Mi az eltörlésre vonatkozó mondat?

Pontszám: 4,5/5 ( 42 szavazat )

egy tevékenység vagy szokás hivatalos befejezésének aktusa: Harcolt a halálbüntetés eltörléséért Connecticutban. Az ezt követő reformok a monarchia felszámolásához vezettek. A hallgatói ösztöndíjak eltörlése sok diákot kényszerített arra, hogy félévben munkát vállaljon.

Mi a jó mondat az eltörlésre?

(1) Kinyilvánították a rabszolgaság eltörlését. (2) A rabszolgák a rabszolgaság eltörlése után szabadságot kaptak. (3) Legjelentősebb politikai eredménye a halálbüntetés eltörlése volt. (4) William Wilberforce a rabszolgaság eltörlése mellett kampányolt.

Mi az a mondat eltörlése?

Eltöröl mondatpélda abolishs . Az új törvény eltörli a dohánytermékek közterületi használatát . 186. 33. Az új alkotmány felszámolja a szovjeteket, feloszlatja a munkásokat a lakosság általános tömegébe.

Mi az abolicionista mondat?

reformer, aki a rabszolgaság eltörlését támogatja. 1 Megalapította saját eltörlést hirdető újságát, a The North Star-t. 2 Nem támogatja az abolicionista érvelést. 3 Az abolicionista felhívás a parlamentben finom különbségeket tárt fel.

Mi a példa az eltörlésre?

Az eltörlés a rabszolgaság megszüntetése. Az eltörlésre példa az Egyesült Államok alkotmányának tizenharmadik kiegészítésének elfogadása 1865-ben, amely illegálissá tette egy másik személy rabszolgasorba juttatását . A rabszolgaság eltörlése az Egyesült Államokban az Egyesült Államok alkotmányának tizenharmadik kiegészítésével. ...

Mi az az eltörlés, és én vagyok-e abolicionista? | Patrisse Cullors

26 kapcsolódó kérdés található

Ki vetett véget a rabszolgaságnak?

Azon a napon – 1863. január 1-jén – Lincoln elnök hivatalosan kiadta az Emancipációs Proklamációt, amelyben felszólította az Unió hadseregét, hogy szabadítson fel minden rabszolgát a még mindig lázadó államokban, mint „az alkotmány által biztosított igazságszolgáltatás katonai szükség esetén”. Ezt a hárommillió rabszolgasorsú embert „akkor…

Mi a másik szó a rabszolgaság eltörlésére?

abolicionista Hozzáadás a listához Megosztás. Az abolicionista az volt, aki véget akart vetni a rabszolgaságnak, különösen az Egyesült Államokban a polgárháború előtt – amikor a rabszolgák birtoklása általános gyakorlat volt.

Mi a másik szó az abolicionistákra?

Abolicionista szinonimák Ezen az oldalon 8 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel az abolicionista kifejezésekre, mint például: , abolitionism , , emancipationist, antislavery, , anti-apartheid and pamfleteer.

Mit jelent az abolicionista?

: olyan személy, aki meg akarja szüntetni vagy felszámolni a rabszolgaságot : a felszámolás szószólója Mielőtt Angliába utaztam volna, nem volt megfelelő elképzelésem arról, hogy az angliai abolicionisták milyen mély érdeklődést tanúsítanak a szabadság ügye iránt, és nem vettem észre, hogy mekkora érdemi segítség ők adták.

Minek harcoltak az abolicionisták?

Az abolicionista, ahogy a neve is sugallja, olyan személy, aki a 19. században a rabszolgaság eltörlésére törekedett . ... Az abolicionisták a rabszolgaságot utálatosnak és gyötrelemnek tekintették az Egyesült Államokban, céljuk a rabszolgabirtoklás felszámolása.

A megszüntetés igazi szó?

Gyakran formális aktus, amely véget vet a következőknek: eltörlés , hatályon kívül helyezés, megsemmisítés, megsemmisítés, törlés, lemondás, érvénytelenítés, tagadás, érvénytelenítés, érvénytelenítés. Törvény: elkerülés, kioltás.

Mi a mondat Abraham Lincoln számára?

(1) Abraham Lincoln egy kabinban született. (2) Azt állítja, hogy Abraham Lincoln leszármazottja. (4) Abraham Lincoln felszólította népét, hogy harcoljon a szabadságért mindenkiért – a négerekért és a fehérekért. (5) Abraham Lincoln a rabszolgaság eltörlése mellett kampányolt, ez sikerült is neki.

Mi a trópusi mondat?

1. A Marco trópusi vihar észak felé nyomul Florida partjain. 2. A futóknak akklimatizálódniuk kellett a párás trópusi viszonyokhoz.

Mi a Konföderáció mondata?

A birodalom különböző államok önkéntes konföderációja volt, nem pedig katonai hódításra épülő birodalom . A régi konföderáció összeomlott, és a kormány demokratikussá vált. Ebből könnyen belátható, hogy nem egy szorosan kötött etnikai csoportról van szó, hanem sokkal inkább szakképzett emberek konföderációjáról.

Hogyan látták másképp az északiak és a déliek az eltörlést?

Hogyan látták másképp az északiak és a déliek az abolicionizmust? Déliek: úgy gondolták, hogy az eltörlés veszélyezteti életmódjukat , amely a rabszolgamunkától függött. Északiak: ellenezték a felszámolást, valamint attól tartva, hogy a rabszolgaság megszűnése felborítja a társadalmi rendet, szétszakítja a nemzetet, és elveszi a munkákat a fehérektől.

Hogyan használod a rabszolgaság elleni szót egy mondatban?

Metodista lelkész és rabszolgaság-ellenes szószóló volt. Barbadoest beválasztották az American Antislavery Society igazgatótanácsába. Az 1800-as években a rabszolgaság-ellenesség erős maradt . A rabszolgaság elleni szenátorok ellenezték a rabszolgaterület további megszerzését.

Ki a híres abolicionista?

Öt abolicionista
  • Frederick Douglass, jóvoltából: New-York Történelmi Társaság.
  • William Lloyd Garrison, jóvoltából: Metropolitan Museum of Art.
  • Angelina Grimké, jóvoltából: Massachusetts Historical Society.
  • John Brown, jóvoltából: Library of Congress.
  • Harriet Beecher Stowe, jóvoltából: Harvard University Fine Arts Library.

Hogy hívják azt, aki rabszolgákat szabadít fel?

A felszabadított vagy felszabadított nő egy korábban rabszolgaságba esett személy, akit általában törvényes úton szabadítottak fel a rabszolgaságból. Történelmileg a rabszolgasorba kényszerült embereket a manumisszió (szabadságot a rabtartó-tulajdonosuk biztosította), az emancipáció (szabadságot egy nagyobb csoport részeként) vagy önvásárlás útján szabadították fel.

Mi a rabszolgaság-ellenesség?

: ellenzi a rabszolgaságot egy rabszolgaság-ellenes aktivista, a rabszolgaság-ellenes mozgalom .

Mit jelent az eltörlés a történelemben?

1 : valaminek hivatalos befejezése vagy leállítása : valaminek az eltörlése a halálbüntetés eltörlése. 2 : a rabszolgaság hivatalos megszüntetésének cselekménye, a felszámolás híve.

Mit jelent az eltörölni?

tárgyas ige. 1a : teljesen eltávolítani a felismerésből vagy az emlékezetből … egy sikeres szerelem megkoronázta az összes többi sikert és eltörölte az összes többi kudarcot. – JW Krutch. b: eltávolítani a létezésből: teljesen elpusztítani minden nyomát, jelét vagy jelentőségét. A dagály végül eltüntette a homokváraink minden bizonyítékát.

Hol létezik ma a rabszolgaság?

Annak ellenére, hogy a rabszolgaság világszerte tilos , a baljós gyakorlat modern formái továbbra is fennmaradnak. Több mint 40 millió ember dolgozik még mindig adósrabságban Ázsiában, kényszermunkában az Öböl-menti államokban, vagy gyermekmunkásként a mezőgazdaságban Afrikában vagy Latin-Amerikában.

Melyik államban volt a legtöbb rabszolga?

New Yorkban volt a legtöbb, alig több mint 20 000. New Jerseyben közel 12 000 rabszolga élt. Vermont volt az első északi régió, amely eltörölte a rabszolgaságot, amikor 1777-ben független köztársasággá vált.

Melyik országban tiltották be először a rabszolgaságot?

Haiti (akkoriban Saint-Domingue) 1804-ben hivatalosan kikiáltotta függetlenségét Franciaországtól, és a nyugati féltekén az első olyan szuverén nemzet lett, amely a modern korban feltétel nélkül eltörölte a rabszolgaságot.

Mi a trópusi példa?

A trópusi definíció a trópusokhoz kapcsolódik – a meleg, forró területekhez, amelyek a Rák trópusa és a Bak trópusa között helyezkednek el. A trópusokhoz gyakran kapcsolódó meleg és párás időjárás a trópusi időjárás példája.