Mit küldjön az n 400 kérelmével?

Pontszám: 4,4/5 ( 10 szavazat )

Milyen dokumentumokat kell küldenem az N-400-asommal?
 • A zöldkártya mindkét oldalának másolata (I-551-es nyomtatvány, hivatalos nevén „állandó lakos kártya”)
 • Pályázati díj befizetése (csekken vagy pénzutalással, az A-számmal a hátoldalon, vagy hitelkártyával a G-1450 űrlapon)

Kell-e küldenem fényképeket az n400 alkalmazásommal?

Minden pályázónak (a tengerentúlon élők kivételével) többé nem kell két igazolványszerű fényképet benyújtania a kérelméhez. Ehelyett az USCIS elkészíti a fényképeket, amikor az Alkalmazástámogatási Központba (ASC) megy a biometrikus találkozóra .

Mit kell benyújtanom a zöldkártya-kérelmemmel?

A házasságon keresztüli zöldkártya igényléséhez szükséges dokumentumok
 1. Születési anyakönyvi kivonat.
 2. Házassági anyakönyvi kivonat.
 3. Pénzügyi dokumentumok.
 4. A szponzor amerikai állampolgárságának vagy állandó lakhelyének igazolása.
 5. Az Egyesült Államokba való jogszerű beutazás és státusz igazolása, ha van.
 6. Rendőrségi engedély, ha van.

Mit írjak az állampolgársági kérelmemre?

1. rész: Információk a jogosultságról
 • Legalább 5 évig jogszerű állandó lakos – További információ.
 • Legalább 3 éve jogszerűen állandó lakos, és legalább 3 éve házastárs egy amerikai állampolgárságú házastárssal – További információ.
 • Az Egyesült Államok fegyveres erőinél végzett szolgálatot teljesítő egyének – További információ.

Össze kell tűzni az n-400 alkalmazást?

Ne használjon nagy teherbírású tűzőkapcsokat ; ehelyett használjon rögzítőket vagy nehéz kapcsokat. Ne nyújtson be eredeti példányt, hacsak nem külön kéri. Ne nyújtson be túlméretezett dokumentációt, hacsak nem szükséges. Küldje el az alátámasztó dokumentáció egyoldalas másolatát.

Az állampolgárság online kérelmezése lépésről lépésre 2021-ben (USCIS N400-as űrlap)

42 kapcsolódó kérdés található

Miért utasítja el a USCIS a kérelmeket?

Az egyik oka annak, hogy az USCIS miért utasít el egy ügyet, ha az ügyet egy elavult bevándorlási űrlap használatával nyújtják be . Amikor bevándorlási segélyt kér a USCIS-nél, általában be kell nyújtania egy USCIS-űrlapot a kérelmével együtt. ... Ha egy elavult bevándorlási űrlap használatával nyújtja be kérelmét, az USCIS elutasítja az Ön ügyét.

Hogyan válaszolhatok a USCIS bizonyítékkérésre?

Válasz egy RFE-re - lépésről lépésre
 1. 1. lépés – Készítsen másolatot az RFE közleményről. Amikor megkapja az RFE-t, az első dolog, amit meg kell tennie, hogy másolatot készítsen róla az iratokhoz. ...
 2. 2. lépés – Gyűjtsd össze a kért bizonyítékokat. ...
 3. 4. lépés – Készítse elő az RFE válaszcsomagot. ...
 4. 5. lépés – Küldje el RFE-válaszát az USCIS-nek.

A munkanélküli beszedés hatással lesz az állampolgársági kérelmemre?

A munkanélküli biztosítás nem jólét. Megszerzett juttatásnak minősül, és nem befolyásolja bevándorlási státuszát. ... És a munkanélküliségi biztosítás igénylését nem veszi figyelembe az állampolgársági kérelemben .

Mennyi ideig tart az állampolgárság megszerzése a jelentkezés után?

Általában 6-10 hónapig tart, amíg az USCIS (US Citizenship and Immigration Services) feldolgozza és jóváhagyja vagy elutasítja ezt a kérelmet. Minél gyorsabban küldi el az N-400 űrlapot és az igazoló dokumentumokat, annál hamarabb kezdi meg a USCIS a honosítási kérelmének elbírálását.

Mennyi időbe telik, hogy 2020-ban amerikai állampolgár legyen?

Az állampolgársági (honosítási) kérelmek átlagos feldolgozási ideje 2020. május 31-től 8 hónap . A USCIS-nek azonban csak ennyi ideig tart az N-400-as űrlap feldolgozása. A teljes honosítási folyamat több lépésből áll, és átlagosan 15 hónapot vesz igénybe.

Melyik hónapban van zöldkártya igénylés?

A Green Card lottóra egész évben jelentkezhet a The American Dream segítségével online vagy posztonként. Ezután minden kérelmet benyújtanak az Egyesült Államok hatóságaihoz, általában minden év októbere és novembere között .

Hány éves adóbevallás szükséges a zöldkártyához?

Zöldkártya-igénylőknek 3 év adóbevallást kell benyújtaniuk. A zöldkártya-igénylőknek három év szövetségi adóbevallást kell benyújtaniuk amellett, hogy a Trump-kormányzat új szabályai szerint dolgoztak.

Mennyi ideig tart egy zöldkártya eljárás?

A legtöbb esetben körülbelül két évbe telik, amíg a zöldkártya elérhetővé válik, és a teljes folyamat körülbelül három évig tart.

Mennyibe kerül 2021-ben amerikai állampolgár lenni?

Az amerikai állampolgárság iránti kérelem jelenlegi honosítási díja 725 dollár . Ez a végösszeg 640 dollárt tartalmaz a kérelmek feldolgozására és 85 dollárt a biometrikus szolgáltatásokra, mindkettő nem térítendő vissza, függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok kormánya jóváhagyja vagy elutasítja a kérelmet.

Mennyi ideig tart az állampolgárság megszerzése a 2021-es jelentkezés után?

Az állampolgárság feldolgozási ideje A honosítási (állampolgársági) kérelmek országos átlagos feldolgozási ideje 14,5 hónap 2021 júniusától. Ez azonban csak a kérelmek feldolgozásának várakozási ideje (lásd alább az „USCIS feldolgozási idők megértése” részt).

Hány fényképre van szükségem az állampolgárság igényléséhez?

Milyen követelmények vonatkoznak az állampolgársági kérelmemhez csatolandó fényképekre? Két, az elmúlt 6 hónapban készült állampolgársági fényképet kell benyújtania. Vigye el a jelentkezési készletben található állampolgársági fényképspecifikációk űrlapot a fotóshoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy fényképei megfelelő méretűek.

Mi a leggyorsabb módja az amerikai állampolgárság megszerzésének?

Gyorsított honosítás házasság útján
 1. Három évig tartson zöldkártyát;
 2. Legyen házas, és három évig éljen együtt amerikai állampolgárságú házastársával;
 3. Éljen három hónapig abban az államban, amelyben jelentkezik; és.
 4. Meg kell felelnie az amerikai állampolgárság minden egyéb követelményének.

Megtagadható-e az állampolgárság a meghallgatás után?

Ha az interjú után értesítést kapott arról, hogy N-400-át elutasították, ez azt jelenti, hogy a USCIS tiszt nem találta alkalmasnak a honosításra . A USCIS honosítási szabályzata kilenc okot sorol fel arra vonatkozóan, hogy az USCIS tisztje elutasíthatja kérelmét.

Mennyi időbe telik a USCIS-nek a döntés meghozatala a 2020-as interjú után?

Ha az interjú végén nem kapott döntést, 30 napon belül meg kell kapnia a döntést az USCIS-től. Számos olyan esetről tudunk azonban, amikor a USCIS nem tartja be ezt a határidőt.

A rossz hitelképesség befolyásolja az állampolgárság iránti kérelmet?

A múltban az adósság és a csőd nem volt hatással arra, hogy állandó lakossá vagy állampolgárrá váljon. ... A vízumot, zöldkártyát vagy állampolgárságot kérő bevándorlóknak az országos átlaghoz „közeli vagy valamivel magasabb” kreditpontszámot kell törekedniük az új szabály szerint. Az átlagos hitelpontszám 706 a FICO szerint.

A zöldkártya birtokosai igényelhetnek munkanélküli segélyt?

A zöldkártyának nevezett okmánnyal rendelkező, törvényes állandó lakosok munkáltatói támogatás nélkül élhetnek és dolgozhatnak az Egyesült Államokban. ... A zöldkártya birtokosai ugyanúgy beszedhetnek munkanélküli-kompenzációt, mint a polgárok , feltéve, hogy ugyanazoknak a jogosultsági feltételeknek felelnek meg, mint a többi munkavállaló.

Mi befolyásolhatja az állampolgársági kérelmet?

Jó erkölcsi jellem
 • Bármilyen személy elleni, ártási szándékkal elkövetett bűncselekmény.
 • A kormány tulajdon elleni bármely bűncselekménye, amely csalással vagy gonosz szándékkal jár.
 • Két vagy több bűncselekmény, amelyekért az összbüntetés öt év vagy annál több volt.
 • Bármilyen szabályozott anyagokra vonatkozó törvény megsértése.
 • Szokásos részegség.
 • Illegális szerencsejáték.
 • Prostitúció.

Mi történik, ha az USCIS több bizonyítékot kér?

Ha az RFE egynél több dokumentumot kér, akkor mindent együtt kell elküldenie egy válaszcsomagban. Ha nem tartja be a határidőt, az USCIS a már birtokában lévő információk és dokumentumok alapján dönt, és ez gyakran azt jelenti, hogy jelentkezését elutasítják.

Mit jelent az, amikor az USCIS kezdeti bizonyítékot kér?

Abban az esetben, ha a szükséges dokumentum hiányzik vagy nem megfelelően van benyújtva, az USCIS értesítő e-mailt küld, amelyben kezdeti bizonyítékot kér . A kérelmezőnek ellenőriznie kell a postát, és követnie kell az utasításokat a kért bizonyítékok USICS-nek történő benyújtásához.

Mi történik, ha az RFE elutasításra kerül?

Mit tudsz csinálni? Az USCIS által kiadott elutasító értesítés kézhezvétele azt jelenti, hogy lehetőséget kap a felülvizsgálati indítvány benyújtására vagy az újbóli megnyitásra, vagy fellebbezhet a határozat ellen (I-290B űrlap) . A határidő, amelyet be kell tartania, a határozat meghozatalától számított 33 nap. Ezenkívül 675 USD bejelentési díjat kell fizetni.