Mi a harken definíciója?

Pontszám: 4,4/5 ( 67 szavazat )

intransitív ige. 1: hallgasd meg, különösebb gondolati megjegyzés nélkül – Theodore Dreiser. 2: tiszteletteljes figyelmet szentelni azoknak az alázatos embereknek, akik hallgattak ezekre az evangélistákra – GM Stephensonra.

Mit jelent a Bibliában az, hogy hallgatni?

A Hearken a hark szó régimódi formája, jelentése „ hallgatni ” (lásd hark). A Bibliában a próféták és a szentek mindig azt mondják az embereknek, hogy hallgassanak szavaikra. ... A hallgass, akárcsak a hark, azt is jelentheti, hogy visszatekintünk valamire a múltban, bár gyakran van a szónak kritikai értelme.

Mi a különbség a Harken és a hearken között?

Mint igék, a különbség a harken és a hearken között az, hogy a harken 'hallgatni, hallani, tekinteni ', gyakoribb alakja az us-ban, míg a hallgatás a hallgatni; figyelni vagy odafigyelni az elhangzottakra; figyelemmel, engedelmességgel vagy engedelmességgel hallani.

Hogyan használod a Harken szót?

Harken mondatpéldák
  1. Az Egyesült Államokban kedvelt nagyobb fürdőruhák valószínűleg az ország puritán alapítóira utalnak.
  2. Ezek a fürdőruhák – egyesek szerint – egy olyan időre és helyre nyúlnak vissza, ahol a világ egy kicsit egyszerűbb volt, és ahol a női test még mindig titokzatos lélegzetet sugárzott.

Mit jelent az, hogy figyelj rám?

Használati megjegyzés: Hagyományosan a hearken jelentése " hallgatni ". A szónak manapság archaikus és formális légköre van, részben abból adódóan, hogy széles körben használják a King James Bibliában (mint a Márk 7:14-ben: "Hallgassatok rám, mindannyian") és a hagyományos történetmesélésben.

Harken jelentése

29 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent a harken back?

: visszamenni vagy felidézni valamit a múltból : visszakapaszkodni – általában azzal szokott lenni, hogy ez a hely az amerikaiaknak szól, és visszaemlékezik azokra az időkre, amikor a város híres hírességeket vonzott.

Mit jelent szorgalmasan hallgatni?

10. 3. A hallgatás definíciója az, hogy figyelmesen hallgass . Amikor nagyon figyelmesen hallgatod a szüleidtől kapott tanácsokat, és valóban odafigyelsz és megfontolod, amit mondanak, ez egy példa arra, amikor meghallgatod.

A harken back helyes?

A 20. század elején az angolul beszélők elkezdték használni a "hearken back"-et és ennek változatát a "harken back"-et a "hark back" szinonimájaként. (Ahogy a "hark", a "hearken" és a "harken" jelentheti a "hallgatást".) Az 1980-as évek óta pedig egy másik fejlemény is történt: a "harken" már önmagában is használható a "hark back" jelentésére.

Mit jelent a re Call?

visszahívás | \ ri-ˈkȯl , ˈrē-ˌkȯl \ Visszahívás definíciója (2/2. bejegyzés) 1 : felhívás a dolgozók visszahívására egy elbocsátást követően. 2: az a jog vagy eljárás, amellyel a tisztviselő a nép szavazatával eltávolítható. 3: emlékezés a tanultakra vagy tapasztaltakra.

Mit jelent a kebel?

(3-ból 1. bejegyzés) 1a : az emberi mellkas és különösen a mellkas elülső része a kebléhez ölelte a gyermeket. b : a női kebleket különösen egyetlen vonásnak tekintik bőséges keblű nő is: mell női kebel.

Mit jelent a hallani LDS?

A Tanok és szövetségek legelső szavát hallgasd meg (lásd Tanok és szövetségek 1:1). Ez azt jelenti, hogy „hallgatni azzal a szándékkal, hogy engedelmeskedjünk”. Hallani azt jelenti, hogy „ hallani Őt ” – hallani, amit a Szabadító mond, majd megfogadni tanácsát.

Hogyan használod a Harken szót egy mondatban?

Hallgassa meg a mondat példáját
  1. Erza nem hallgatott fellebbezésére. ...
  2. ` Ha a király nem hallgat a törvényre, népe megfogyatkozik, és földje elpusztul. ...
  3. Megtagadták az Egyházat, a Szentírást, a jelenlegi szolgálatot és szolgálatokat, és felszólították az embereket, hogy hallgassanak Krisztusra.

Mit jelent elkapni valamit?

1 : hirtelen vagy erőszakkal megfogni vagy megfogni . 2a : túlzott nyomás, hőmérséklet vagy súrlódás hatására egy viszonylag mozgó alkatrészhez tapad – különösen a gépalkatrészeknél (például csapágyak, fékek vagy dugattyúk) használják; b : működésképtelenség egy alkatrész beszorulása miatt – motor.

Mit jelent a harkening a Bibliában?

Használati megjegyzés: Hagyományosan a listenen jelentése "hallgatni ". A szónak manapság archaikus és formális légköre van, részben abból adódóan, hogy széles körben használják a King James Bibliában (mint a Márk 7:14-ben: "Hallgassatok rám, mindannyian") és a hagyományos történetmesélésben.

Mit jelent a Sion lánya?

Bibliai kifejezés: „Sion leánya” általában Jeruzsálemre vagy a zsidó népre utal, mint például az „Örülj, Sion leánya… íme, eljön hozzád a királyod” (Zak 9. 9). The Concise Oxford Dictionary of World Religions. "Sion lányai." The Concise Oxford Dictionary of World Religions. .

Mi a fogant helyes meghatározása?

tárgyas ige. 1a : teherbe esni (fiatal) gyermeket foganni. b : elindítani : a cég alapítója által kigondolt projektet előidézi. 2a : eszébe jutni előítéletet felfogni.

Mit jelent a példa?

(1. bejegyzés a 2-ből) 1 : mintaként szolgál, amelyet utánozni kell vagy nem kell utánozni, jó példa. 2 : valakire figyelmeztető büntetés másoknak is : így megbüntetett egyén. 3: olyan, amely egy csoport vagy típus egészét reprezentálja.

Mi a szó az emlékek felidézésére?

A felidézés néhány gyakori szinonimája a visszaemlékezés , emlékezés, emlékeztetés és visszaemlékezés.

Mit jelent az, hogy valakit felidéznek?

A felidézni ige azt jelenti , hogy emlékezni kell valamire . A visszahívás igeként is használatos, és azt jelenti, hogy megkérjük, hogy térjen vissza valahova. ... A visszahívásnak számos más értelme is van, mint ige és főnév egyaránt. Az emlékezés szót az emlékezés és az emlékezés szinonimájaként használják.

Hogyan használod a hark back szót egy mondatban?

Jelentése: v. visszatérni valami korábbihoz.
  1. Felesleges folyton visszamenni a múltba.
  2. Vissza kell térnem ehhez a korábban említett kérdéshez, hogy megértsd, mennyire komoly ez.
  3. A legújabb stílusok a hetvenes évek ruháihoz nyúlnak vissza.

Mi a Harken szinonimája?

A harken back (to) flash back (to), hark back (to), earken back (to), mind szó szinonimái.

Mi a hallgatás szinonimája?

Ezen az oldalon 19 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a hallgatáshoz, mint például: figyelj , figyelj, hallgass, hallgass, fülelj (vagy kölcsönadj), figyelj, figyelj, adj (vagy kölcsönadj) fület, kiáltás, kiáltás és felsorolás.

Mit jelent a Deuteronomium 28 1?

Az Isten Ígéretében rejlő üzenet az, hogy amikor engedelmeskedünk parancsának, hogy Őt helyezzük az első helyre (azt, hogy Őt minden más fölé helyezzük életünkben, és mint első ügyünket, Teremtőnket becsüljük meg), akkor életünk áldásai olyan erősek lesznek, hogy utolérnek minket. Nem fogjuk tudni elkerülni őket!

Mit mond Jeremiás 1111 a Bibliában?

Mi is pontosan a Jeremiás 11:11? A King James Bibliából ez olvasható: „ Ezért ezt mondja az Úr: Íme, veszedelmet hozok rájuk, amely elől nem menekülhetnek; és ha kiáltanak is hozzám, én nem hallgatok rájuk.”

Mit értesz a hark alatt?

A hark egy parancs, hogy figyeljünk és figyelmesen hallgassunk , de azt is jelenti, hogy vissza kell térni a múltba vagy emlékezni valamire a múltból.