Mi a jó kilométer egy autónak?

Pontszám: 4,3/5 ( 30 szavazat )

Mi a jó futásteljesítmény egy használt autóhoz? A futásteljesítmény autónként változhat, de egy tisztességes ökölszabályt be kell tartani, hogy az emberek évente átlagosan körülbelül 12 000 mérföldet vezetnek. Ezért 120 000 mérföld jó futásteljesítmény lenne egy körülbelül 10 éves használt autóhoz.

200 000 mérföld egy autóval rossz?

Általában „átlagosnak” tekintik, ha évente 12 000–15 000 mérföldet tesz meg autójával. Az az autó, amelyet ennél többet vezettek, nagy futásteljesítménynek számít. Megfelelő karbantartás mellett az autók várható élettartama körülbelül 200 000 mérföld lehet .

Hány mérföld túl sok egy használt autóhoz?

Nincs olyan abszolút mérföldszám, amely túl sok lenne egy használt autóhoz. Tekintsük azonban a 200 000-et felső határnak , egy olyan küszöbnek, ahol a modern autók is elkezdenek behódolni az évek óta tartó elhasználódásnak.

Hány mérföld egészséges egy autónak?

A mai szabványos autók várhatóan 200 000 mérföldet futnak, míg az elektromos motorral szerelt autók akár 300 000 mérföldet is kibírnak. Ha hosszú ideig tart egy autót, az számos előnnyel jár, beleértve azt is, hogy rengeteg pénzt takaríthat meg.

Mit jelent a nagy futásteljesítmény egy autónak?

Mi az a nagy futásteljesítményű jármű? A normál járműhasználat korlátja évi 12 000-15 000 mérföld . Ha ezt az összeget túllépi, az autója azonnal nagy futásteljesítménynek számít, még akkor is, ha csak egy-két éves, tehát a nagy futásteljesítmény nem feltétlenül egyenlő az életkorral.

MOST A legalkalmasabb idő nagy futásteljesítményű jármű vásárlására

23 kapcsolódó kérdés található

Mekkora futásteljesítménynél jelentkeznek az autók problémái?

Általánosságban elmondható, hogy a járművek a 100 000 mérföld megtétele után kezdenek problémákat tapasztalni. Emellett a legtöbb esetben már nem érvényes a gyártói garancia, vagyis saját zsebből kell kifizetni a javítást, ha valami elromlik.

Rendben van-e 100 000 km feletti autót venni?

Nem , a legtöbb esetben egy 100 000 mérföldes autó vásárlása nem rossz ötlet. Valójában számos előnnyel jár a nagy futásteljesítményű autó vásárlása. Például a 100 000 mérföldes autók vásárlása, regisztrációja és biztosítása kevesebbe kerül, miközben lassabban amortizálódnak, mint az alacsony futásteljesítményű autók.

80000 mérföld sok egy autóban?

Ideális esetben 80 000 mérföld alatti utat választana, és figyelembe veszi a megbízhatóságot . Például egy megbízható jármű, mint egy 50 000 mérföldes Honda Civic, jobb vétel lehet, mint egy Ford Taurus 30 000 mérfölddel ugyanabban az évben vagy korban.

Melyik autó 20 évig bírja?

10 autó, ami kibír 20 évig (és 10, ami nem bírja 5 évig)
 • 20 20 évig fog kitartani: 2018 Chevy Bolt. ...
 • 19 Nem fog kitartani 5 évig: 2017-es Mercedes-Benz CLA. ...
 • 18 20 évig bírja: 2017-es Toyota Highlander. ...
 • 17 Nem fog kitartani 5 évig: 2018 Acura ILX. ...
 • 16 20 évig bírja: 2016 Ford F-150. ...
 • 15 nem bírja 5 évig: 2018-as Fiat 500.

Mi a fontosabb az életkor vagy a futásteljesítmény?

A futásteljesítmény a második nagy hatás az autó értékére. ... Végtére is, minél régebbi az autója, annál többet fog vezetni. Ennek ellenére a futásteljesítmény önmagában is jelentős hatással van az amortizációra. Az életkorral összefüggő amortizáció körülbelül 10 000-12 000 mérföld éves átlagos futásteljesítményt feltételez.

Túl öreg egy 10 éves autó?

Ha 10 éves vagy annál idősebb használt autót vásárol, az elsődleges szempont a vételár és a megbízhatóság. Ne fizessen többet, mint amennyit egy 10 éves autó megér. És válasszon olyan autót, amelynek megbízhatósága jó hírnévvel rendelkezik. Egyetlen autó sem túl öreg, ha betartja ezeket a szabályokat.

Az rossz, ha sok kilométer van egy autóban?

Elméletileg egy több kilométert megtett jármű jobban kopott és elhasználódott , de egy 60 000 kilométeres kilométer-számlálóval rendelkező autó könnyen rosszabb állapotban lehet, mint egy 120 000 kilométeres. ... Összességében egy nagy futásteljesítményű, gyakran vezetett és jól karbantartott jármű megbízhatóbb választás.

Vegyek BMW-t 200 ezer km-rel?

Általánosságban elmondható, hogy a BMW autók nagy futásteljesítményre alkalmasak . Általában 150-250 000 mérföld között teljesítik a maximumot. Tehát bármi ebben a tartományban túl nagy futásteljesítménynek tekinthető ahhoz, hogy indokolja az autó megvásárlását. De a legtöbb BMW a 60-80 000 mérföldnél nagyobb futásteljesítményt jelent.

A motor cseréje visszaállítja a futásteljesítményt?

Az autó kilométer-számlálója nem áll vissza új motorral . A kilométer-számláló az autó összes alkatrészét rögzíti, nem csak a motort. Ebből a bejegyzésből megtudhatja, hogy a kilométer-számláló cseremotorral történő visszaállítása miért pontatlan és félrevezető tükrözi az autó történetét.

200 ezer mérföld feletti teherautót érdemes venni?

Alapszabály – minél kisebb a futásteljesítmény, annál jobb . Gázmotorokhoz keressen 100 000 mérföld alatti teherautót. Dízelnél 200 000 alatt is ugyanilyen jó lenne. Lehetne nagyobb futásteljesítmény is – ebben az esetben csak jobban figyeljen a teherautó általános állapotára.

Melyik autómárkánál van a legkevesebb probléma?

Melyek a legmegbízhatóbb autómárkák 2021-ben?
 • Mazda: A Consumer Reports megbízhatósági rangsorában a Mazda zsinórban második éve megelőzte a Lexust és a Toyotát. ...
 • Genezis:...
 • Buick:...
 • Lexus:...
 • Porsche:...
 • Toyota:...
 • Honda:...
 • BMW:

Túl öreg egy 20 éves autó?

A húsz éves autók valószínűleg nagyon jó állapotban lesznek , amíg az autó sómentes állapotban töltötte életét, karbantartották és garázsban tartották. Egy garázsos autót mindig lehet mondani. ... Igen, napi vezetőként használhat egy húsz éves autót, de a következő területekre kell figyelnie. Szükségük lehet munkára.

Melyik a valaha készült legjobb autó?

A 10 legjobb autó valaha
 • Ferrari F50. 203 like egy időtlenül szép autóért. ...
 • Porsche Carrera GT. Az egyik hozzászóló pontosan úgy jellemezte, hogy a valaha készült legnagyobb Porsche. ...
 • Ferrari F40. Már a második Ferrari a listán. ...
 • Eleanor (Mustang)...
 • Fiat Multipla. ...
 • Audi RS2. ...
 • Alfa Romeo Tipo 33 Stradale. ...
 • Toyota Camry.

Mekkora futásteljesítmény a legalkalmasabb autóeladásra?

Annak ellenére, hogy sok modern autó jóval a 100 000 mérföldes határon túl is bírja, csökken a cseréje. Mivel az értékcsökkenés állandó, a legjobb, ha eladja vagy eladja járművét, mielőtt eléri a 100 000 mérföld határt.

Hány kilométert bír ki egy motor?

Átlagos motorélettartam Egy ideig egy autó motorjának átlagos élettartama nyolc év vagy 150 000 mérföld volt. Az új dizájnok, a jobb technológia és a javított szolgáltatási szabványok az elmúlt években körülbelül 200 000 mérföldre , azaz körülbelül 10 évre növelték ezt az átlagos élettartamot.

Kibír egy autó 500 000 km-t?

Ma egymillió mérföld, vagy akár 500 000 mérföld még mindig rendkívül szokatlan egy jármű esetében . ... A Consumer Reports éves kérdőíve alapján azt találta, hogy emberek ezrei tettek meg több mint 200 000 mérföldet eredeti járműveikkel katasztrofális meghibásodások vagy nagyobb javítások nélkül.

120 ezer km-es autót vegyek?

Az átlagos tíz éves autó kilométer-számlálója körülbelül 120 000 mérföldet mutathat, bármi, ami lényegesen több vagy kevesebb, azt jelezheti, hogy valami gond van. ... Ezek az autók, valamint az ingatlanügynökök és az utazó értékesítési képviselők autói általában jól karbantartottak és jó állapotban vannak.

Melyik a legmegbízhatóbb nagy futásteljesítményű autó?

A 10 legjobb autó nagy futásteljesítményű vezetéshez
 • Honda Accord.
 • Toyota Camry.
 • Subaru Outback.
 • Toyota Avalon.
 • Nissan Maxima.
 • Subaru Legacy.
 • Honda Civic.
 • Toyota Prius.

100 mérföld egy autóval rossz?

Bár biztosan nem szeretné, hogy az új autóján több mint 100 mérföld legyen, megvan az előnye, ha olyan autót vásárol, amelyet tesztelt: betörték. ezalatt megteszik, és az első néhány száz mérföld döntő fontosságú a motor megfelelő betörése szempontjából.