Mi a pulzálás definíciója?

Pontszám: 5/5 ( 18 szavazat )

intransitív ige. 1 : lüktet vagy ritmikusan mozog : vibrál. 2: pulzus vagy pulzálás: ütem . Szinonimák Példamondatok További információ a pulzálásról.

Mit jelent, ha lüktet?

A pulzálás azt jelenti , hogy meghatározott ritmusban mozogunk , ideiglenesen vagy hosszabb ideig: A vér lüktet az artériákban. Verni annyit jelent, mint egy rezgést vagy lüktetést egy ideig rendszeresen megismételni: Az ember szíve percenként sokszor ver.

Mit jelent a pulzálás orvosi értelemben?

A pulzáció orvosi meghatározása 1: ritmikus lüktetés vagy vibráció (mint egy artéria), továbbá: egyetlen ütés vagy lüktetés. 2: egy mennyiség (nyomás, térfogat vagy feszültség) időszakosan ismétlődő váltakozó növekedése és csökkenése

Mi a másik szó a pulzálásra?

Ezen az oldalon 31 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és rokon szavakat fedezhet fel a pulzálásra, mint például: pulzálás , lüktetés, lüktetés, ictus, oszcilláció, szívdobogás, tegez, ütem, szívdobogás, lüktető és lüktető.

Mit jelent leegyszerűsítve a Pulse?

Pulzus: Az artéria ritmikus kitágulása, amely a szív dobogásából ered . A pulzust gyakran a csukló vagy a nyak artériáinak tapintásával mérik.

Mi az a PULSE? Mit jelent a PULSE? PULSE jelentése, meghatározása, magyarázata és kiejtése

32 kapcsolódó kérdés található

Mi a pulzus legjobb meghatározása?

Pulzus: Az artéria ritmikus kitágulása, amely a szív dobogásából ered . A pulzust gyakran a csukló vagy a nyak artériáinak tapintásával mérik.

Mi az átlagos pulzusszám?

A normál nyugalmi pulzusszám felnőtteknél 60 és 100 ütés/perc között van. Általában az alacsonyabb pulzusszám nyugalomban hatékonyabb szívműködést és jobb kardiovaszkuláris alkalmasságot jelent. Például egy jól edzett sportoló normál nyugalmi pulzusszáma közelebb állhat a percenkénti 40 ütéshez.

Mi a pulzálás ellentéte?

Ellentétben a remegő vagy lüktető mozgással. mozdulatlan . még mindig . álló . mozdulatlan .

Mik a megtorlás szinonimái?

a megtorlás szinonimája
 • leteremtés.
 • kártérítés.
 • leszámolás.
 • jóvátételt.
 • megtorlás.
 • megtorlás.
 • bosszú.
 • bosszú.

Mit jelent túllépni valamit?

tárgyas ige. 1a : a határok fölé emelkedni vagy túllépni . b : diadalmaskodni a negatív vagy korlátozó vonatkozásai felett: legyőzni.

Mi a pulzációs elmélet?

Sir JC Bose a nedv felemelkedésének elméletét javasolta pulzációs elméletként. A pulzációs elmélet azt állítja, hogy a vizet a növények az élő sejtek anyagcsere-aktivitása miatt szívják fel, amelyek állandó ritmusos pulzálási állapotban vannak .

Hogyan használjuk a pulzálást egy mondatban?

Pulzáló mondat példa
 1. Érezd a lüktetést, amely megérinti a napot, a holdat és a csillagokat. ...
 2. Mekkora a maximálisan elérhető pulzációs frekvencia? ...
 3. A pulzációs mintázat periódusa közvetlenül összefügg a csillag belső fényesével.

A test melyik két területén a legkönnyebb megmérni a pulzusát?

Gyors tények a pulzus ellenőrzéséről A pulzust a csuklón vagy a nyakon lehet a legkönnyebben megtalálni. Az egészséges pulzus 60 és 100 ütés/perc (bpm) között van.

Mit jelent a lüktető fájdalom?

A fájdalom és a pulzáló érzés idegfájdalmat jelenthet, például fogfájást vagy becsípett ideget a hátában. Ha nagyon erős has- vagy hátfájdalma van, és pulzálást érez a gyomrában, akkor az aneurizma lehet, amely szétreped. Hívja a 911-et, ha ez megtörténik.

Mi okozza a pulzálást a nyakban?

A nyaki artériák oxigéndús vért szállítanak a szívből az agyba. A carotisok pulzusa a nyak elülső részének mindkét oldalán érezhető, közvetlenül az állkapocs szöge alatt. Ezt a ritmikus ütemet az okozza, hogy a szívből a végtagok felé különböző mennyiségű vért nyomnak ki .

Mi a megtorlás legközelebbi jelentése?

1 : kárpótlás, jutalom . 2: jutalom vagy büntetés kiosztása vagy fogadása, különösen a túlvilágon. 3 : valami, amit viszonzásul adnak vagy követelnek, különösen: büntetés.

Mi a megtorlás példája?

A megtorlást úgy definiálják, mint valami olyasmit, amelyet azért tesznek, hogy valakit visszakapjanak, vagy valakit a tetteiért megbüntessenek. A megtorlásra példa az, amikor valakit gyilkosság elkövetéséért halálbüntetésre ítélnek . ... A bosszú egy sérülésért való; a megtorlás a rosszért való.

Hogy hívják azt, aki megtorlást keres?

A bosszúálló olyan személy leírására szolgál, aki elhatározta, hogy bosszút áll – valaki megtorlása vagy megbüntetése valamilyen sérelemért, amit okozott, vagy olyan jogsértésért, amit elkövetett (akár valós, akár vélt). A bosszúálló azt is jelenti, hogy hajlandó bosszút állni. A bosszúálló melléknév szoros szinonimája.

A 94-es pulzus normális?

A nyugalmi pulzusszám szokásos tartománya 60 és 90 ütés/perc között van. 90 felett magasnak számít. Számos tényező befolyásolja a nyugalmi pulzusszámot.

Az 50 normális pulzusszám?

A nyugalmi pulzusszám azt jelenti, hogy percenként hányszor ver a szíve, amikor Ön nem aktív. A normál tartomány 50 és 100 ütés/perc között van . Ha nyugalmi pulzusa 100 felett van, azt tachycardiának nevezik; 60 alatt, és ezt bradycardiának hívják.

Mi a pulzusválasz egy szóban?

A pulzus meghatározása a szívverés által okozott ritmikus verés az artériákban . A pulzusra példa a csuklónál hallható lüktető ütem. ... Az artériák ritmikus lüktetése, amelyet a szív rendszeres összehúzódásai idéznek elő, különösen a csuklónál vagy a nyaknál tapintva.

Melyik idézi elő a pulzust?

Pulzus, az artéria ritmikus tágulása, amelyet a szív aortabillentyűjének nyitása és zárása generál . A pulzus úgy érezhető, ha erős ujjbeggyel nyomást gyakorol a bőrre azokon a helyeken, ahol az artériák a bőr felszíne közelében haladnak; nyilvánvalóbb, ha a környező izmok ellazulnak.

Mi a normális pulzusszám egy nő számára?

A legtöbb egészséges felnőtt nő és férfi esetében a nyugalmi pulzusszám 60 és 100 ütés/perc között van . A Women's Health Initiative (WHI) 2010-es jelentése azonban azt jelezte, hogy a nyugalmi pulzusszám ennek a spektrumnak az alsó határán védelmet nyújthat a szívroham ellen.

Amikor felméri a pulzust, akkor érzi?

Miközben a szíve átpumpálja a vért a testén, lüktetést érezhet a bőr felszínéhez közeli néhány erben, például a csuklójában, a nyakában vagy a felkarjában. A pulzusszám számolása egyszerű módja annak, hogy megtudja, milyen gyorsan ver a szíve.