Mi a transzatlanti definíciója?

Pontszám: 4,6/5 ( 1 szavazat )

1a : transzatlanti kábel keresztezése vagy átnyúlása az Atlanti-óceánon . b : az Atlanti-óceán átkelésével kapcsolatos vagy azzal kapcsolatos transzatlanti repülőjegyek. 2a : az Atlanti-óceánon túl található vagy onnan származik.

Mit jelent a transzatlanti utazás?

A transzatlanti átkelőhelyek utasok és rakományok áthaladása az Atlanti-óceánon Európa vagy Afrika és Amerika között . Az utasforgalom nagy része az Atlanti-óceán északi részén, Nyugat-Európa és Észak-Amerika között zajlik.

Mi a transzatlanti példa?

Ha New Yorkból Párizsba repül, a repülést transzatlantinak nevezheti, mivel átkel az Atlanti-óceánon . Minden, ami átkel az Atlanti-óceánon, transzatlantinak nevezhető, bár ez a szó általában egy kereskedelmi repülőgépre utal.

Hogy hívják az Atlanti-óceánon átrepülést?

A transzatlanti repülés egy repülőgép átrepülése az Atlanti-óceánon Európából, Afrikából, Dél-Ázsiából vagy a Közel-Keletről Észak-Amerikába, Közép-Amerikába vagy Dél-Amerikába, vagy fordítva. Az ilyen repüléseket merevszárnyú repülőgépek, léghajók, léggömbök és egyéb repülőgépek hajtották végre.

Mit tekintünk transzpacic repülésnek?

A transzpacific repülés egy repülőgépnek a Csendes-óceánon átrepülése Ázsiából vagy Ausztráliából Észak-Amerikába, Közép-Amerikába vagy Dél-Amerikába , vagy fordítva. Ilyen repüléseket rögzített szárnyú repülőgépek, léggömbök és más típusú repülőgépek hajtottak végre.

Transzatlanti jelentés

34 kapcsolódó kérdés található

Miért nem repülnek közvetlenül a repülőgépek az Atlanti-óceán felett?

V: Az Atlanti-óceánon túli nyomvonalakat naponta határozzák meg, figyelembe véve a pillanatnyi meteorológiai viszonyokat. Erős szél esetén a keleti irányú pályák északabbra húzódnak, hogy kihasználják őket, míg a nyugati irányú járatok délre lesznek irányítva, hogy elkerüljék a szembeszélt.

Mely országok tekinthetők transzatlantinak?

Transzatlanti kapcsolatok: USA és Kanada
 • Transzatlanti kapcsolatok: USA és Kanada.
 • Latin-Amerika és a Karib-térség.
 • Oroszország.
 • Közép-Ázsia.
 • Öböl menti országok, Irán, Irak és Jemen.
 • Afrika.
 • Dél-Ázsia.
 • Kelet-Ázsia.

Hogyan használod a Transatlantic szót egy mondatban?

Transzatlanti egy mondatban?
 • A cserediák örömmel töltötte el első transzatlanti járatát New Yorkból Moszkvába.
 • Nászútjukra transzatlanti körutat foglaltak, amely Miamiból Görögország szigeteire viszi őket.

Hová mennek a transzatlanti körutak?

Egy Európából az Egyesült Államokba tartó körút során indulási kikötőink között szerepel Barcelona, ​​Spanyolország; Róma, Olaszország; Lisszabon, Portugália; és Southampton, Anglia. A legtöbb transzatlanti körutazás Miamiban (Fort Lauderdale) vagy Tampában (Florida ) ér véget, néhány útvonal pedig Bostonban (Massachusetts) és Buenos Airesben (Argentína) ér véget.

Mit jelent a transzatlanti a világtörténelemben?

1a : transzatlanti kábel keresztezése vagy átnyúlása az Atlanti-óceánon . b : az Atlanti-óceán átkelésével kapcsolatos vagy azzal kapcsolatos transzatlanti repülőjegyek. 2a : az Atlanti-óceánon túl található vagy onnan származik.

Mi az atlanti kereskedelmi rendszer?

Az atlanti rabszolga-kereskedelem, a transzatlanti rabszolga-kereskedelem vagy az euro-amerikai rabszolga-kereskedelem különféle rabszolgakereskedők által szállított különféle afrikai embereket , főleg Amerikába. A rabszolga-kereskedelem rendszeresen használta a háromszög alakú kereskedelmi utat és annak Középső átjáróját, és a 16-19.

Mit jelent a transznacionális kifejezés?

: a nemzeti határok kiterjesztése vagy túllépése transznacionális vállalatok .

Mennyi ideig tart egy transzatlanti repülés?

A repülési idő az útvonaltól és a választott repülőgép sebességétől függ. Londonból New Yorkba körülbelül 6-7 óra a Global 5000; Los Angelesből Genfbe 10,5 óra a Gulfstream G650; Párizsból Miamiba magánrepülővel 8,5 óra lenne egy Falcon 7X-el.

Miért nem repülnek a repülőgépek a Csendes-óceán felett?

Az elsődleges ok, amiért a repülőgépek nem repülnek a Csendes-óceán felett, az az, hogy az íves útvonalak rövidebbek, mint az egyenesek . A lapos térképek kissé zavaróak, mert maga a Föld nem lapos. Inkább gömb alakú. Ennek eredményeként az egyenes útvonalak nem kínálják a legrövidebb távolságot két hely között.

Melyik légitársaság a legjobb transzatlanti járatokhoz?

Az öt legjobb transzatlanti légitársaság
 1. Lufthansa.
 2. Brit légitársaság. ...
 3. Swiss International Air Lines. ...
 4. KLM. ...
 5. Air France. Az Air France azon kevés légitársaságok egyike, amelyek prémium turistaosztályú jegyeket kínálnak, lehetővé téve az utasok számára, hogy megfizethető középutat válasszanak a szokásos turistaosztály és a gyakran túl drága business osztály között. ...

A transzatlantit nagybetűsíteni kell?

A helyes írásmód: transzatlanti – nincs nagy A , nincs kötőjel.

Hogyan használod az átmenetet egy mondatban?

Átmeneti mondat példa
 1. Mikor történt ez az átállás? ...
 2. Átmenetre kényszerültél anélkül, hogy felkészültél volna rá. ...
 3. Az otthonról a főiskolai életbe való átmenet gyakran nehéz a fiatalok számára. ...
 4. A Dipnoi egyértelműen átmenetet mutat a halak és a kétéltűek között.

Mit jelent az Atlanti-óceán mindkét partja?

Általában az Egyesült Államokra, az Egyesült Királyságra és Nyugat-Európára utal. "A britek néha olyan kifejezéseket használnak, mint az "Atlantin túl" vagy "Az Atlanti-óceán túlpartján", amikor az Egyesült Államokról beszélnek, az amerikaiak pedig ezeket a kifejezéseket, amikor Nyugat-Európáról, különösen az Egyesült Királyságról beszélnek."

Mi a transzatlanti kapcsolat a NATO-ban?

2.3 A transzatlanti kapcsolat A NATO európai és észak-amerikai országok szövetsége . Egyedülálló kapcsolatot biztosít e két kontinens között, lehetővé téve számukra, hogy konzultáljanak és együttműködjenek a védelem és biztonság területén, valamint közösen hajtsanak végre többnemzetiségű válságkezelési műveleteket.

Kanada az EU része?

Kanada-EU kapcsolatok Kanada az EU egyik hivatalos stratégiai partnere . Kanada jelenlegi kapcsolatait az EU-val két megállapodás határozza meg. A Kanada-EU Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezmény (CETA) szabályozza gazdasági kapcsolatainkat.

A repülőgépek közvetlenül az Atlanti-óceán felett repülnek?

V: Igen, minden óceáni repülés tartalmaz másodlagos repülést . ... Egy repülés általában kevesebb, mint három órányi távolságra van egy repülőtértől bármely transzatlanti útvonalon. K: Lehetséges lenne egy Boeing 787-est repülni és leszállni az óceánon egy hajtóművel, ha szükséges?

Biztonságos átrepülni az Atlanti-óceánon?

A transzatlanti járatok rendszeres utasai megnövekedett rákkockázattal rendelkeznek a nagy magasságban elért kozmikus sugárzás miatt. A BBC News webhelye szerint azok az utasok és a személyzet, akik rendszeresen megteszik ezt az óceánon átívelő utat, évente 170 mellkasröntgennek megfelelő sugárzást kapnak. Ez növeli a rák kockázatát.

Miért nem repülnek a gépek egyenesen a céljukra?

Ennek az az oka, hogy a Föld forog a tengelye körül, és a középső enyhén kidomborodik . A Föld görbülete és extra egyenlítői szélessége azt jelenti, hogy a sarkok felé kanyarodni rövidebb távolság, mint az egyenes repülés.