Mi a liliomok többes száma?

Pontszám: 4,4/5 ( 27 szavazat )

főnév, többes szám lil ·ies.

Mi a liliomok többes száma?

főnév. \ ˈli-lē \ többes számú liliomok .

Mi a tavirózsa többes száma?

tavirózsa is. Szóalakok: többes számú tavirózsa .

Mi az a Daisy többes szám?

főnév. dai·​sy | \ ˈdā-zē \ többes szám százszorszépek .

Hogyan írsz liliomot?

Noha a név leggyakoribb írásmódja a Lily , más írásmódokat is felfedezhet a szülők számára, köztük Lillyt és Lillie-t. A névnek számos változata van, Lillian, Liliana, Lillia és Lilith mindegyike Lily becenévhez vezet, ha a szülők választanak.

Többes számú főnevek az angolban - Szabályos és szabálytalan többes szám

31 kapcsolódó kérdés található

Ritka név a Lili?

A név népszerűsége a 20. század végén folyamatosan nőtt a legtöbb angol nyelvű országban. Az Egyesült Államokban a Lily 2002-ben a 100 legnépszerűbb újszülött lánynév egyike lett, és 2009-re elérte a 18. helyet. A Lily a 3. legnépszerűbb kislánynév volt Angliában 2011-ben.

Mi a Lily rövidítése?

Mit jelent a Lily szó? A virágból, a tisztaság szimbóluma a kereszténységben. Ez a Lillian és Elizabeth rövid változata . Ismert Lilys: Lily Tomlin színésznő; Harry Potter anyja.

Mi az a személy többes száma?

Általános szabályként teljesen igaza van – a személyt egy egyénre használják, a többes szám pedig az emberek . Ahogy mondtad, a népeket arra is felhasználhatjuk, hogy egy nemzeten vagy a világon különböző csoportokról beszéljünk. Például: ... Szívesen elhelyezünk akár négy személyt minden szobában.

Mi a Fox többes száma?

/ (fɒks) / főnév többes szám foxes or fox.

Mi a baby többes száma?

főnév. baba | \ ˈbā-bē \ többes szám babies .

Mi a váza többes száma?

Szóalakok: többes számú vázák .

Mi a feleség többes száma?

A feleség férjes asszony. ... A feleség többes száma a feleségek .

Mi az ökör többes száma?

főnév. \ ˈäks \ többes szám ökör \ ˈäk-​sən \ is ökör.

Mi a szakács többes száma?

chef /ˈʃɛf/ főnév. többes számú szakácsok . séf. /ˈʃɛf/ többes számú szakácsok.

Mit jelent Wolf többes számban?

/ (wʊlf) / farkasok többes számú főnév (wʊlvz)

Mi a tehén többes száma?

főnév, többes szám cows , (archaikus) kine. [kahyn] egy szarvasmarha érett nősténye, különösen a Bos nemzetségbe.

Mi a polip többes száma?

polip-vita. Nyelvtanilag a polip többes száma a polipok. ... Amint a Merriam-Webster szótár rámutat, az emberek azonban három különböző kifejezést használnak: polip, polip és polip. Bár a „polip” népszerűvé vált a modern használatban, ez téves.

Mi az egyház többes száma?

templom /ˈtʃɚtʃ/ főnév. többes számú egyházak . templom. /ˈtʃɚtʃ/ többes számú templomok.

Mondhatok 2 személyt?

Az emberek és személyek szavakat is használhatjuk többes számú személyként , de nem teljesen ugyanúgy. Az emberek a két szó közül messze a gyakoribb, és a legtöbb hétköznapi szövegkörnyezetben használatos: „embercsoport”; "csak körülbelül tíz ember volt"; "több ezer embert helyeztek át".

Helyes-e 2 személyt mondani?

A személy főnévnek két többes száma van: persons és people . A legtöbben nem használnak személyeket, de a ragadósok azt mondják, hogy van amikor muszáj.

Mi a hal többes száma?

Marko Ticak. A hal többes száma általában hal . Ha egynél több halfajra hivatkozik, különösen tudományos kontextusban, a halakat többes számként használhatja.

Lily az Elizabeth rövidítése?

Egyesek ragaszkodnak ahhoz, hogy Lily Lillian beceneve , és Elizabethhez kapcsolni túl sok. De valójában ez fordítva van. Lily a sok Elizabeth becenév egyikeként indult. A Lillian Lily feldolgozása.

Mi a beceneve Lilynek?

A Liliom név elsősorban angol eredetű női név, jelentése Liliomvirág. A Lily név két gyakori változata a Lilly és a Lillie. A becenevek közé tartozik a Lee, Lil és Lee Lee .

Vonzó a Lily név?

A Liliom a legnépszerűbb évszázados virágnevek közül a legnépszerűbb, amely most visszatér, számos ellenállhatatlan tulajdonságának köszönhetően: hűvös elegancia és szép hangzás , a tisztaság és az ártatlanság szimbóluma, valamint a keresztény képalkotásban betöltött szerep.

Lily fehér név?

A liliom egy angol név, amelyet a népszerű fehér, mutatós virágra utalnak . A tisztaságot és az ártatlanságot jelzi. ... Eredete: A Liliom név a liliomvirág latin szóból ered, „lilium”. Nem: A Liliot hagyományosan lánynévként használják.