Mire használható a viibryd?

Pontszám: 5/5 ( 19 szavazat )

A Viibryd (vilazodon HCI) egy vényköteles gyógyszer, amelyet felnőtteknél súlyos depressziós rendellenesség (MDD) kezelésére javallottak.

Használják a viibrydot szorongás kezelésére?

MIAMI – A szelektív szerotonin-újrafelvétel-gátló (SSRI) és az 5-HT1A receptor részleges agonista vilazodon (Viibryd, Forest Laboratories, Inc), amelyet jelenleg a major depressziós rendellenesség (MDD) kezelésére engedélyeztek felnőtteknél, szintén hatékonyan enyhíti a szorongásos tüneteket generalizált szorongásos zavarban szenvedő betegek (...

Mitől egyedi a viibryd?

Egyedülálló mechanisztikus megközelítés a vilazodon, egy olyan szer, amely egyetlen gyógyszerben két mechanizmust egyesít , nevezetesen az SSRI-két az 5HT1A receptor részleges agonista hatásával, vagy egy szerotonin részleges agonista újrafelvétel-gátlót (SPARI).

Milyen érzéseket kelt benned a viibryd?

Más véleményezők és saját tapasztalataim alapján úgy érzem, hogy valami eredendően "baj" a Viibryd-vel. Lehet, hogy enyhén javult a hangulatom, amikor elkezdtem szedni; de idővel az olyan mellékhatások, mint a hányinger, az emésztési zavarok és az általános rossz közérzet kerültek fokozatosan a középpontba.

A viibryd segít a depresszión?

A Viibryd (vilazodon) és a Lexapro (escitalopram) márkanevű vényköteles gyógyszerek, amelyeket súlyos depressziós rendellenesség (MDD) kezelésére használnak. Mindkét gyógyszer segíthet a depresszió tüneteinek kezelésében , amelyek magukban foglalhatják a hosszan tartó szomorúság érzését, az energiavesztést és az alvászavarokat.

Vilazodone (Viibryd) Rövid áttekintés

21 kapcsolódó kérdés található

Viibryd álmosít?

Alvásbeli változások következhetnek be Viibryd esetén. A vizsgálatok szerint a Viibrydet szedők 6-7%-ának voltak alvászavarai. A Viibrydet szedők 4-5%-a pedig álmosabb volt a szokásosnál , szemben a placebót szedők 2%-ával. A Viibryd szedése során rémálmai (rendellenes álmok) vagy éjszakai izzadás is előfordulhatnak.

Okozhat-e a Viibryd öngyilkossági gondolatokat?

A VIIBRYD súlyos mellékhatásokat okozhat, beleértve: Az öngyilkossági gondolatok vagy cselekedetek fokozott kockázatát egyes gyermekeknél, serdülőknél és fiatal felnőtteknél.

Mennyi idő alatt kezd el Viibryd dolgozni?

Az alvás, az energia vagy az étvágy némi javulást mutathat az első 1-2 héten belül . Ezeknek a fizikai tüneteknek a javulása fontos korai jelzés lehet, hogy a gyógyszer működik. A depressziós hangulat és a tevékenységek iránti érdeklődés hiánya akár 6-8 hétig is eltarthat a teljes javuláshoz.

A Viibryd hízásra késztet?

A Viibryd vizsgálatokban az átlagos súlygyarapodás körülbelül 0,35-1,3 font között mozgott.

Mihez hasonlítható a Viibryd?

A Trintellix és a Viibryd egyaránt úgy viselkednek, mint az SSRI antidepresszánsok. Egyéb SSRI-szerek, amelyekről valószínűleg hallott, a Celexa (citalopram), Lexapro (escitalopram), Luvox (fluvoxamin), Paxil (paroxetin), Prozac (fluoxetin) és Zoloft (szertralin).

Mit tesz a viibryd az aggyal?

A gyógyszer két olyan mechanizmust egyesít, amelyek növelhetik a szerotoninszintet az agykéregben (azaz szelektív szerotonin-újrafelvétel gátlás és az 5-HT 1A receptor részleges agonizmusa).

Mi történik, ha étkezés nélkül veszi be a viibrydet?

Az étkezés jelentősen növeli a vilazodon felszívódását . A vilazodont étkezés közben kell bevenni, lehetőleg minden nap ugyanabban az időben. Éhgyomorra történő bevétele nem megfelelő vérszinthez és a gyógyszer hatékonyságának csökkenéséhez vezethet.

Mi a különbség a Prozac és a viibryd között?

A Viibryd azonban többet tesz, mint Prozac vagy Zoloft. Ezenkívül utánozza a szerotonint az agy egyes receptorainál a kémiai hírvivő számára. És ez a kettős hatás – blokkolja a szerotonin újrafelvételét, és bizonyos receptorokon szerotoninhoz hasonlóan – nagyon sokat segített néhány betegemnek.

A trazodon hasonló a viibryd-hez?

Javítja a hangulatot és segít elaludni. Az Oleptro (Trazodone) jól működik alvássegítőként, de több mellékhatása van, ha nagyobb dózisban alkalmazzák a depresszió kezelésére. A Viibryd ( vilazodon ) javítja a depressziós tüneteket súlyos depresszióban szenvedő betegeknél.

A viibryd hasonló a Wellbutrinhoz?

Viibryd és különböző típusú antidepresszánsok. A Viibryd egy szelektív szerotonin újrafelvétel-gátló (SSRI), a Wellbutrin pedig egy aminoketon. A Viibryd és Wellbutrin hasonló mellékhatásai közé tartoznak a látásváltozások, hányinger, hányás és alvási problémák (álmatlanság).

Milyen tablettáktól leszel sovány?

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala négy súlycsökkentő gyógyszert hagyott jóvá hosszú távú használatra:
  • Bupropion-naltrexon (kontrave)
  • Liraglutid (Saxenda)
  • Orlisztát (Xenical)
  • Phentermine-topiramát (Qsymia)

A viibryd emeli a vérnyomását?

Vérnyomás: A vilazodon növelheti a vérnyomást .

Melyik a legerősebb antidepresszáns a piacon?

A placebóhoz képest a leghatékonyabb antidepresszáns a triciklikus antidepresszáns amitriptilin volt, amely több mint kétszeresére növelte a kezelésre adott válasz esélyét (esélyhányados [OR] 2,13, 95%-os hiteles intervallum [CrI] 1,89-2,41).

A viibrydot használják bipoláris kezelésére?

A Viibryd (vilazodon) SSRI (szelektív szerotonin újrafelvétel-gátló) kategóriába tartozik. A súlyos depressziós rendellenesség (MDD) kezelésére alkalmazzák. Használható szorongás, bipoláris zavar és rögeszmés-kényszeres rendellenesség (OCD) kezelésére is.

Milyen típusú antidepresszáns a viibryd?

A vilazodont a depresszió kezelésére használják. Ez egy SSRI (szelektív szerotonin újrafelvétel-gátló) és részleges szerotonin receptor agonista. Úgy fejti ki hatását, hogy segít helyreállítani bizonyos természetes anyagok egyensúlyát az agyban (neurotranszmitterek, például szerotonin).

A viibryd hatásos?

Viibryd átlagos értékelése 6,0 a 10-ből az összesen 535 értékelésből a depresszió kezelésére. A véleményezők 48%-a számolt be pozitív hatásról , míg 32%-a negatív hatásról.

A viibryd okozhat ingerlékenységet?

A Vilazodon egyes tinédzserekben és fiatal felnőttekben izgatottságot, ingerlékenységet vagy egyéb rendellenes viselkedést okozhat. Ez egyeseknél öngyilkossági gondolatokat és hajlamokat is okozhat, vagy depressziósabbá válhat.

Mi az az agyzavar?

Az agyrázkódás olyan érzés, amelyet az emberek néha akkor éreznek, amikor abbahagyják bizonyos gyógyszerek , különösen az antidepresszánsok szedését. Azt is hallhatja, hogy „agyi zaklatásnak”, „agysokkoknak”, „agyrepülésnek” vagy „agyremegnek” nevezik őket.

A viibryd szabályozott anyag?

A VIIBRYD nem szabályozott anyag .

A Viibryd jobb, mint a Zoloft?

A Zoloft (szertralin) jó a depresszió és a szorongás kezelésére, de számos gyógyszerrel kölcsönhatásba léphet. A depressziót kezeli. A Viibryd (vilazodon) jó lehetőség a depresszió kezelésére , de gyomorirritációt okozhat, beleértve a hasmenést is. Kategóriájában az egyik leghatékonyabb és jobban tolerálható antidepresszáns.