Mi a jó előleg egy autóra?

Pontszám: 4,4/5 ( 46 szavazat )

Tartalmazhat készpénzt, a most vezetett jármű csereértékét vagy a kettő keverékét. Ha egy új autó előlegéről van szó, próbálja meg a vételár legalább 20%-át fedezni. Használt autó esetén 10% előleg is megteszi. Döntésének egy része attól függ, hogy hol áll a hitelképessége.

1000 jó előleg egy autóra?

Ha használt autót szeretne vásárolni körülbelül 10 000 dollárért, akkor 1000 dollár tisztességes előleg . Széles körben javasolt a jármű értékének legalább 10%-át letenni, hogy növelje esélyét a kölcsön jóváhagyására, és minimalizálja a kamatterheket.

Mennyi az átlagos előleg egy autóra?

Ha egy autó átlagos előlegéről vagy egy autó tipikus előlegéről van szó, a hüvelykujjszabály az, hogy általában jó ötlet annyit letenni, amennyit megengedhet magának. A tipikus előleg egy autó esetében az autó értékének 11%-a és 20%-a között mozog.

A 25% jó előleg egy autóra?

Általános szabály, hogy törekedjen legalább 20%-os csökkenésre , különösen az új autók esetében – és legalább 10%-ra a használt autók esetében –, hogy végül ne fizessen túl sok kamat- és finanszírozási költséget. Az előlegfizetés előnyei között szerepelhet az alacsonyabb havi törlesztőrészlet és a kölcsön futamideje alatt fizetett kamat.

Miért nem szabad soha pénzt letenni egy autóra?

Nem lehet megállítani , de egy nagy előleg befizetése párnát ad az autó értéke és a kölcsöntartozás összege között. Ha a kölcsön összege magasabb, mint a jármű értéke, akkor negatív részvénypozícióban van, ami ronthatja az esélyeit arra, hogy autója értékét felhasználja.

Mekkora legyen az előleg egy autónál? (KIFEJEZETVE!)

33 kapcsolódó kérdés található

Mi a jó előleg egy 20 000-es autóhoz?

Egy jó hüvelykujjszabály az autóhitel előlegéhez a vételár 20 százaléka . A 20 százalékos vagy azt meghaladó előleg jó módja annak, hogy elkerülje, hogy „fejjel lefelé” fizesse az autókölcsönt (többet kell fizetnie az autóért, mint amennyit ér).

Mennyit érdemes letenni egy 10 000 dolláros autóért?

A legtöbb esetben minden alkalmazott 1000 dolláros előleg után a havi törlesztőrészlet körülbelül 25-30 dollárral csökkenhet, a kamatlábtól függően. Így, ha egy 10 000 dollárba kerülő autót keres, és 2000 dollár előleget fizet egy hároméves futamidejű, hét százalékos kölcsönből, akkor a fizetése 247,50 dollár lesz.

Mennyibe kerül egy havi 20000 autóhitel?

Például a hitelkalkulátorunk segítségével 20 000 USD értékű járművet vásárol 5%-os THM mellett 60 hónapra, a havi törlesztőrészlet 377,42 USD, és Ön 2 645,48 USD kamatot fizet.

Mit jelent az autófizetés 40000 után?

40 000 USD értékű kölcsön esetén a havi törlesztőrészletek átlagosan 900 és 1000 USD között mozognak, a kamattól és a kölcsön futamidejétől függően. 6%-os kamattal és 2500 dollár előleggel a 450 000 dolláros autóhitel havi törlesztőrészlete 72 hónapos futamidőre 7859 dollár lesz.

Kell-e előleget fizetni egy autó vásárlásához?

Tényleg lehet autót venni előleg nélkül? Igen, kaphat egy autót pénz nélkül is , de hacsak nem tervezi, hogy jelenlegi járművével kereskedjen, ez a nulla előleg ajánlat magasabb havi törlesztőrészletet jelenthet – és hosszú távon magasabb költségeket is.

Lerakhatok 500-at egy autóra?

Ha legalább 500 dollárt tesz le egy autóra , akkor kedvezőbb ajánlatot kaphat egy használt autóra . Ha így tesz, sokszor alacsonyabb kamatot biztosíthat, mintha nem tenne le pénzt. ... Ha használt autóra van szüksége, keressen egy autókereskedőt, aki nem kínál előleget.

Melyik évszakban a legjobb autót venni?

Október, november és december az év legjobb időszaka autóvásárlásra. Az autókereskedések értékesítési kvótákkal rendelkeznek, amelyek általában éves, negyedéves és havi értékesítési célokra oszlanak. És mindhárom cél az év végén kezd összejönni.

Mennyibe kerül egy autó fizetés 25000-ért?

Az új kölcsön összege 25 000 USD, a havi törlesztőrészlete 452 USD , és összesen 2113 USD kamatköltséget kell fizetnie.

Mennyi a havi fizetés egy 30 000 dolláros autó után?

Egy 30 000 dolláros autó, nagyjából 600 dollár havonta .

Mennyi a havi törlesztőrészlet egy 30 000 dolláros hitel esetén?

Például egy 30 000 dolláros 60 hónapos kölcsön teljes kamata 4%-os kamattal 3150 dollár lenne. Tehát a havi fizetése 552,50 USD (30 000 USD + 3 150 USD ÷ 60 = 552,50 USD) lenne.

Mi a jó előleg egy rossz hitelképességű autónál?

Ha rossz a hitelképessége, rossz a hitelképessége, vagy akár nincs hitele, akkor számítson arra, hogy legalább 10%-os vagy 1000 dolláros előleggel kell fizetnie autója után, amelyik az alacsonyabb összeg. Ha magas kockázatú autóhitelt próbál felvenni, akkor akár magasabb előleget is igényelhet.

Hogyan engedhetek meg magamnak egy 50 ezres autót?

50 000 dolláros fizetés esetén nem ajánlott 5000 dollárnál (10%) többet költeni egy autóra. Dave Ramsey azt javasolja, hogy éves bruttó jövedelmének (50 000 USD) legfeljebb felét költse új autóra. Az autó költsége azonban valóban magában foglalja a vételárat, a befektetések alternatív költségét vagy a hitelkamatot.

Miért rossz befektetés az autóvásárlás?

Az autók amortizálódnak, vagyis idővel veszítenek értékükből . Az új autók a legrosszabbak. Ennek az az oka, hogy a legnagyobb értékcsökkenés az első évben következik be, és ennek nagy része akkor következik be, amikor elviszi, és újból használtra válik. Ezt nem hivatalosan az új autó slágerének nevezik.

Mit ne tegyünk autóvásárláskor?

7 dolog, amit nem szabad megtenni egy autókereskedésben
 1. Terv nélkül ne lépjen be a kereskedésbe. ...
 2. Ne hagyja, hogy az eladó olyan járműre tereljen, amelyet nem szeretne. ...
 3. Ne beszélje meg túl korán a cserét. ...
 4. Ne adja oda autója kulcsait vagy jogosítványát a márkakereskedésnek. ...
 5. Ne hagyja, hogy a kereskedés ellenőriztesse a hitelképességét.

Készpénzes autóvásárlás csökkenti az árat?

A járművásárlás készpénzes fizetésének legnagyobb előnye, hogy kevesebb pénzt költ . ... Ha készpénzt fizet, akkor több mint 5000 dollárt takarít meg, mivel nem fizet kamatot a kölcsönre. A készpénzes fizetés is korlátozza az autón lévő matrica árát.

Mit ne mondj egy autókereskedőnek?

10 dolog, amit soha ne mondj egy autókereskedőnek
 • "Nagyon szeretem ezt az autót"...
 • "Nem tudok olyan sokat az autókról"...
 • „A beváltásom kívül van”...
 • „Nem akarok takarítóba vinni”…
 • "Nem olyan jó a hitelem"...
 • "Készpénzzel fizetek"...
 • „Ma autót kell vennem”…
 • „350 dollár alatti havi fizetésre van szükségem”

Csökkennek az autóárak 2022-ben?

Egyes szakértők úgy gondolják, hogy 2022-ben megnyugszanak a dolgok , mások azonban csak 2023-ban látják, hogy az árak visszatérnek a normális szintre. „Jövő év februárjára és márciusára minden fogadás lejár” – mondta egy szakértő a South Florida Sun Sentinelnek.

Mennyire lehet lebeszélni egy kereskedőt egy új autóról?

Minden tárgyalást a kereskedői költségre összpontosítson. Egy átlagos autó esetében a kereskedő számlán szereplő ára 2%-kal magasabb ajánlatnak számít. Előfordulhat, hogy egy népszerű autónál kevés a tárgyalási lehetőség, míg egy lassan eladott modellel még lejjebb mehetsz. Az értékesítők általában az MSRP alapján próbálnak tárgyalni.