Mi az a nyúló méhnyak?

Pontszám: 4,3/5 ( 54 szavazat )

Az elhalványodás azt jelenti, hogy a méhnyak megnyúlik és elvékonyodik. A tágulás azt jelenti, hogy a méhnyak megnyílik. A vajúdás közeledtével a méhnyak elvékonyodni vagy nyúlni kezdhet (elhúzódás) és kinyílhat (kitágul). Ez felkészíti a méhnyakot arra, hogy a baba áthaladjon a születési csatornán (hüvelyen).

A méhnyak nyújtása után mennyi idővel kezdődik a szülés?

Miért ajánlott? A nyújtást és a seprést a szülés beindítására és az indukció szükségességének csökkentésére használják. Ha működik, 48 órán belül megszülethet . Ha nem működik, a következő napokban kétszer-háromszor megismételhető.

Honnan tudhatom, hogy nyitva van-e a méhnyakom?

Érezzétek a méhnyak közepén enyhe horpadást vagy nyílást . Az orvosok ezt cervicalis os-nak nevezik. Jegyezze fel a méhnyak szerkezetét, és azt, hogy a méhnyak kissé nyitottnak vagy zártnak érzi magát. Ezek a változások jelezhetik, hogy hol tart a menstruációs ciklusa.

Hogyan ellenőrzik a méhnyakot terhesség alatt?

Terhességének késői szakaszában egészségügyi szakembere ujjaival ellenőrizheti a méhnyakot, hogy lássa, mennyire kiürült és kitágult . Ehhez steril kesztyűt kell viselnie. A vajúdás során a méh összehúzódásai megnyitják (kitágulják) a méhnyakot. Segítenek abban is, hogy a baba a születési helyzetbe kerüljön.

Fájdalmasak a méhnyak ellenőrzése a terhesség alatt?

A terhesség vége felé a hüvelyi szövetek érzékenyebbé válnak, így a méhnyak vizsgálata (amelyről nem ismert, hogy kíméletes) kényelmetlen vagy akár fájdalmas is lehet . Másodszor, a méhnyak vizsgálata idegen baktériumokat juttat be a hüvelycsatornába és a méhnyaknyílás közelébe, ami növeli a fertőzés kockázatát.

A méhnyak megtalálása és mérése

35 kapcsolódó kérdés található

Milyen gyakran vizsgálják a méhnyakot a terhesség alatt?

A terhesség alatti kismedencei vizsgálatok az orvostól és a gyakorlattól függően változnak. Előfordulhat, hogy a méhnyak tágulását és kiürülését minden héten ellenőrizni kell a 36. héttől (vagy korábban!), vagy csak a 38. vagy a 39. hétig, vagy előfordulhat, hogy az OB nem végez hüvelyi vizsgálatot, amíg Ön vajúdik.

Milyen érzés a zárt méhnyak?

Ha szilárd, a méhnyak éretlen gyümölcsdarabnak fog érezni magát. Amikor megpuhul, inkább érett gyümölcsnek tűnik. Azt is hallhatja, hogy a szilárd méhnyak olyan, mint az orr hegye, a puha méhnyak pedig az ajka.

Milyen érzés a nyitott méhnyak terhesség alatt?

A második észrevehető változás a méhnyak érzésében van. Ha még nem fogantatott, a méhnyak a menstruáció előtt feszes lesz, akár egy éretlen gyümölcs. Ha terhes, a méhnyak puha lesz .

Mennyi idő alatt nyílik meg a méhnyak?

A vajúdás első szakaszában a méhnyak szélessége 10 centiméter (cm) lesz. A tágulás jellemzően fokozatos, de a méhnyak 1 vagy 2 nap alatt gyorsan kitágulhat. Néhány különböző tényező befolyásolhatja a tágulás gyorsaságát. Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan tágulhat gyorsabban a szülés előtt és alatt.

A méhnyak nyújtása beindíthatja a szülést?

A nyújtás és seprés vagy membránsöprés viszonylag kíméletes módja a szülés megindításának. Ez egy egyszerű eljárás, amely időnként megindítja a szülést, csökkentve annak kockázatát, hogy a babák a határidőn túl (42 hetes terhesség) születjenek.

Hány cm tágult, mielőtt feltörik a vizet?

Ha a méhnyak legalább 2-3 centiméterre tágult , és a baba feje jól be van szorulva (alul a medencében), a vizei megszakadnak (lásd alább a Membránok mesterséges szakadása című részt). Ha nem lehetséges, hogy megtörje a vizét, adott esetben egy második Propess pesszárium is behelyezhető.

Mennyi ideig lehet 3 cm-rel tágítani a szülés előtt?

Ha a méhnyak eléri a 3 cm-es kitágulást, valószínűleg a vajúdás korai szakaszába lépett. Ebben a szakaszban a méhnyak fokozatosan körülbelül 6 cm-re tágul. Ez a vajúdás leghosszabb szakasza, és néhány órától néhány napig tarthat, bár a szokásos 8-12 óra .

Hogyan nyithatja meg a méhszáját?

Próbáljon ki egy születési labdát: a csípő ringatása, ugrálása és forgatása a születési labdán szintén kinyitja a medencét, és felgyorsíthatja a méhnyak tágulását. Sétálj körbe: Ne becsüld alá a gravitáció erejét! Séta közben a baba a méhnyaknak nyomódik, ami elősegítheti annak eltűnését és kitágulását.

Tudsz fekve tágítani?

Ennek eredményeként a tágulás általában gyorsabban megy végbe. "Az oldaladon fekve, állva, ülve, sétálva, ringatózva - bármi, ami aktívan tartja, csökkentheti a fájdalmat és felgyorsíthatja a szülést" - mondja Dawley.

Megérik-e a méhnyak egyik napról a másikra?

Prosztaglandin hormon adása a méhnyak érésének elősegítésére. Ezt általában egy éjszakán át a kórházban végzik, hogy a méhnyak "érett" legyen (puha, elvékonyodott) a szüléshez. Önmagában adva a prosztaglandin szülést válthat ki, vagy oxitocin beadása előtt is alkalmazható.

Hogyan állapítható meg, hogy a méhnyak nyitva vagy zárva van a terhesség alatt?

Egyes nők a méhnyak helyzetének ellenőrzésével próbálják kideríteni, hogy terhesek. Sajnos a méhnyak helyzetének ellenőrzésével nem lehet tudni, hogy terhes-e. Csak meg kell várni, amíg megteheti a terhességi tesztet. A magas, puha és nyitott méhnyak termékeny méhnyak.

Nyitott érzés lehet a méhnyak a terhesség korai szakaszában?

Ha a méhnyak nyitva, nem pedig zártnak érzi magát a terhesség korai szakaszában, akkor a nők azon 1%-a közé tartozhat, akik korai méhnyak-táguláson mennek keresztül (amit sok gyakorló még mindig sajnos „inkompetens méhnyaknak” nevez).

Mi történik, ha a méhnyak nyitva van a terhesség alatt?

Az inkompetens méhnyak akkor fordul elő, ha a méhnyak túl korán és csendesen nyílik meg a terhesség alatt. Az inkompetens méhnyakot méhnyak-elégtelenségnek is nevezik. Problémákat okozhat, beleértve a vetélést (a magzat, amely születés előtt elhal) és a koraszülést (a csecsemő, mielőtt a szervek teljesen kifejlődnek).

Mit jelent, ha a méhnyak szorosan zárva van?

A méhnyak záródása időnként előfordulhat az egyes menstruációs ciklusok egy részében. Más esetekben a méhnyak mindig zártnak tűnhet. Ezt nyakszűkületnek nevezik. Ez akkor fordul elő, ha az operációs rendszer szokatlanul szűk lesz, vagy teljesen eltömődik.

Milyennek kell lennie a méhnyaknak közvetlenül a menstruáció előtt?

Méhnyak helyzete menstruáció előtt: a méhszáj alacsony és kemény . Amikor a menstruáció elkezdődik, kissé kinyílik, hogy kiengedje a vért. Amikor a menstruáció véget ér, alacsony marad, de bezárul, amíg újra meg nem történik az ovuláció.

Melyik héten kezdődnek a méhnyak-ellenőrzések?

36-40 hét : Elkezdjük a méhnyak vizsgálatát, hogy megnézzük, kezd-e tágulni a méhnyak. Ha beiktatást ütemez, azt is erre az időre ütemezzük. Amikor orvosa megvizsgálja Önt, több dolgot is megvizsgálnak: Méhnyak tágulat – mennyire nyitott a méhnyak?

Elutasíthatom a méhnyak ellenőrzését?

Minden joga megtagadja a méhnyak vizsgálatát a vajúdás alatt . Azonban nagyobb ellenállást fog tapasztalni, ha megtagadja az ellenőrzést, amikor először megérkezik a kórházba, hogy tudják, hogy be kell-e fogadni vagy sem, és amikor úgy gondolja, hogy eljött az ideje, hogy drukkoljon, hogy tudják, hogy kész, és biztonságos .

Mit csinálnak a 37 hetes kivizsgáláskor?

A többi látogatáshoz hasonlóan kezelőorvosa:
  1. Ellenőrizze súlyát és vérnyomását.
  2. Mérje meg a méh magasságát, hogy felmérje a baba növekedését.
  3. Ellenőrizze a baba pulzusszámát.
  4. Kérdezze meg, hogy babája mozgásai körülbelül olyan gyakran fordulnak-e elő, mint a legutóbbi találkozáskor.

Hogyan tudnám természetesen lágyítani a méhnyakom?

Nem farmakológiai méhnyak érés
  1. A ricinusolaj, a forró fürdő és a beöntés szintén javasolt a méhnyak érésére vagy a szülés beindítására. ...
  2. A szexuális kapcsolat általában javasolt a szülés megkezdésének elősegítésére. ...
  3. A ballonos eszközök közvetlenül a méhnyakra gyakorolnak mechanikus nyomást a ballon feltöltésekor.

A guggolás segít a méhnyak tágításában?

Guggolás. A finom guggolásokról ismert, hogy elősegítik a szülést . A fel és le mozgás segíti a baba jobb helyzetbe hozását, és elősegíti a tágulást.