Mire használható a Staphylex?

Pontszám: 4,8/5 ( 45 szavazat )

A Staphylex flucloxacillin hatóanyagot tartalmaz. A baktériumok által okozott fertőzések kezelésére használják a test különböző részein. Ez egy antibiotikum, amely a penicillinek nevű gyógyszercsoportba tartozik. Ezek a gyógyszerek úgy fejtik ki hatásukat, hogy elpusztítják a fertőzést okozó baktériumokat.

Mikor kell bevennem a Staphylexet?

Hogyan kell szedni a Staphylexet. A kapszulákat egy pohár vízzel nyelje le. Vegye be a Staphylex-et éhgyomorra, például fél-egy órával étkezés előtt és lefekvés előtt . Az étel megzavarhatja a Staphylex felszívódását.

Alkalmazható a Staphylex arcüreg fertőzésre?

Légúti fertőzések Tüdőgyulladás, tüdőtályog, empyema, sinusitis, pharyngitis, mandulagyulladás, quinsy, otitis media és externa.

Fáraszthat a Staphylex?

Mint minden új gyógyszer esetében, óvatosnak kell lennie gépjárművezetés vagy gépek kezelése közben, amíg meg nem ismeri, hogy a Staphylex milyen hatással van Önre, mivel egyes embereknél szédülést, álmosságot vagy fáradtságot okozhat.

Milyen baktériumokat kezel a flucloxacillin?

A flucloxacillint staphylococcus és streptococcus okozta bőrfertőzések kezelésére egyaránt használják. Ezek közé tartozik a folliculitis, carbuncles, impetigo, ecthyma, cellulitis, erysipelas, necrotising fasciitis és olyan bőrbetegségek fertőzései, mint az ekcéma, rüh, fekélyek és akne.

Hil's Pills - Flucloxacillin - Hasznos információk

23 kapcsolódó kérdés található

Mi történik, ha étkezés közben veszi be a flucloxacillint?

A flucloxacillint legjobb éhgyomorra, étkezés előtt egy órával bevenni. Ennek az az oka, hogy szervezete kevesebb flucloxacillint szívhat fel étkezés után , ami kevésbé hatékony.

A flucloxacillin ugyanaz, mint az amoxicillin?

A flucloxacillin és az amoxicillin kölcsönösen kiegészítik az adott antibiotikum aktivitási tartományt . Az amoxicillin a Gram-negatív és Gram-pozitív mikroorganizmusok ellen hat, kivéve azokat, amelyek [3-1-aktamázokat termelnek, és a flucloxacillin kiemelkedő aktivitási tartománya van a gram-pozitív törzsek között, beleértve a ~-laktamáz termelőket.

A Staphylex erős antibiotikum?

A Staphylex egy szűk spektrumú antibiotikum , amely jelentős aktivitással rendelkezik a következő gyakori Gram-pozitív mikroorganizmusok ellen: penicillinázt termelő Staphylococcus aureus, penicillinre érzékeny Staphylococcus aureus, β-hemolitikus Streptococcusok (Streptococcus pyogenes), Diplococcus pneumoniae.

Lehet alkoholt inni a Staphylexen?

Egyes antibiotikumok, például az izoniazid és a flucloxacillin (Flopen, Staphylex) a kezeltek kis százalékánál májgyulladást okozhatnak (enyhe hepatitist okozva). Egy bődületes éjszaka tovább irritálhatja a májat, amely már most is keményen dolgozik, hogy megszabaduljon a felesleges alkoholtól.

Le tud feküdni a Flucloxacillin bevétele után?

Vegye be a flucloxacillin kapszulát legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2 órával étkezés után. A nyelőcsőben (a száját a gyomrával összekötő csőben) fellépő fájdalom kockázatának csökkentése érdekében nyelje le a kapszulát egy teli pohár vízzel (250 ml), és ne feküdjön le azonnal a kapszula bevétele után .

Hogyan kell bevenni az antibiotikumot napi 4 alkalommal?

Mikor kell bevenni Próbálja egyenletesen elosztani az adagokat a nap folyamán. Ha napi 4-szer veszi be a fenoximetilpenicillint, ez lehet az első dolog reggel , dél körül, késő délután és lefekvéskor. Ha naponta kétszer veszi be, hagyjon 12 órát az egyes adagok között.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a cefalexin?

A cefalexin egy antibiotikum. A cefalosporinoknak nevezett antibiotikumok csoportjába tartozik. Bakteriális fertőzések , például tüdőgyulladás és egyéb mellkasi fertőzések, bőrfertőzések és húgyúti fertőzések (UTI) kezelésére használják. A Cefalexin csak receptre kapható.

Milyen gyakran vegyem be a Flucloxacillin 500 mg-ot?

A flucloxacillin szokásos adagja 250-500 mg, naponta négyszer bevéve. Gyermekeknél az adag alacsonyabb lehet. A legjobb, ha a flucloxacillint éhgyomorra veszi be. Ez azt jelenti, hogy étkezés vagy uzsonna előtt 30-60 perccel, vagy utána legalább 2 órával.

Lehet túladagolni a Staphylex 500-at?

Ha túl sokat vett be (túladagolás), azonnal hívja kezelőorvosát vagy a Mérgezési Információs Központot (telefon: 13 11 26) tanácsért, vagy menjen a legközelebbi kórház baleseti és sürgősségi osztályára, ha úgy gondolja, hogy Ön vagy bárki más túl sok Staphylex-et vett be. . Tegye ezt akkor is, ha nincsenek kellemetlen érzések vagy mérgezés jelei.

Túladagolhatom a Flucloxacillint?

A túladagolás tünetei közé tartozik a hányinger, hányás és hasmenés . FONTOS: A flucloxacillin súlyos májkárosodást okozhat, aminek következtében a bőr és a szemfehérje sárgás színűvé válhat. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő idősebb betegeknél és azoknál, akik 14 napnál tovább szedik.

Ihatok alkoholt antibiotikumok mellett?

Ritkán jó ötlet az alkoholt antibiotikumokkal keverni . Mind az alkohol, mind az antibiotikumok mellékhatásokat okozhatnak a szervezetben, és az alkoholfogyasztás az antibiotikumok szedése közben növelheti e káros hatások kockázatát. Ha a gyógyszer címkéjén az szerepel, hogy a kezelés alatt ne igyon alkoholt, kövesse ezt a tanácsot.

Rendben van, ha megiszok néhány sört, miközben antibiotikumot szed?

Egyes antibiotikumok számos mellékhatással járnak, például rosszullétet és szédülést okoznak, amit az alkoholfogyasztás ronthat. A legjobb, ha mellőzi az alkoholfogyasztást, miközben rosszul érzi magát , mivel maga az alkohol ronthatja a közérzetet. A metronidazol és a tinidazol egyaránt álmosságot okozhat.

Az antibiotikumok hamarabb berúgnak?

Még ha volt is, az alkohol viszonylag gyorsan lebomlik a szervezetben. Tehát egy-két pohár vacsora elfogyasztása valószínűleg nem befolyásolja jelentősen az öt-hét napon át naponta szedett antibiotikumot. És az az állítás, hogy az antibiotikumok gyorsabban berúgnak, szintén alaptalan .

Miért kell éhgyomorra antibiotikumot szedni?

Egyes gyógyszereket „étkezés előtt” vagy „éhgyomorra” kell bevenni. Ennek az az oka, hogy az ételek és egyes italok befolyásolhatják ezeknek a gyógyszereknek a hatását . Például, ha bizonyos gyógyszereket étkezéssel egyidőben vesz be, megakadályozhatja, hogy a gyomor és a belek felszívják a gyógyszert, így kevésbé hatékony.

Mennyi időn belül kezdenek hatni az antibiotikumok?

Az antibiotikumok szinte azonnal hatni kezdenek. Például az amoxicillin körülbelül egy órát vesz igénybe, hogy elérje a szervezet csúcsszintjét. Előfordulhat azonban, hogy egy személy csak később érzi a tünetek enyhülését. "Az antibiotikumok általában egy-három napon belül javulást mutatnak a bakteriális fertőzésben szenvedő betegeknél" - mondja Kaveh.

Elég a 3 napos antibiotikum?

A háromnapos és a 7 napos kezelések egyformán hatásosak voltak a szövődménymentes, tünetmentes húgyúti fertőzésben szenvedő idősebb, immunkompetens nőknél. Tekintettel arra, hogy a 3 napos kúrát is jobban tolerálták , nincs ok arra, hogy hosszabb antibiotikum-kúrát írjanak elő az olyan betegek számára, mint a jelen vizsgálatban szereplők.

Szedhetek paracetamolt a flucloxacillinnel?

A paracetamol az egyik legbiztonságosabb fájdalomcsillapító, és ritkán okoz mellékhatásokat. A paracetamol használata a legtöbb antibiotikummal egyidejűleg biztonságos . Az antibiotikumok paracetamollal történő egyidejű szedése nem okozhat problémát.

Milyen gyógyszerek lépnek kölcsönhatásba a flucloxacillinnel?

Flucloxacillin
  • Acenocoumarol.
  • Alkohol.
  • Alektinib.
  • Aszparagináz.
  • Atorvasztatin.
  • Bedaquiline.
  • karbamazepin.
  • klavulanát.

A flucloxacillin széles spektrumú antibiotikum?

A flucloxacillin a leggyakoribb szűk spektrumú penicillináz-rezisztens penicillin , amelyet az Egyesült Királyságban használnak. Elsősorban a Staphylococcus aureus által okozott fertőzések kezelésére használják, a közösségben pedig szinte kizárólag bőr- és lágyszöveti fertőzések (SSTI) kezelésére használják.

Mi a flucloxacillin alternatívája?

A flucloxacillinnel szembeni allergia vagy intolerancia esetén az alternatív orális antibiotikumok közé tartozik az eritromicin , a ko-trimoxazol (első választás, ha MRSA van jelen) és a cefalexin.