Mi az a mellnagyobbítás?

Pontszám: 4,1/5 ( 25 szavazat )

A mellimplantátum egy olyan protézis, amelyet az ember mell méretének, alakjának és kontúrjának megváltoztatására használnak. A rekonstrukciós plasztikai sebészetben a mellimplantátumok behelyezésével a természetes megjelenésű emlőt lehet visszaállítani...

Mi a különbség a mellimplantátum és a mellnagyobbítás között?

A kettő között csak annyi a különbség, hogy a mellnagyobbítás a mellnagyobbításhoz szükséges eljárás, az implantátum pedig a mechanizmus . Mindegyik a másikra támaszkodik az eredmények elérése érdekében. Az egyik fontos tényező, amit tudnia kell, hogy nem minden implantátum készül egyformán.

Mennyibe kerül egy mellnagyobbítás 2020-ban?

Költségek. A mellimplantátumok ára a helytől, az orvostól és a használt implantátum típusától függ. A műtét általában 5000 és 10 000 dollár között mozog. Mivel kozmetikai eljárásról van szó, az egészségbiztosítás általában nem fedezi a mellnagyobbítást.

Mennyi ideig tart a mellnagyobbítás?

A mai implantátumokat átlagosan több mint egy évtizedes élettartamra tervezték, és a szakadás esélye évente egy százalékkal nő. Tehát minél idősebbek az implantátumok, annál nagyobb a repedés vagy más szövődmények kockázata. Sok esetben a mellimplantátumok 20 évig vagy tovább is jó állapotban maradhatnak.

Mennyibe kerül egy mellnagyobbítás átlagosan?

Mennyibe kerül a mellimplantátum? Sok sebész nem sorol fel konkrét árat, mivel a költségek a betegek és az eljárások között változnak, de útmutatóként 6000 és 12 000 dollár közötti értékű mellnagyobbítást fog keresni Ausztráliában.

Mi az a mellnagyobbítás?

34 kapcsolódó kérdés található

Mennyibe kerül a mellimplantátum 2021-ben?

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága szerint a mellnagyobbító műtét ( emlőplasztika) átlagos költsége 3947 dollár a 2019-es statisztikák alapján. Ez az átlagos mellimplantátum-költségek alapára az Egyesült Államokban.

A mellnagyobbítást fedezi a biztosítás?

Általánosságban elmondható, hogy a mellnagyobbítás egy kozmetikai vagy elektív műtét, amelyre nem terjed ki az egészségbiztosítás . Azok a nők, akiknél az egyik vagy mindkét mellet eltávolítják a mellrák kezelésére vagy megelőzésére, emlőrekonstrukciójukat egészségügyi szolgáltató fedezheti.

Kell-e 10 évente cserélni a mellimplantátumot?

Sok nő tévesen azt hiszi, hogy a mellimplantátumokat 10 évente ki kell cserélni. Bár a mellimplantátum átlagos élettartama 10-15 év, a mellimplantátumot valójában csak akkor kell cserélni, ha olyan problémája van, mint például az implantátum szakadása vagy a tok kontraktúrája .

Mi történik a mellimplantátumokkal 30 év után?

A mellimplantátum beültetése nem „egy és kész” dolog – nem végleges ! ... Bár láttam azt a ritka pácienst, akinek a 30 éves sóoldatos implantátumai még épek, de nem érzik magukat mellszerűnek, és az ilyen régi implantátumokat szinte mindenhol behúzzák, és égetően szükségük van egy revíziós mellnagyobbító műtétre.

Honnan tudhatom, hogy mikor kell cserélni a mellimplantátumomat?

Tudja, milyen tünetek jelenthetik, hogy mellimplantátum cserére van szüksége
 1. Megrepedt implantátum.
 2. Leeresztett implantátum.
 3. Aszimmetria a mellek között.
 4. Szilárdság az implantátumban.
 5. Emlőérzékenység.
 6. Az implantátum túl magasan vagy túl alacsonyan ül.
 7. Rendellenes implantátumforma.
 8. Fájdalom, kellemetlen érzés vagy hosszan tartó érzékenységvesztés.

Hol a legolcsóbb a mellnagyobbítás?

A 6 legolcsóbb mellnagyobbítási hely a Bookimed partnerklinikái szerint:
 • Cseh Köztársaság.
 • Pulyka.
 • Thaiföld.
 • Egyesült Arab Emírségek.
 • Lengyelország.
 • Mexikó.

Melyek a legbiztonságosabb implantátumok 2020-ban?

Válaszokat kaphat ezekre és még sok más kérdésre. Ha mellimplantátumot fontolgat, felmerülhet a kérdés, hogyan válasszon sóoldattal töltött és szilikon géllel töltött implantátumok között. Itt van segítség a lehetőségek értékeléséhez.

Milyen mellékhatásai vannak a mellimplantátum beszerelésének?

A mellnagyobbítás számos kockázatot rejt magában, többek között:
 • Hegszövet, amely eltorzítja a mellimplantátum alakját (kapszuláris kontraktúra)
 • Mellfájdalom.
 • Fertőzés.
 • Változások a mellbimbó és a mell érzésében.
 • Az implantátum helyzete megváltozik.
 • Implantátum szivárgása vagy szakadása.

Lehet mellnagyobbítást végezni implantátum nélkül?

Egyes nők szeretik a nagyobb mellek gondolatát, de nem szeretik a mellimplantátumok gondolatát. A zsírral történő mellnagyobbítás technikailag autológ mellnagyobbításként ismert. Ez az eljárás mellimplantátum helyett a nő saját zsírját használja a mellek méretének növelésére.

A mellnagyobbítás implantátum?

A mellnagyobbítás és a mellimplantátum közötti különbség azonban meglehetősen egyszerű: a mellnagyobbítás a mellnagyobbítási eljárások egy kategóriájának a neve, míg a mellimplantátumok szintetikus részek, amelyeket műtéti úton helyeznek be a megnagyobbítási folyamat támogatására.

A mellimplantátum behelyezése megnöveli a mellbimbóit?

A mellek nagyobb térfogata miatt kissé megnyúlhatnak, de ritka, hogy jelentősen megnőjenek . A műtétet közvetlenül követő hetekben fellépő duzzanat miatt a mellbimbók a szokásosnál puffadtabbnak tűnhetnek. Ennek el kell oszlani idővel.

Mi történik a mellimplantátumaival, ha megöregszik?

Hogyan befolyásolhatják a mellimplantátumok a mellek természetes öregedési folyamatát. Egyes esetekben a mellimplantátumok az életkor előrehaladtával enyhén növelhetik a mell megereszkedését a mellek súlyának növekedése miatt. Ez hasonló ahhoz, amit egy természetesen nagyobb mellű ember tapasztalna.

Kitarthat a mellimplantátum 40 évig?

Bár a mellimplantátumok valójában nem járnak le, nem garantált, hogy egy életen át kitartanak . Az átlagos sóoldatos vagy szilikon implantátumok élettartama 10-20 év. Sokukat azonban hamarabb eltávolítják komplikációk vagy kozmetikai problémák miatt.

Milyen hosszú távú hatásai vannak a mellimplantátumoknak?

Ennek eredményeként a hosszú távú hatások magukban foglalhatják mind a sóoldattal, mind a szilikon implantátummal végzett beszakadás lehetőségét , valamint a kapszulázódást, amelyet tokkontraktúrának neveznek. A mellekben mind a sóoldattal, mind a szilikon implantátummal végzett specifikus változások közé tartozik a hegszövet képződése az implantátum körül, amelyet kapszulának neveznek.

Milyen gyakran kell mellimplantátumot cserélni?

A legtöbb szilikon és sós implantátum 10-20 évre engedélyezett az FDA-nak, de ez nem jelenti azt, hogy 10-20 évente ki kell cserélni őket. Nyugodtan túllépheti ezeket az időkereteket, és a legtöbb betegnek élete során csak 1-2 pótlásra van szüksége.

Milyen gyakran kell mellimplantátumot ellenőriztetni?

Milyen gyakran kell ellenőriztetnie a mellimplantátumot? Az FDA azt javasolja, hogy a szilikon implantátummal rendelkező betegek az első mellnagyobbítási eljárás után három évvel, majd ezt követően kétévente vegyenek részt MRI-szűrésen.

A mellimplantátumok karbantartást igényelnek?

Az implantátumok általában nagyon kevés karbantartást igényelnek . A betegeknek azonban tisztában kell lenniük azzal, hogy a mell egészségének legjobb ellátása az MRI-vizsgálat és a műtét utáni beültetési vizsgálat a sebészüknél.

Hogyan szerezhetek mellemelést biztosítással?

A mellemelést nem minden biztosító fedezi , és még néhány olyan társaság sem, amely fedezi őket, nem minden helyzetben. A legtöbb esetben az eljárás orvosi szükségessége jön szóba. Ha a biztosító úgy ítéli meg, hogy az eljárás orvosilag szükséges, akkor fedezhetik azt.

A Blue Cross Blue Shield kiterjed a kozmetikai sebészetre?

A BCBSNC nem nyújt fedezetet a fent meghatározott kozmetikai eljárásokra . A BCBSNC fedezetet nyújt a rekonstrukciós eljárásokra, ha azokat orvosilag szükségesnek találják, mert teljesülnek az alábbi egészségügyi kritériumok és irányelvek.

Mennyire fájdalmas a felépülés a mellnagyobbításból?

A műtétet követő hetekben fájdalma fokozatosan eltűnik, ahogy a beavatkozásból felépül. Sok nő alig vagy egyáltalán nem érez fájdalmat 2-3 héten belül , néhány enyhe érzékenységtől eltekintve. Mire eléri a műtétet követő 1 hónapot, a fájdalom nagy részének el kell tűnnie.