Mi a mert kezelés?

Pontszám: 4,1/5 ( 66 szavazat )

Mi az a MeRT terápia? A MeRT a Magnetic e-Resonance Therapy rövidítése. Ez egy gyógyszermentes és nem invazív kezelési lehetőség az autizmus kezelésére . A MeRT három különböző kezelési fázis kombinációja: rTMS (Repetitive Transcranialis Magnetic Stimulation), EEG (Electroencephalogram) és EKG (Electrocardiogram).

Mire használható a MeRT?

A MeRT a Magnetic e-Resonance Therapy rövidítése. A MeRT egy feltörekvő technológia, amely nem sebészeti, nem invazív és nem gyógyszeres, és a legegyszerűbb kifejezésekkel a kóros elektromos jelek átprogramozására szolgál a páciens agyában, hogy végül módosítsa a viselkedést .

Mennyibe kerül a MeRT kezelés?

Maga a kezelés napi 200-300 dollárba kerül . Ez 3000-5000 mágneses impulzus körülbelül 20 perc alatt.

A biztosítás fedezi a MeRT kezelést?

A MeRTSM agykezelést fedezi a biztosítás? A MeRT℠ szolgáltatásaiért nem számlázunk biztosítást . A biztosítási tervtől és a fedezettől függ, hogy kap-e visszatérítést a kezelésért. Ha visszatérítést szeretne kérni, azt alátámasztó dokumentumokat tudunk biztosítani.

Miért rendel az orvos TMS-t?

A transzkraniális mágneses stimuláció (TMS) egy nem invazív eljárás, amely mágneses mezőket használ az agy idegsejtek stimulálására a depresszió tüneteinek javítása érdekében . A TMS-t általában akkor alkalmazzák, ha más depressziókezelések nem voltak hatékonyak.

Mi az a MeRT terápia?

19 kapcsolódó kérdés található

A TMS álhír?

A TMS nem biztonságos , és számos káros mellékhatással jár. A TMS-sel kapcsolatos számos kutatás és klinikai tanulmány során nem volt bizonyíték arra, hogy a TMS a terápia nem biztonságos formája lenne. A TMS-kezelést a legtöbb beteg jól tolerálja, és nem mutatott súlyos vagy káros hatásokat a betegeknél. 6. mítosz.

Rosszabbíthat a TMS?

Míg a TMS nem rontja a tüneteket azoknál a betegeknél, akiknél helyesen diagnosztizáltak olyan állapotot, amelyet a TMS kezelni képes (például depresszió, szorongás, OCD és PTSD), a TMS esetleg ronthatja a tüneteket azoknál a betegeknél, akiknél a TMS nem tudja kezelni. , mint a skizofrénia vagy a bipoláris zavar.

Miért olyan drága a TMS?

A történelem során a TMS kezdetben több okból is olyan drága volt. Először is, a gép ára olyan borzasztóan magas volt, hogy a legtöbb orvos nem engedheti meg magának, hogy olcsóbban kezelje az embereket . Másodszor, a nyilvánosság számára elérhető első készülékek kezelésenként 60–100 dollárt fizetnének az orvosoknak.

Mennyi ideig tartanak a TMS kezelések?

A kezelési ciklusok hossza a használt TMS tekercstől és a leadott impulzusok számától függően változik, de általában körülbelül 30-40 percig tartanak. A betegek heti 5 napon kapnak TMS-t. Az rTMS tipikus lefolyása 4-6 hét. Ez azonban az egyén kezelésre adott válaszától függően változhat.

Mekkora a TMS terápia sikeraránya?

Működik a TMS? Körülbelül 50-60%-a depresszióban szenvedő embereknek , akik megpróbálták a gyógyszeres kezelés előnyeit, de kudarcot vallottak, klinikailag jelentős választ tapasztal a TMS miatt. Ezeknek az egyéneknek körülbelül egyharmada teljes remissziót tapasztal, ami azt jelenti, hogy tünetei teljesen eltűnnek.

Biztonságos a MeRT?

A MeRT egy gyógyszermentes kezelés, amely lehetővé teszi a betegek számára, hogy elkerüljék a gyógyszeres kezelések esetleges mellékhatásait vagy a gyógyszerfüggőségi problémákat. A MeRT egy biztonságos és nem invazív terápia .

Hány TMS kezelésre van szüksége?

Egy tipikus kúra során körülbelül 36 kezelést kap egy kilenchetes időszak alatt . Az első hat hétben hetente öt kezelésen kell részt vennie, majd a következő három hét során a fennmaradó hat kezelést csökkenteni kell.

Tudsz otthon TMS-t csinálni?

Az otthoni TMS segítségével nem kell klinikára utaznia, vagy megszakítania a napot, hogy időpontot kérjen. A készülék bármikor és bárhol használható, amikor segítségre van szüksége. Az otthoni TMS-berendezések másik jelentős értékesítési pontja az ár.

Segíthet a TMS az autizmusnak?

Az autizmus TMS-kezelése A TMS kimutathatóan hatékonynak bizonyult az autizmus tüneteinek minimalizálásában , olyan módokon, amelyekre más beavatkozások nem voltak képesek.

Elérhető a TMS Kanadában?

A TMS valóban játékmódot jelent a depresszió és a mentális egészség terén. A NOW Health Canada jóváhagyta , miután az Egyesült Államok 1500 klinikáján kiváló eredményeket mutatott fel.

Honnan tudod, hogy a TMS működik?

Néhány páciensünk arról számolt be, hogy reggel „jól” érezték magukat , szebben öltözködtek, megnőtt a családtagokkal szembeni türelmük, úgy érzik, hogy folytathatják a munkát, motiváltak a társasági életre; ezek mind a javulás jelei!

A TMS megváltoztathatja a személyiségét?

A TMS nem változtatja meg egy személy személyiségét sem véglegesen, sem átmenetileg . Amit a TMS tehet, az az, hogy hangulatstabilizálóként működik. Ha az antidepresszáns gyógyszerek nem elegendőek az agy neurotranszmittereinek egyensúlyba hozásához, a TMS képes elindítani és apró elektromos impulzusokkal gerjeszteni őket.

Károsíthatja a TMS az agyát?

A TMS feszültséget indukálhat az elektróda vezetékeiben, függetlenül attól, hogy az implantátum be van kapcsolva vagy KI van kapcsolva, és ez nem kívánt stimulációt eredményezhet az agyban. A TMS impulzusok károsíthatják a tekercs közelében lévő elektronikus implantátumok belső áramkörét is , ami hibás működést okozhat.

Megéri a TMS az árát?

Ausztrál kutatók összehasonlították az rTMS költséghatékonyságát a gyógyszeres kezeléssel a kezelésre rezisztens MDD-ben szenvedő betegeknél (vagyis azoknál, akiknél legalább 2 antidepresszáns terápia nem járt sikerrel). Azt találták, hogy bár mind a farmakoterápia, mind az rTMS klinikailag hatékony, az rTMS költséghatékonyabb.

Tudsz inni TMS közben?

Az alkohol depresszív hatású, ezért ha TMS-terápián megy keresztül, a hétvégi ivás ellentétes lehet. Egy-egy pohár bor vagy sör nem árt, de a túlzott ivást kerülni kell .

Mennyi idő alatt kezd el működni a TMS?

Egyes betegek a kezelés első 2 hetében kezdik érezni a TMS-kezelés előnyeit. Mások csak néhány héttel a kezelés után veszik észre a hatásokat. A fiatalabbak gyorsabban tapasztalhatják meg a TMS előnyeit, mint az idősebbek, mert agyuk gyorsabban alkalmazkodik a változásokhoz.

A TMS örökké tart?

Az egyes személyek depresszióját befolyásoló különféle tényezők miatt nincs határozott válasz arra, hogy mennyi ideig tartanak a TMS-eredmények. A legtöbb beteg, aki befejezi a teljes kezelési kúrát, tünetei hat hónaptól egy évig vagy tovább javulnak.

Ki a jó jelölt a TMS-re?

A TMS a legmegfelelőbb azoknak a betegeknek, akik depresszióval küszködtek, és nem tapasztaltak enyhülést az antidepresszánsok hatására, vagy akik nem tudtak antidepresszánst szedni az elviselhetetlen mellékhatások miatt.

Mit tesz a TMS az agyaddal?

A TMS stimulálja az agy azon régióit, amelyek alulműködnek a depresszióban szenvedő betegeknél . A TMS kezelés során mágneses impulzusokat küldenek ezekre a régiókra. Ezek a mágneses impulzusok serkentik az idegi aktivitást az alulaktív területeken. Az impulzusok segítenek enyhíteni a tüneteket és javítják a depressziós betegek életminőségét.

A TMS jobb, mint az antidepresszánsok?

Ez a két tanulmány azt mutatja, hogy ha egy beteg legalább két antidepresszánst kipróbált, a TMS hatékonyabb, mint egy másik antidepresszáns kipróbálása .