Amikor egy ágyúgolyót lőnek ki egy ágyúból, az ágyú visszaüt?

Pontszám: 4,3/5 ( 30 szavazat )

Ezt hívják a lendület megmaradásának elvének. Az ütközések és robbanások során a lendület megmarad. A lendület megőrzése megmagyarázza, hogy egy fegyver vagy ágyú miért hátrál ellövéskor. Amikor egy ágyút elsütnek, az ágyúgolyó előre, az ágyú pedig hátrafelé lendületet kap .

Amikor az ágyúgolyót egy ágyú lövedékeiből lövik ki, az ágyú visszarúgásának sebessége jelentősen kicsi, mert a?

Az ágyú visszarúgásának sebessége kicsi, mert? Több a tömege . Tegyük fel, hogy egy ágyú erős, de nagyon könnyű anyagból készül. Tegyük fel azt is, hogy az ágyúgolyó masszívabb, mint maga az ágyú.

Amikor egy ágyúgolyót lőnek ki egy ágyúból, akkor az ágyúgolyóra ható erő az ágyúra ható erőhöz képest?

Mivel a Földnek hatalmas tömege van, nem érzékeljük kis gyorsulását. Amikor egy ágyút elsütnek, kölcsönhatás lép fel az ágyú és az ágyúgolyó között. Az ágyú által az ágyúgolyóra kifejtett erő pontosan egyenlő és ellentétes azzal az erővel, amelyet az ágyúgolyó az ágyúra fejt ki .

Amikor egy ágyú elsüt egy ágyúgolyót, az ágyú hátra fog hátrálni, mert?

Kérdés: Amikor egy ágyú elsüt egy ágyúgolyót, az ágyú visszaüt, mert az ágyú lendülete nagyobb, mint az ágyúgolyó energiája . az ágyúgolyó és az ágyú energiája megmarad. az ágyú energiája nagyobb, mint az ágyúgolyóé.

Vajon egy ágyúgolyó messzebbre jut, ha egy hosszabb ágyúból lövik?

Ugyanazon erő mellett miért ad nagyobb sebességet egy hosszabb ágyú az ágyúgolyónak? ~ Kilencszer távolabb . ... ~ Egy hosszabb hordó több impulzust ad, mivel az erő hosszabb ideig hat.

Egy 17. századi ágyúgolyó sok sebzést okoz

34 kapcsolódó kérdés található

Hány mérföldet/órát tesz meg egy ágyúgolyó?

The Cannonball Run: Egy utazás és egy verseny, fuss görbe sebességgel. Vagy körülbelül 80 mph . A rendőrök gyakran jól ismerik az autókat, mondta Tabbutt, de az ellenintézkedéseket úgy tervezték, hogy akár csak egy pillanatra is megzavarják, ami megváltoztathatja, ha félrehúzzák őket.

Miért utazik tovább egy hosszabb csövből kilőtt ágyúgolyó?

impulzus. ... A hosszabb hordó hosszabb időt biztosít az erő hatásához, és ezáltal nagyobb impulzust. Egy hosszú csövű ágyú lövése nagyobb sebességgel jön ki, mert az ágyúgolyó nagyobb ..

Miért törli ki egymás lendületét az ágyú és az ágyúgolyó?

A kilövés után mind az ágyúnak, mind az ágyúgolyónak ugyanaz a lendülete (nagy tömeg, kis sebesség vs. kis tömeg, nagy sebesség). De mivel mindegyik lendülete az ellenkező irányba mozog, a lendületek megszűnnek , így az ágyú-ágyúgolyó rendszer lendülete nulla lesz.

Miért megy az ágyúgolyó gyorsabban, mint az ágyú?

Newton harmadik törvénye kimondja, hogy minden cselekvéshez egyenlő és ellentétes reakciónak kell lennie, tehát az ágyúra és az ágyúgolyóra ható erők nagysága (de nem iránya) egyenlő. és az ágyú tömege nagyobb, mint az ágyúgolyó tömege, ezért a gyorsulás kisebb az ágyúnál, mint az ágyúgolyónál.

Hogyan viszonyul a kilőtt ágyúgolyó sebessége a visszapattanó ágyúhoz?

Az ágyúgolyó sebessége egyenlő és ellentétes az ágyú sebességével .

Az ágyúnak vagy az ágyúgolyónak van nagyobb lendülete?

A legtöbb diák azonnal felveti az összefüggést, hogy a labda „előre” lendületét pontosan kiegyenlíti az ágyú „hátra” lendülete. Bár a golyó sokkal nagyobb sebességgel mozog, mint az ágyú, az ágyú nagyobb tömege ezt lehetővé teszi (mV = Mv).

Hogyan töri el Dr. Hewitt a fadarabot?

Hogyan töri el Dr. Hewitt a fadarabot? Kezének lendületében rövid időn belül változást idéz elő .

Milyen típusú ütközés az ágyú?

Egy ágyúból kilőtt tárgy is ütközés, ahol a lendületet meg kell őrizni. Mivel az „ütközés” előtti momentum nulla, az ütközés utáni lendület nulla. A fizikában az ilyen típusú eseményeket robbanásnak nevezik.

Melyiknek van nagyobb lendülete egy 30 mérföld/órás sebességgel haladó nagy teherautó vagy egy 30 mérföld/órás sebességgel haladó kisautó?

tömeg szorzata sebessége. Melyiknek nagyobb a lendülete, egy nagy teherautónak 30 mérföld per órás sebességgel vagy egy kis teherautónak, amely 30 mérföld per órás sebességgel halad? kétszer akkora lendület .

Milyen messzire lőhet egy ágyú 1600-ban?

A culverinek vastag falaikkal, hosszú furataikkal és nehéz portölteteikkel távolságot értek el; de a másodosztályú fegyverek, mint a mezei „ágyúk”, kevesebb fémmel és kisebb töltetekkel, maximum 1600 yardot lőttek, míg a tényleges hatótávolság alig haladta meg az 500-at.

Felrobbannak az ágyúgolyók?

A hollywoodi filmekkel és a népszerű történettel ellentétben ezek az ágyúgolyók nem robbantak fel az érintkezésre . A gömblövedékeken nem használtak ütőbiztosítékokat. Ezeket a lövedékeket és a gömbölyű tokot úgy tervezték, hogy csak akkor robbanjanak fel, amikor a láng eléri a belső töltetet.

Meddig tud lőni egy kalózágyú?

A hatótáv akár 1500 yard is lehetett, de a körlövés gyorsan elkalandozott a röppályáján, és nagyon nehéz volt extrém távolságra célozni. Egy kis hajón, mint egy kalózhajón, a fegyvereket jellemzően a nyitott fedélzeten tartották, nem pedig egy speciális lövegfedélzeten, ahol lövegnyílások vannak.

Megmarad a lendület, amikor egy labda pattan?

impulzusmegmaradás: Egy rendszerben a lendület nagysága ütközés után is változatlan marad. rugalmas ütközés: Az ütközés , amelyben az összes lendület megmarad . Például egy labda, amely visszapattan eredeti magasságába.

Miért marad meg a lendület, de miért nem az energia?

A lendület megmarad, mert mindkét objektum összimpulzusa az ütközés előtt és után azonos . A kinetikus energia azonban nem marad meg. A mozgási energia egy része hanggá, hővé és a tárgyak deformációjává alakul. ... Rugalmas ütközésben a lendület és a mozgási energia is megmarad.

Miért marad meg mindig a lendület?

Az ütköző testek impulzusai nem más, mint az ütköző testek lendületének változása. Ezért az impulzus változása mindig egyenlő és ellentétes az ütköző testeknél. Ha az egyik test lendülete növekszik, akkor a másiké is ugyanekkora mértékben kell, hogy csökkenjen . Ezért a lendület mindig megmarad.

Miért lesz nagyobb sebessége egy hosszú csövű ágyúból kilőtt ágyúgolyónak, mint egy rövidebb ágyúnak?

Magyarázat: Az ágyúgolyóra ható erő rövid és hosszú csövű ágyúk esetén azonos. A hosszabb hordó hosszabb időt biztosít az erő hatásához, és ezáltal nagyobb impulzust .

Megmarad-e a lendület, ha két tárgy ütközik és összetapad?

Ha a két objektum az ütközés után összetapad és közös v f sebességgel mozog, akkor az ütközést tökéletesen rugalmatlannak mondjuk. Megjegyzés: Két elszigetelt objektum ütközésekor a lendület mindig megmarad . A kinetikus energia csak rugalmas ütközések esetén marad meg.

Mi történik, ha egy tárgy impulzusa megváltozik és tömege állandó marad?

Ha egy objektum lendülete megváltozik és tömege állandó marad, akkor gyorsul (vagy lassul) . Egy erő hat rá.

Miért illegális a Cannonball Run?

NEM, az Ágyúgolyó nem verseny. A közutakon versenyezni vagy a kiírt sebességhatárt túllépni tilos . A Cannonball egy hosszú távú országúti rally, melynek gyökerei a kalandok és a felfedezések, gondoljon rá, mint a tökéletes nyaralásra az autójával.