Mi az a zonális ocr?

Pontszám: 4,5/5 ( 45 szavazat )

A zónás OCR a LogicalDOC által megvalósított optikai karakterfelismerés egy típusa, amely lehetővé teszi a szoftver számára, hogy beolvassa a dokumentum meghatározott területeit vagy „zónáit”. Ezeket a zónákat a megfelelő OCR sablonok beállítása a LogicalDOC adminisztrációjában.

Hogyan használja a zónás OCR-t?

A zónás OCR-rel a felhasználóknak csak előre meg kell adniuk, hogy mely mezők fontosak számukra, majd be kell szkennelni a dokumentumokat a szkennerbe, és feltölteni a zónás OCR rendszerbe . A PDF beolvasása után az összes információ automatikusan megjelenik az eFileCabinet dokumentumprofil mezőiben.

Mit jelent a zónázás az OCR-ben?

A zónázás az OCR-ben olyan zónák létrehozásának folyamata, amelyek megfelelnek egy oldalelem adott attribútumainak . A zóna azonosítható nem szöveges grafikusként, alfanumerikusként vagy numerikusként. Az OCR alkalmazások általában lehetővé teszik az automatikus vagy kézi zónázást.

Mit jelent az OCR?

Az OCR az " optikai karakterfelismerés " rövidítése. Ez egy olyan technológia, amely felismeri a szöveget a digitális képen belül. Általában a szkennelt dokumentumok és képek szövegének felismerésére használják. Az OCR-szoftver használható fizikai papíralapú dokumentum vagy kép átalakítására szöveges, hozzáférhető elektronikus változattá.

Hogyan használod az OCR-t?

Nyissa meg a beolvasott képet tartalmazó PDF-fájlt az Acrobat for Mac vagy PC programban. Kattintson a „PDF szerkesztése” eszközre a jobb oldali ablaktáblában. Az Acrobat automatikusan optikai karakterfelismerést (OCR) alkalmaz a dokumentumban, és a PDF-fájl teljes mértékben szerkeszthető másolatává alakítja azt. Kattintson a szerkeszteni kívánt szövegelemre, és kezdje el a gépelést.

OpenKM - zonális ocr (angol)

22 kapcsolódó kérdés található

A Google OCR ingyenes?

A Google Drive gyors és egyszerű módot kínál a képek és PDF-fájlok ingyenes, szerkeszthető szöveggé konvertálására a beépített OCR funkció segítségével.

Melyik a legjobb OCR szoftver?

Mi a legjobb OCR szoftver?
 1. Adobe Acrobat Pro DC. A legjobb OCR szoftver teljes PDF-megoldásokhoz (14,99 USD havonta). ...
 2. OmniPage Ultimate a Kofaxtól. A legjobb valós idejű kötegelt feldolgozáshoz (499 USD). ...
 3. ABBYY FineReader PDF 15. ...
 4. Readiris. ...
 5. SimpleOCR. ...
 6. Tesseact. ...
 7. Microsoft OneNote. ...
 8. Amazon Textract.

Miért van szükség OCR-re?

A beolvasott dokumentumokból, kameraképekből vagy csak képeket tartalmazó PDF-fájlokból való adatok kinyeréséhez és újrahasznosításához olyan OCR-szoftverre van szükség, amely kiemeli a betűket a képen, szavakká, majd a szavakat mondatokká alakítja , így lehetővé teszi a hozzáférést és a módosítsa az eredeti dokumentum tartalmát.

Mik az OCR előnyei?

OCR előnyei vállalkozása számára
 • Konvertálja a papírt kereshető adatokká. ...
 • Távolítsa el a hibás adatbevitelt. ...
 • Gyorsítsa fel a dokumentumfeldolgozási sebességet. ...
 • Fedezze fel a közvetlen feldolgozási lehetőségeket.

Ki találta fel az OCR-t?

Az 1970-es években Ray Kurzweil feltaláló kereskedelmi forgalomba hozta az „omni-font OCR”-t, amely szinte bármilyen betűtípussal nyomtatott szöveget tudott feldolgozni. A 2000-es évek elején az OCR felhő alapú szolgáltatásként online is elérhetővé vált, amely asztali és mobilalkalmazásokon keresztül érhető el.

Melyik OCR motort használják adatok kinyerésére a beolvasott dokumentumokból?

A Nanonets egy mesterséges intelligencia alapú OCR szoftver, amely automatizálja az adatrögzítést a számlák, nyugták, személyi igazolványok és egyebek intelligens dokumentumfeldolgozásához. A Nanonets fejlett OCR-t, gépi tanulási képfeldolgozást és Deep Learninget használ a releváns információk strukturálatlan adatokból való kinyerésére.

Mi az az OCR extrakció?

Az OCR-szoftver azonosítja és kivonja a betűket a képből, majd szavakká és mondatokká állítja össze őket , lényegében lefordítja azokat a pontokat és vonalakat, amelyeket az ECM nem tudott olvasni, „strukturált” adatokká, olvasható, szerkeszthető dokumentum formájában. Ezek a dokumentumok közé tartozik a Word, a PDF, az Excel és más szövegformátumok.

Hogyan tudok adatokat kinyerni PDF-ből?

A másolás és beillesztés megközelítés a legpraktikusabb lehetőség kezelhető számú PDF-dokumentum kezelésekor.
 1. Nyissa meg az egyes PDF fájlokat.
 2. Adat vagy szöveg egy részének kijelölése egy adott oldalon vagy oldalkészleten.
 3. Másolja ki a kiválasztott információkat.
 4. Illessze be a másolt információkat egy DOC, XLS vagy CSV fájlba.

Mi a különbség az OCR és az OMR között?

Az OMR és az OCR közötti különbség az, hogy az OMR az optikai jelfelismerés rövidítése, amelyet a papíron lévő pipa- és buborékjelek felismerésére használnak; többnyire vizsgák és felmérések, míg az OCR egy optikai karakterfelismerés, amely a dokumentumok karaktereinek felismerésére szolgál, és összegyűjti és átalakítja azokat ...

Melyek az OCR alkalmazásai?

Alkalmazások
 • Adatbevitel üzleti dokumentumokhoz, pl. csekk, útlevél, számla, bankszámlakivonat és nyugta.
 • Automatikus rendszám felismerés.
 • Repülőtereken, útlevélfelismeréshez és információ-kinyeréshez.
 • Automatikus biztosítási dokumentumok kulcsfontosságú információk kinyerése.
 • Közlekedési tábla felismerés.

Milyen jellemzői vannak az OCR-nek?

Az OCR általában moduláris architektúrát használ, amely nyitott, méretezhető és munkafolyamat-vezérelt. Űrlapdefiníciót, szkennelést, kép-előfeldolgozást és felismerési lehetőségeket foglal magában. OCR, amely képes kézzel írott vagy nyomtatott karakterek képeit ASCII adatokká alakítani . Néha az OCR-t ICR-nek nevezik.

Az OCR szoftver képes olvasni a kézírást?

Az OCR-eszközök elemzik a képekben lévő kézzel írt vagy gépelt szöveget, és szerkeszthető szöveggé alakítják. Egyes eszközök még helyesírás-ellenőrzővel is rendelkeznek, amelyek további segítséget nyújtanak felismerhetetlen szavak esetén.

Hogyan használja az abbyy FineReader OCR-t?

Az ABBYY Cloud OCR használata
 1. 1. lépés: Az első lépés a FineReader online webhelyének megnyitása. ...
 2. 2. lépés: Állítsa be a dokumentumban használni kívánt nyelvet.
 3. 3. lépés: Válassza ki azt a formátumot, amelyre a felismert digitális szövegeket konvertálja. ...
 4. 4. lépés: Kattintson a „Felismerés” gombra.

A Windows 10-hez tartozik OCR?

A Windows 10 rendelkezik OCR szoftverrel? Igen , a Windows 10 API rendelkezik natív OCR-támogatással, így az összes Windows 10-es alkalmazás használhatja, például a Photo Scan alkalmazás.

Jó az Adobe OCR?

Az Acrobat Pro DC egy kiváló és gazdag OCR-eszköz , amely minden rivális fölé emelkedik. Figyelemre méltóak a korábbi verziók frissítései és fejlesztései, a bevezetett új funkciók egyedülállóak a maguk nemében. A szoftver meglehetősen drága, de minden centet megér.

Biztonságos az egyszerű OCR?

Számos funkció súlyos hiánya ellenére a SimpleOCR azt teszi, amit mond, és meglehetősen megbízható .

Melyik a legjobb ingyenes OCR szoftver?

A legjobb 12 ingyenes OCR szoftver PC-re
 • FreeOCR.
 • Readiris.
 • Adobe Acrobat Pro DC.
 • Microsoft OneNote.
 • Wondershare PDFelement Pro.
 • SimpleOCR.
 • Boxof ingyenes OCR.
 • VueScan.

Ingyenes a Tesseact OCR?

A Tesseract egy ingyenes és nyílt forráskódú parancssori OCR motor, amelyet a Hewlett-Packard fejlesztett ki a 80-as évek közepén, és 2006 óta a Google karbantartja. ... Árképzés: A Tesseract egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver.

A Google Dokumentumokban van OCR?

Ha egy képet szöveggé szeretne konvertálni, a Google Dokumentumok egy erőteljes optikai karakterfelismerő funkcióval rendelkezik, amely közvetlenül be van építve ... Nem tökéletes – inkább egy optikai karakterfelismerés (OCR) PDF-ekhez és képekhez – de ha eszközt keres, hogy elérje ezt az értékes szöveget, ez egy praktikus módja ennek.