Mit kell csinálni a sós szigeteken?

Pontszám: 4,9/5 ( 65 szavazat )

A Saltee-szigetek Ír Oileán és tSalainn Régi skandináv: A Salt ey egy kis szigetpár, amely 5 kilométerre fekszik az írországi Wexford megye déli partjaitól. A két sziget a Great Saltee és a Little Saltee.

Meglátogathatom a Saltee-szigeteket?

A szigetekre a Saltee Ferry érhető el, amely egynapos kirándulásokat indít a Kilmore Quay kikötőből, és népszerű célpont a fotósok, madárlesők és hegyen sétálók körében.

Kié a Saltee-szigetek?

A szigetek történelmének virágzó időszaka az 1500-1800 közötti időszak volt, amikor a kalózok, a hajótörők és a csempészek bázisa volt. 1943 decembere óta a Saltees a Neale család magántulajdonában van.

Mikor lehet lundákat látni a salétán?

Melyik a legjobb idő a látogatásra? A puffinok április és július között térnek vissza a Great Saltee - szigetre . Úgy találtuk meg őket, hogy a fő ösvényen egyenesen áthaladtunk a szigeten, és délnyugat felé kanyarodtunk a sziklák feletti természetes kilátóhoz.

Milyen madarak vannak a Saltee-szigeteken?

Rengeteg sirály, sirály és szuka van a Great Saltee-n, de van egy korongnyi lundi is, amelyet kedvére nézhet. Egy pompásan napsütéses vasárnapon tettük ezt, felhő nélkül az égen, mivel Wexford beváltotta hírnevét a napsütötte délkeleten, és bakancsokat cipeltünk.

Szigetek | A MAGICAL World ÍRORSZÁG Atlanti-óceán partján 4K

22 kapcsolódó kérdés található

Hol vannak a lundák Írországban?

A Puffin főként a nyugati parton található, szórványosan a keleti parton . A Great Saltee jó hely a Puffins megtekintéséhez. Moher sziklái Clare megyében és Horn Head Donegal megyében szintén elérhető helyek.

Milyen hosszú a Kilmore Quay strand?

A jelzett hurkos ösvény csak 4,5 km vissza, de az odúnál a dűnék teljes hossza kb. 16 km vissza .

Biztonságos úszni a Kilmore Quay-en?

Erősen ajánljuk, látogasson el a Kilmore rakpartra, piknikezzen, és töltse a napot. Ahogy behajtunk a rakpartra, balra egy kis öböl és strand látható, amely alkalmas úszásra.

Tudsz úszni a Kilmore rakparton?

Kilmore Quay egy jól ismert és nagyon vonzó halászfalu, néhány nagyon jó fürdőhellyel. Magában a városban, közvetlenül a kikötő mellett van egy kis strand, meglepően tiszta vízzel. ... A víz ismét friss és kellemes az úszáshoz, de vigyázzon, mert gyorsan kilép a mélységből.

Milyen programlehetőségek várnak Kilmore Quay területén?

Kilmore Quay Walking Trail A Ballyteige Burrow-ban található Kilmore Quay sétálóútja a falu partján, a Ballyteige Strand mellett húzódik, és 9 km-re Cullenstown Strandig. A terület egyedülálló élőhely, érintetlen állapotban van megőrizve a területen őshonos növények és állatok számára.

Hogyan lehet észrevenni egy lundát?

A puffinok a tengeri madarak egyik fajtája, amely az aukák családjába tartozik. Súlyuk körülbelül 500 gramm, és általában körülbelül 18 cm magasak. Jellegzetes fekete hátuk, sápadt mellkasuk, kerek fehér orcájuk, narancssárga lábuk, valamint piros, sárga és fekete csőrük a „tengeri papagájok” becenevet érdemelték ki.

Az év melyik szakában lehet látni lundákat?

Mikor érdemes megnézni a lundikat? Április végétől augusztusig láthatjuk a lundákat a kolóniáikon, de június és július a legjobb hónapok a megtekintésükre, mivel ebben az időben egyedülálló fiókáik etetésével vannak elfoglalva.

A lundi igazi madár?

A lundák a Fratercula madárnemzetség három kis alkid (auks) fajának bármelyike . ... Ezek nyílt tengeri madarak, amelyek elsősorban a vízben merülve táplálkoznak. Nagy kolóniákban szaporodnak part menti sziklákon vagy tengeri szigeteken, sziklák közötti hasadékokban vagy a talaj odúiban fészkelve.

Milyen színű a lundák szeme?

Szemszín: világoskék, szürkés vagy barnás .

Milyen színű szemeik vannak a lundáknak?

A puffinok szeme barna, vörös szemgyűrűvel , finom fekete vonallal a tarkóig. Lábuk és úszóhártyás lábuk élénk narancssárga. Télen a tollazat tompább, a csőr kisebb, vékonyabb és szürke színű. A lábak és lábfejek tompábbak lesznek, sárgássá válnak.

Hol vannak most a lundák?

Sajnos a lundák mára veszélyeztetettek , és felkerültek a veszélyeztetett fajok vörös listájára. De még mindig láthatja őket a yorkshire-i Bempton Cliffs-nél, az észak-kornelli partvidéken, valamint Wales, Észak-Írország és Skócia számos részén.

mit lehet csinálni Rosslare területén?

Programok a Kelly's Resort Hotel & Spa közelében
 • Sweet Shop Galéria. 5. helyezett az 5 program közül Rosslare-ben. ...
 • Rosslare Golf Linkek. 1. az 5 program közül Rosslare-ben. ...
 • Rosslare Sport- és Rekreációs Központ. 4. helyezett 5 program közül Rosslare-ben. ...
 • A Surf Shack. ...
 • Nemzeti Operaház. ...
 • Curracloe Beach. ...
 • Ír Nemzeti Örökség Park. ...
 • Our Ladys Island Lake.

Wexford megye Észak-Írországban van?

Wexford, ír Loch Garman, megye Leinster tartományban, Írország délkeleti részén . Keletről és délről az Ír-tenger, nyugatról északra Kilkenny, Carlow és Wicklow megye határolja. Az Ír-tenger partján fekvő Wexford városa a megyeszékhely, és van egy megyevezetője.

Ki a leghíresebb ember Wexfordban?

Wexfordi emberek, akik történelmet írtak
 • John Barry kommodor. 58 év leforgása alatt egy szegény ír farmer fia szerény kabinos fiúból az Egyesült Államok teljes flottájának vezető parancsnokává nőtte ki magát. ...
 • John F. Kennedy elnök. ...
 • George Harrison - Beatles gitáros. ...
 • Guglielmo Marconi.

Hogy hívják a wexfordi embereket?

Sok megyének több beceneve is van – például Kildare-t "rövid füves megyének" vagy "telivér megyének" nevezik -, míg néhány megyében külön becenevek vannak a megyére és az emberekre: például Wexfordot gyakran minta megyének, Wexfordot pedig minta megyének nevezik. az embereket " sárgahasúknak" hívják.

Clare Connaughtban van?

Clare, amely fizikai értelemben inkább Connachthoz, mint Munsterhez tartozik, a Thomond O'Brien's középkori területéről faragták ki. 1639-ben került vissza Munsterbe.

Miről híres Rosslare?

Rosslare legalább 100 éve turisztikai üdülőhely. „Írország legnaposabb helyeként” tartják számon, és a feljegyzések is ezt mutatják: Rosslare évente 300 órával több napsütést kap, mint az átlagos írországi hely. A hosszú homokos strand kék zászlós strand.