Mi az Akropolisz ellentéte?

Pontszám: 4,5/5 ( 70 szavazat )

Az akropoliszra nincsenek kategorikus antonimák . Az akropolisz főnév meghatározása a következőképpen történik: Fokony (általában fellegvárral megerősítve), amely számos görög város központját alkotja, és amely köré sok várost védelmi céllal építettek a klasszikus korszak előtt és alatt; Hasonlítsa össze az Akropoliszt.

Mi az Akropolisz szinonimája?

erődítmény , tábor, állomás, erődítmény, kastély, helyőrség, erőd, fellegvár, tömbház, redoubt, erődítmény, vár, palota, kastély, székhely, őrzés, hámozás, villa, kastély, torony.

Mi az Agora másik szó?

Főnév. ▲ Utcai piac , különösen az arab és szomáliai nyelvű országokban. souq. bazár.

Miért hívják Odüsszeának?

Ebből a versből származik az angol odyssey szó, amely hosszú utat jelent . Odüsszeusz római neve Ulysses.

Mit jelent a mai angolban az Odyssey?

1: egy hosszú vándorlás vagy utazás , amelyet rendszerint sok szerencsés változás jellemez. Odüsszeája a vidéki délről a városi északra, a szegénységből a jólétbe, az afro-amerikai népi kultúrából a könyvek eurocentrikus világába – JE Wideman.

QI XL L. évad – 08. rész: Kedves

24 kapcsolódó kérdés található

Melyik az 5 görög városállam?

Az ókori görög városállamokat poliszként ismerik. Bár számos városállam létezett, az öt legbefolyásosabb Athén, Spárta, Korinthosz, Théba és Delphi volt.

Mi volt a falanx és mit csinált?

A falanx (ógörögül: φάλαγξ; többes számú falanx vagy phalanges, φάλαγγες, phalanges) egy négyszögletes tömegű katonai alakulat , amely általában teljes egészében lándzsákkal, csukákkal vagy hasonló sarissass-fegyverekkel felfegyverzett nehézgyalogságból állt.

Hogy hívják a görög katonai alakulatot?

phalanx , a hadtudományban olyan taktikai alakulat, amely erősen felfegyverzett gyalogságból álló blokkból áll, vállvetve, aktákban, több fokozatban. Teljesen az ókori görögök fejlesztették ki, módosított formában túlélte a puskapor korszakát, és ma az európai katonai fejlődés kezdetének tekintik.

Mit jelent az agora kifejezés?

Az agora (/ˈæɡərə/; ógörögül: ἀγορά agorá) központi közterület volt az ókori görög városállamokban. Ez a legjobb reprezentációja egy városállam válaszának, amely a polisz társadalmi és politikai rendjéhez igazodik. Az „agora” szó szó szerinti jelentése „gyülekezőhely” vagy „gyülekezés” .

Milyen nyelv az agora?

Az Agora egy reflektív, prototípus-alapú, objektum-orientált programozási nyelv , amely kizárólag üzenettovábbításon és nem delegáláson alapul. Az Agora célja volt, hogy bemutassa, hogy még ennek a korlátnak a betartásával is lehetséges egy teljes objektum-orientált nyelvet építeni, amely öröklődő, klónozó és tükröző operátorokat tartalmaz.

Mit jelent az agora gyökér?

1590-es évek: "nyitott gyülekezési hely, város főtere és piactere; ilyen helyen tartott népi politikai gyűlés", a görög agora szóból "a nép gyülekezete " (szemben a főnökök tanácsával); "a gyülekezés helye; egy piactér" (az ilyen összeállítás tipikus helye), az ageirein "összeszerelni" kifejezéstől ...

Mi van az Akropoliszban?

Az athéni Akropolisz egy ősi fellegvár, amely Athén városa feletti sziklás kiemelkedésen található, és számos nagy építészeti és történelmi jelentőségű ősi épület maradványait tartalmazza, amelyek közül a leghíresebb a Parthenon.

Mi a Félsziget mellékneve?

A félsziget jelzővel írj le egy közeli szigetet, amely kapcsolódik a szárazföldhöz . ... A félsziget egy földdarab, amely a vízbe nyúlik, szinte egy sziget. Valami félsziget úgy néz ki, mint egy félsziget, vagy olyan földrajzi terület, ahol sok félsziget található.

Mi a klasszikus melléknév?

/ (ˈklæsɪkəl) / melléknév. az ókori görögökre és rómaiakra vagy civilizációjukra, az ókori görögökre és rómaiakra vagy azokra jellemző, különösen a felemelkedésük időszakában. az ókori Görögország vagy a római klasszikus építészet művészetét vagy kultúráját jelöli, követi vagy befolyásolja. zene.

Hogy hívták a macedón katonákat?

A macedón parasztság megfelelő embereit egy gyalogsági alakulatba, az úgynevezett falanxba toborozták. II. Fülöp fejlesztette ki, majd fia, Nagy Sándor használta az Achaemenid Perzsa Birodalom meghódítása során. Ezeket a gyalogosokat Pezhetairoi -nak hívták, ami azt jelenti, hogy „lábtársak”.

A spártaiak használták a falanxot?

Spartan Military Innovations. A hoplita falanx azonban különleges fegyverzetű gyalogságból állt . Mindannyian bronz páncélt, sisakot, bronz sípcsontvédőt viseltek, és mindannyian pajzsot viseltek. ... A phalanx tökéletes volt nyílt talajon vagy vízszintes terepen való harchoz.

Miért esett ki a phalanx a használatból?

Bizonyos értelemben a Phalanx megszűnt "életképesnek" lenni, mert immár egy nagyobb és változatosabb világ része volt ; és ehhez a taktikához ragaszkodni, bármerre is járt, öngyilkosság volt, amikor egyik évben pártus lovasíjászokkal, másik évben pedig gall gyalogsággal lehet szembenézni.

Melyik volt a legjobb görög városállam?

Az athéniak az ókori Görögország legjobb városállamának tartották magukat. Felismerték, hogy más városállamoknak van értéke, és görögök, de ők a legjobbak.

Hogy hívták a görög gyalogosokat?

Hoplita, erősen felfegyverzett ókori görög gyalogos katona, akinek az volt a feladata, hogy szoros formációban harcoljon.

Kit neveznek a demokrácia atyjának?

Bár ez az athéni demokrácia csak két évszázadig marad fenn, Kleiszthenész találmánya, „A demokrácia atyja” volt az ókori Görögország egyik legmaradandóbb hozzájárulása a modern világhoz. A közvetlen demokrácia görög rendszere kikövezné az utat a képviseleti demokráciák számára szerte a világon.

Mi az Odüsszeusz tragikus hibája?

Van egy tragikus hibája, amely leginkább hübriszként (fölényes arrogancia vagy félrevezetett büszkeség) azonosítható, mint a számos megkülönböztető vonás egyike.

Megevett egy lótuszvirágot?

Azok, akik megették a növényt, soha nem törődtek a jelentéssel, és nem is tértek vissza. Átvitt értelemben a „lótuszevő” azt jelenti, hogy „ olyan személy, aki az idejét élvezetekkel és luxussal tölti, ahelyett, hogy gyakorlati gondokkal foglalkozna ”.