Mi a másik szó a kategóriákra?

Pontszám: 4,3/5 ( 2 szavazat )

A kategória szinonimái
 • zárójel,
 • osztály,
 • osztályozás,
 • osztály,
 • család,
 • nemzetség,
 • fokozat,
 • csoport,

Mi a szókategória szinonimája?

osztály, osztályozás , kategorizálás, csoport, csoportosítás, zárójel, fej, címsor, lista, felsorolás, halmaz. típus, rendezés, fajta, fajta, faj, műfaj, fajta, stílus, márka, gyártmány, modell, család, bélyeg, öntött, hasonló, vese. fokozat, osztályozás, sorrend, rang, állapot. részleg, szakasz, osztály, rekesz, galamblyuk.

Hogy hívják, amikor kategorizálsz dolgokat?

taxonómia . főnév. a hasonló dolgok, különösen az élőlények csoportokba vagy típusokba rendezésének folyamata.

Mi a kategória antonimája?

kategória. Antonímák: lényeg , igazság, lét. Szinonimák: állapot, fajta, szorult helyzet, állapot, természet, rend, mód, rendezés, osztály.

Mi a kategória ige?

kategorizálni. (tranzitív) Kategória hozzárendelése; osztályokra osztani .

Főnevek, melléknevek, igék és határozószavak – I. szótípusok

31 kapcsolódó kérdés található

Milyen példák vannak a kategóriákra?

A kategória meghatározása bármilyen osztály vagy osztály. A kategória egyik példája a gabonából készült élelmiszer . Osztály vagy osztály az osztályozási sémában.

Hogyan osztályozod az ötleteket?

Cselekvés: 8 módszer az ötletek osztályozására
 1. 1.) Közvetlenül használható. Ezek a legjobb ötleteid. ...
 2. 2.) Jó ötletek, de nem nekünk. ...
 3. 3.) Jó ötlet, de most nem (Backburner) ...
 4. 4.) Több munka kell. ...
 5. 5.) Erőteljes, de nem használható. ...
 6. 6.) Érdekes, de használhatatlan. ...
 7. 7.) Gyenge érték. ...
 8. 8.) Kidolgozhatatlan.

Mi az a szó, hogy rendet rakunk?

A sorrend néhány gyakori szinonimája az arrange , marshal, methodize, organisation és systematize. Míg ezek a szavak azt jelentik, hogy „a személyeket vagy dolgokat a megfelelő helyükre kell helyezni egymáshoz képest”, a rend egy kiegyenlítést sugall a zűrzavar kiküszöbölése érdekében.

Mit nevezünk a dolgok csoportosításának?

Válasz: a rendezés a hasonló dolgok csoportosításának folyamata.

Mi a minősített szinonimája?

A minősített szinonimák és közeli szinonimák. korlátozott, szigorúan titkos .

Milyen szó jelent ellenállhatatlan erőt?

1 kényszerítő , kényszeres, kötelező, túlságosan elsajátító, elsöprő, elsöprő, erős, sürgős. 2 elkerülhetetlen, elkerülhetetlen, elkerülhetetlen, menthetetlen, elkerülhetetlen. 3 csábító, csábító, elbűvölő, lenyűgöző, elbűvölő, csábító, csábító.

A kategória és a típus megegyezik?

A „kategória” és a „típus” nagymértékben szinonimák a hasonló jelentésük tekintetében . (A "Típusnak" nyilván van néhány más felhasználási módja is.) Az egyetlen valódi különbség a kettő között az, hogy egy kategória inkább egy vödörnek vagy osztályozásnak tűnik: a dolgokat kategóriákba rendezik vagy tárolják.

Mit jelent az összerakás?

összeszerelni , építeni, kombinálni, összeállítani, kiagyalni, összekötni, építeni, létrehozni, mérnököt készíteni, felállítani, formálni, összegyűjteni, csatlakozni, összekapcsolni, sminkelni, összekeverni, gyártani.

Mi az igénytelen szinonimája?

szinonimái az igénytelennek
 • művészies.
 • túlzott.
 • grandiózus.
 • üreges.
 • elvirágzott.
 • nagyképű.
 • gólyalábas.
 • duzzadt.

Mi a rend antonimája?

Antonímák: rendetlenség , rendetlenség, rendetlenség. Szinonimák: helyez, kormányoz, elrendel, rendszeresít, értékel, diktál, rendez, felállít, mond, osztályoz, ordinál, tartomány, rang, felszentel, megparancsol, szabályoz, elmond, előír, elhelyez, rendszeresít. parancsige.

Mi az a besorolás, adj példát?

Az osztályozás definíciója azt jelenti, hogy bizonyos tulajdonságok alapján besorol valamit vagy valakit egy bizonyos csoportba vagy rendszerbe. Az osztályozásra példa a növények vagy állatok birodalmakba és fajokba sorolása.

Mi az ötletek osztályozásának három kategóriája?

A kognitív tudomány és a pszichológia története során azonban a kategorizálás három általános megközelítését nevezték meg.
 • Klasszikus kategorizálás. Ez a fajta kategorizálás Görögországban a klasszikus korszakra nyúlik vissza. ...
 • Fogalmi klaszterezés. ...
 • Fuzzy készletek. ...
 • Prototípus elmélet.

Hogyan rendezi és osztályozza a dolgokat?

Az osztályozás és rendezés magában foglalja az azonos vagy hasonló dolgok megtalálását, és meghatározott tulajdonságok vagy tulajdonságok szerinti csoportosítását . Például egy csomó állat csoportosítható színük vagy állattípusuk alapján. A kisgyermekek bármit besorolhatnak, beleértve a blokkokat, leveleket, tányérokat vagy játékautókat.

Hogyan ír le egy kategóriát?

1: a számos alapvető és különálló osztály bármelyike, amelyekhez entitások vagy fogalmak tartoznak. Az adóalanyok több kategória egyikébe tartoznak. 2 : osztályozási rendszeren belüli osztás Korosztályában versenyzett a díjért.

Mi az a kategóriaazonosító?

Egyszerűen nyisson meg egy kategóriát a szerkesztéshez, és a kategóriaazonosító megjelenik a böngésző címsorában. Ez ugyanaz az URL, amely akkor jelent meg, amikor az egérmutatót a kategória címére helyezték. Ez azt jelenti, hogy a kategóriaazonosító a 'category&tag_ID=' és a '&post_type' közötti szám , ami 2.

Mi az a kategória vagy típus?

Főnevekként a kategória és a típus közötti különbség az, hogy a kategória egy gyakran elnevezett vagy számozott csoport , amelyhez az elemek hasonlóság vagy meghatározott kritériumok alapján vannak hozzárendelve, míg a típus egy közös tulajdonságokon alapuló csoportosítás; osztály.

Milyen egy jól összerakott ember?

A "jól összerakott" számomra azt jelenti, hogy kiváló arányok, tetszetős vonások, szépen öltözött, nagyon vonzó . A.

Mi a kombinált szinonimája?

A kombinálás néhány gyakori szinonimája az asssociate , connect, join, link , relate és unite.

Mi az a kategória a WordPress-en?

A kategória a WordPress egyik alapértelmezett taxonómiája . Kategóriák segítségével rendezheti és csoportosíthatja blogbejegyzéseit különböző szakaszokba. Például egy hírwebhelyen a cikkek kategóriái lehetnek a Hírek, Vélemény, Időjárás és Sport alatt.

Mi a különbség a jellemzők és a típusok között?

az, hogy a jellemző egy személy vagy dolog megkülönböztethető jellemzője, míg a tipológia valami típusainak szisztematikus osztályozása közös jellemzőik szerint.