Mikor használják a push átjárókat?

Pontszám: 4,2/5 ( 44 szavazat )

Általában a Pushgateway egyetlen érvényes használati esete egy szolgáltatási szintű kötegelt feladat eredményének rögzítése . A "szolgáltatási szintű" kötegelt job az, amely szemantikailag nem kapcsolódik egy adott géphez vagy jobpéldányhoz (például egy kötegelt job, amely egy teljes szolgáltatáshoz több felhasználót töröl).

Hogyan működik a Prometheus push gateway?

A Prometheus Pushgateway azért létezik , hogy lehetővé tegye az efemer és kötegelt jobok metrikáit a Prometheus számára . Tehát ez egy közvetítő szolgáltatás, ahol a kliensek (jobok) tetszés szerint tolhatják oda a mérőszámokat, mielőtt leállna, és később a Prometheus a szokásos módon lekaparhatja ezeket a mérőszámokat a PushGateway-ről.

Arra használják, hogy rönköket toljanak a Prometheusba?

Hogyan lehet rönköket betáplálni a Prometheusba? Rövid válasz: Ne! Használjon helyette olyasmit, mint az ELK verem . Hosszabb válasz: A Prometheus egy metrikák összegyűjtésére és feldolgozására szolgáló rendszer, nem pedig eseménynaplózó rendszer.

Mi az a Prometheus Gateway?

Bevezetés. A Prometheus egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver valós idejű rendszerekhez, eseményfigyeléshez és riasztáshoz . Az eredetileg a SoundCloudnál kifejlesztett Prometheus 2016-ban a Cloud Native Computing Foundation projektje lett, más népszerű keretrendszerek, például a Kubernetes mellett.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Prometheus?

A Prometheus egy ingyenes szoftveralkalmazás, amelyet eseményfigyelésre és riasztásra használnak. Valós idejű mérőszámokat rögzít egy idősoros adatbázisban (amely lehetővé teszi a nagy dimenziót), amely HTTP-lekérési modellel épül fel, rugalmas lekérdezésekkel és valós idejű riasztással.

Power BI és a helyszíni adatátjáró: mi ez?

42 kapcsolódó kérdés található

Prometheus jobb, mint Zabbix?

A Zabbix C-ben és PHP-ben íródott, inkább klasszikus-monitoring. A Prometheus Go nyelven íródott, Cloud, SaaS/openstack monitorozáshoz ajánlott. DE mindkettőt használhatod, a Prometheus gyorsabb az adatbázis miatt, mert a zabbix kisebb alapterületű (mert c-ben van írva).

Mikor kell használni a Prometheust?

A Prometheus elsődleges célja a megbízhatóság, nem pedig a pontosság. Emiatt ideális rendkívül dinamikus rendszerekben, például felhőkörnyezetben futó mikroszolgáltatásokban . Valószínűleg nem megfelelő egy nagy pontosságot igénylő rendszerhez, például egy számlázó alkalmazáshoz.

Hogyan tölthetek be adatokat a Prometheusba?

Prometheus adatforrás létrehozása Kattintson az "Add source hozzáadása" gombra . Válassza ki a "Prometheus" típust. Állítsa be a megfelelő Prometheus-kiszolgáló URL-címét (például http://localhost:9090/ ) Módosítsa az egyéb adatforrás-beállításokat tetszés szerint (például válassza ki a megfelelő hozzáférési módot).

Prométheusz tolja vagy húzza?

A Prometheus by design húzásalapú megközelítést valósít meg a mutatók gyűjtésére. A legtöbbünk számára ez eltér az elmúlt évtizedben használt push-alapú megfigyelőrendszerektől.

Hogyan láthatom a Prometheus mérőszámait?

A metrikák részleteit úgy kaphatja meg, hogy lekérdezi a Prometheus idősoros adatbázisából, ahol a Prometheus tárolja a mérőszámokat, és a Prometheus szerveren a PromQL nevű lekérdezési nyelvet használja a célokkal kapcsolatos metrikák lekérdezéséhez.

Mi a különbség a Prometheus és a Grafana között?

A Grafana és a Prometheus egyaránt segít bennünket abban, hogy egyszerűsített módon kezeljük az összetett adatokkal kapcsolatos kérdéseket . A Grafana egy nyílt forráskódú vizualizációs szoftver, amely adatmetrikák segítségével segíti a felhasználókat az összetett adatok megértésében. ... A Prometheus egy nyílt forráskódú eseményfigyelő és riasztási eszköz.

Mi a különbség Prometheus és Nagios között?

A Nagios elsősorban az alkalmazások hálózati forgalmára és biztonságára összpontosít , míg a Prometheus az alkalmazás és infrastruktúra alkalmazási vonatkozásaira. A Prometheus adatokat gyűjt azoktól az alkalmazásoktól, amelyek mérőszámokat küldenek API-végpontjaikra (vagy exportőreikre).

Mi az a push gateway?

A Pushgateway egy közvetítő szolgáltatás, amely lehetővé teszi olyan munkák mérőszámainak leküldését, amelyeket nem lehet lekaparni . A részletekért lásd: Mutatók leküldése.

Hogyan lehet lekaparni egy Pushgateway-t?

  1. Szerkessze a Prometheus konfigurációját: sudo vi /etc/prometheus/prometheus.yml.
  2. A scrape_configs szakaszban adjon hozzá egy scrape-konfigurációt a Pushgateway számára. ...
  3. Indítsa újra a Prometheust az új konfiguráció betöltéséhez: sudo systemctl indítsa újra a prometheust.
  4. Futtasson le egy lekérdezést néhány Pushgateway metrikaadatok megtekintéséhez: pushgateway_build_info.

Mi az a Prometheus registry?

A Prometheus csomag az alapvető műszercsomag . Mérési primitíveket biztosít a műszerkódhoz a megfigyeléshez. A metrikákhoz rendszerleíró adatbázist is kínál. Az alcsomagok lehetővé teszik a regisztrált metrikák felfedését HTTP-n keresztül (promhttp csomag), vagy Pushgateway-re (csomagküldés).

A Grafana tolja vagy húzza?

A felügyeleti rendszer felügyelete A Grafana Agent ehelyett továbbítóként működik, vagyis a csomópontra telepített ügynök egyszerre kaparja (lehúzza) a metrikákat , és továbbítja (tolja) azokat a távfelügyeleti és megfigyelési rendszerbe.

Miért húzó alapú a Prometheus?

A pull megközelítés nemcsak kevesebb konfigurációt igényel, hanem rugalmasabbá is teszi a megfigyelési beállítást . A pull funkcióval egyszerűen futtathatja a termelésfigyelés másolatát a laptopján, hogy kísérletezzen vele. Azt is lehetővé teszi, hogy egyszerűen lekérje a mérőszámokat valamilyen más eszközzel, vagy manuálisan ellenőrizze a metrikák végpontjait.

Milyen gyakran kapar a Prometheus?

A Prometheus úgy van beállítva, hogy 20 másodpercenként lekaparja a mutatókat, és az értékelési intervallum 1 perc. Kérdés: mennyi időbe telik a NODE_LOAD_1M aktiválása, ha a gép átlagos terhelése meghaladja a 20-at? Válasz: 1m és 20s + 1m + 1m közötti időre van szükség.

Mi az az OpenMetrics?

Az OpenMetrics meghatározza a mai de-facto szabványt a felhőben natív metrikák léptékben történő továbbítására , amely támogatja mind a szöveges megjelenítést, mind a protokollpuffereket, és beilleszti az Internet Engineering Task Force (IETF) szabványba. Támogatja a pull és push alapú adatgyűjtést egyaránt.

Mi az a Grafana Loki?

A Loki egy vízszintesen skálázható, magas rendelkezésre állású, több bérlős naplógyűjtő rendszer, amelyet a Prometheus ihletett . Úgy tervezték, hogy nagyon költséghatékony és könnyen kezelhető legyen. Nem a naplók tartalmát indexeli, hanem minden egyes naplófolyamhoz egy címkekészletet.

Hogyan csatlakozhatok a Prometheushoz?

Prometheus Exporter beállítása
  1. 1. lépés: Töltse le a bináris fájlt és indítsa el a Node Exporter programot: ...
  2. 2. lépés: Futtassa a Node Exporter szolgáltatást: ...
  3. 3. lépés: Készen áll a Node Exporterrel. ...
  4. 4. lépés: Íme a Prometheus végrehajtásának parancsa: ...
  5. 5. lépés: Futtassa ezt a kódot. ...
  6. 6. lépés: Ismét látogassa meg a Localhost:9090-et.

Pontos a Prometheus?

A Prometheus nagyra értékeli a megbízhatóságot. Mindig megtekintheti, hogy milyen statisztikák állnak rendelkezésre a rendszerről, még hiba esetén is. Ha 100%-os pontosságra van szüksége, például a kérésenkénti számlázáshoz, a Prometheus nem jó választás , mivel az összegyűjtött adatok valószínűleg nem lesznek elég részletesek és teljesek.

Miért olyan népszerű a Prometheus?

A Prometheus egy nyílt forráskódú megfigyelő szoftver , amely nagyon népszerű az iparágban. A Prometheus könnyen testreszabható, és az alkalmazások teljesítményének befolyásolása nélkül állít elő mérőszámokat. ... A Prometheus felügyelet megszünteti a riasztások mennyiségét a rendszerben, csak akkor küld riasztást, ha nagyobb problémákat kell megoldani.