Mit jelentenek az idegen megoldások?

Pontszám: 4,3/5 ( 11 szavazat )

A matematikában a külső megoldás olyan megoldás, például egy egyenlet megoldása, amely a probléma megoldásának folyamatából jön létre, de nem érvényes megoldás a problémára. A hiányzó megoldás olyan megoldás, amely a probléma érvényes megoldása, de a probléma megoldása során eltűnt.

Mit jelentenek az idegen megoldások?

A külső megoldások olyan értékek, amelyeket akkor kapunk, amikor olyan egyenleteket oldunk meg, amelyek valójában nem az egyenlet megoldásai .

Honnan tudhatod, hogy egy megoldás idegen?

Annak megállapításához, hogy egy „megoldás” idegen-e, vissza kell térnie az eredeti problémához, és ellenőriznie kell, hogy valóban megoldás-e. 1/(x-1) = x/(x 2 -1) Algebrai megoldással x = 1. De ez nem lehet megoldás, mivel mindkét nevező nulla, ha x értéke 1. Ennek az egyenletnek nincs megoldása.

Miért idegen megoldás?

Külső megoldások azért fordulnak elő , mert a négyzetgyökegyenlet mindkét oldalának négyzetre emelése 2 megoldást eredményez (a pozitív és a negatív szám) . Ezért ezen számok egyike egy külső megoldás, vagy egy olyan extra megoldás, amely nem teljesíti az eredeti egyenletet.

Mit jelent, ha valami idegen?

1 : kívülről érkező vagy kívülről érkező idegen fény . 2a : nem lényeges vagy létfontosságú részét képező idegen ornamentika. b : nincs jelentősége egy külső kitérő. 3 : egy olyan egyenlet megoldása során kapott szám, amely nem a külső gyök egyenlet megoldása.

Mikor és miért történik idegen megoldás

19 kapcsolódó kérdés található

Mi az az idegen mondat?

Az extraneous meghatározása. nem elengedhetetlen vagy kívülről jön. Példák az Extraneous kifejezésre a mondatban. 1. Az utasításokban szereplő sok idegen részlet miatt apa nem tudta időben összerakni a játékot karácsony reggelére.

Mi az a külső megoldási példa?

A külső megoldás egy olyan transzformált egyenlet gyöke, amely nem gyöke az eredeti egyenletnek , mert kizárták az eredeti egyenlet tartományából. 1. példa: Oldja meg x , 1x − 2+1x + 2=4(x − 2)(x + 2) .

Hogyan akadályozhatod meg az idegen megoldásokat?

[Algebra] Milyen általános szabályok vannak a külső és hiányzó megoldások elkerülésére?
  1. Ne ossza el azokat a kifejezéseket, amelyek 0 is lehetnek...
  2. Ne szorozzon olyan kifejezésekkel, amelyek 0 is lehetnek...
  3. Ne vegye be az egyenlet mindkét oldalának négyzetgyökét vagy magasabb gyökét, ha ehelyett faktorozhat.

Miért fordulnak elő idegen gyökerek?

Általánosságban elmondható, hogy külső megoldások akkor keletkeznek , ha nem invertálható műveleteket hajtunk végre egy egyenlet mindkét oldalán . ... A négyzetre emelés (vagy más páros hatványra emelés) egy nem invertálható művelet. A négyzetgyököket tartalmazó egyenletek megoldása magában foglalja az egyenlet mindkét oldalának négyzetre emelését.

Lehet-e negatív egy külső megoldás?

Már az elején azt mondhatjuk, hogy x bármely negatív értéke külső megoldás lesz , mert egy szám abszolút értéke csak pozitív lehet.

Mi a másik szó az idegen megoldásra?

A matematikában a külső megoldás (vagy hamis megoldás ) olyan megoldás, például egy egyenlet, amely a probléma megoldásának folyamatából jön létre, de nem érvényes megoldás a problémára.

Mire használható a külső változó?

A külső változók mind olyan változók, amelyek nem függetlenek, de befolyásolhatják a kísérlet eredményeit. A kutató meg akar győződni arról, hogy a független változó manipulációja van hatással a függő változóra.

Mi a racionális egyenlet külső megoldása?

Egy racionális egyenlet algebrai megoldását, amely a racionális kifejezések bármelyikét definiálatlanná tenné, külső megoldásnak nevezzük. A racionális egyenlet külső megoldása olyan algebrai megoldás, amely az eredeti egyenlet bármely kifejezését definiálatlanná tenné .

Mi a jó mondat az idegenekre?

(1) A köhögések és az idegen zajok szerkeszthetők. (2) Az ilyen részletek a szóban forgó ügyön kívül esnek . (3) Figyelmen kívül hagyjuk a problémán kívüli tényezőket. (4) Ezek a kérdések a megvitatott kérdésen kívül esnek.

Milyen példák vannak a külső változókra?

Például, ha egy résztvevő hűvös helyiségben végez tesztet , a hőmérsékletet külső változónak tekintjük. Lehet, hogy egyes résztvevőket nem érint a hideg, másokat azonban elvonhat vagy bosszanthat a szoba hőmérséklete.

Mik azok az idegen anyagok?

Idegen anyagok az élelmiszerekben lévő bármely idegen anyag, amely az élelmiszerek előállítása, tárolása vagy forgalmazása során kifogásolható körülményekhez vagy gyakorlatokhoz kapcsolódik .

Mikor érdemes ellenőrizni, hogy vannak-e idegen megoldások?

Másodfokú egyenlet esetén csak akkor kell aggódnia a külső gyök miatt, ha az egyenletet másodfokúvá tette egy változóval való szorzással . Minden alkalommal, amikor egy negatív számot vagy változót (amely negatív is lehet) négyzetre emel, azzal a kockázattal jár, hogy információvesztést tesz, ha pozitívvá teszi.

A négyzetgyök egyenleteknek lehetnek külső megoldásai?

Ha egy gyök egyenletet négyzetre emel, néha olyan megoldást kap a négyzetes egyenletre, amely nem az eredeti egyenlet megoldása. Az ilyen egyenletet külső megoldásnak nevezzük. Ne felejtse el mindig ellenőrizni a megoldásokat az eredeti egyenletben, hogy elvesse a felesleges megoldásokat.

Honnan lehet tudni, hogy egy abszolút érték idegen?

Ha ellenőrizni szeretné, hogy valamelyik gyökere idegen-e, csatlakoztassa vissza mindegyik gyökeret az eredeti egyenlethez . Ha a gyökér nem oldja meg az eredeti problémát, akkor az idegen, és nem tartozik a megoldások közé.