[Crossref], [Web of Science ®], [Google Scholar], a függőség orvosi felfogása a 19. század elején kezdődött Benjamin Rush -nál (1784. 1784. Vizsgálat a szeszes italok hatásairól a emberi test, és ezek hatása a társadalom boldogságára.

Mikor vált dologgá a függőség?

A betegség a 19. század elején jelent meg először. 1956-ban az Amerikai Orvosi Szövetség (AMA) betegségnek nyilvánította az alkoholizmust, 1987 -ben pedig az AMA és más egészségügyi szervezetek hivatalosan is betegségnek nevezték a függőséget (Leshner, 1997).

Hogyan keletkezett a függő szó?

Az etymonline.com szerint az addikt szó gyökér a latin addictus (múlt idő addicere) szóból származik , ami azt jelenti, hogy „odaszánni, feláldozni, eladni, elárulni vagy elhagyni”. A római jogban szenvedélybetegnek minősül az a személy, aki egy bírósági határozat révén rabszolgává vált.

Hogyan történik a függőség

25 kapcsolódó kérdés található