Mire használható a tolterodin-tartarát?

Pontszám: 4,5/5 ( 23 szavazat )

A tolterodint a túlműködő hólyag kezelésére használják (olyan állapot, amelyben a hólyag izmai ellenőrizhetetlenül összehúzódnak, és gyakori vizelést, sürgős vizelési szükségletet és a vizeletürítés szabályozásának képtelenségét okozzák).

Milyen napszakban vegyem be a tolterodint?

A tolterodint étkezés előtt vagy után is beveheti. Nyelje le az adagokat egy pohár vízzel. Igyekezzen minden nap ugyanabban az időpontban bevenni az adagokat, mert ez segít abban, hogy ne felejtse el rendszeresen bevenni azokat.

Mennyi idő alatt hat a tolterodin-tartarát?

A tolterodin 3-8 órán belül kezd hatni, de akár 4 hét is eltelhet, mire teljes mértékben kifejti hatását. Ha a tünetek 1-2 hét után sem enyhülnek, forduljon kezelőorvosához.

Milyen gyógyszereket kell kerülni a tolterodin szedése során?

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet ezzel a gyógyszerrel, a következők: antikolinerg szerek (például atropin , szkopolamin), egyéb görcsoldó szerek (például diciklomin, propantelin), bizonyos Parkinson-kór elleni szerek (például trihexifenidil), belladonna alkaloidok, kálium tabletták/kapszulák, pramlintide.

A tolterodin meggyógyítja a túlműködő hólyagot?

Arra a következtetésre jutottak, hogy a tolterodin jól tolerálható, és klinikai hatékonyságát a 9 hónapos kezelés alatt megőrzi. A kezelésben maradó betegek magas aránya azt jelzi, hogy a tolterodin hatékony, hosszú távú kezelés a hiperaktív hólyag kezelésére.

A 2 mg és 4 mg tolterodin α-blokkolóval kombinált összehasonlítása LUTS-ban és OAB-ban szenvedő férfiaknál

38 kapcsolódó kérdés található

Mit kezel a tolterodin?

A tolterodint a túlműködő hólyag kezelésére használják (olyan állapot, amelyben a hólyag izmai ellenőrizhetetlenül összehúzódnak, és gyakori vizelést, sürgős vizelési szükségletet és a vizeletürítés szabályozásának képtelenségét okozzák). A tolterodin az antimuszkarinoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik.

A tolterodin jobb, mint az oxibutinin?

Következtetések: Az oxibutinin és a tolterodin klinikailag hasonló hatékonysági profillal rendelkezik (bár az oxibutinin statisztikailag jobb), de a tolterodin jobban tolerálható , és a mellékhatások miatt kevesebb megvonáshoz vezet.

Mik a tolterodin ellenjavallatai?

Ki ne szedje a TOLTERODINE TARTRATE ER-t?
 • elmebaj.
 • myasthenia gravis, egy vázizom-rendellenesség.
 • zárt zugú glaukóma.
 • a glaukóma súlyosbodása.
 • torsades de pointes, a kóros szívritmus egy fajtája.
 • megnyúlt QT-intervallum EKG-n.
 • kóros EKG, QT változással a születéstől kezdve.

Okoz-e demenciát a tolterodin?

Egy adott antikolinerg gyógyszer hosszú távú alkalmazása növelheti a későbbi demencia kialakulásának kockázatát. A PLoS One folyóiratban megjelent cikk szerint az oxibutinin, a szolifenacin és a tolterodin túlműködő hólyag (OAB) kezelésére való alkalmazása a cukorbetegek demencia kockázatának növekedéséhez köthető.

A tolterodin csökkenti a vérnyomást?

A tolterodin fő hatása 1 és 5 óra elteltével a maradék vizelet mennyiségének növekedése volt, ami a hólyag nem teljes kiürülését tükrözi, és a detrusor nyomás csökkenése volt .

A tolterodin okozhat memóriavesztést?

A darifenacin és a tolterodin kiemelkedik abból a szempontból, hogy randomizált klinikai vizsgálatok során nem rontják a memóriát vagy más kognitív funkciókat.

A tolterodin vízvisszatartást okoz?

A DETROL-t kapó betegek által jelentett leggyakoribb nemkívánatos események a szájszárazság, a fejfájás, a székrekedés, a szédülés/szédülés és a hasi fájdalom voltak. Szájszárazság, székrekedés, látászavar (alakmodációs rendellenességek), vizeletretenció és xeroftalmia az antimuskarin szerek várható mellékhatásai.

Szedhetsz 8 mg tolterodint?

Következtetések: A 8 mg-os tolterodin ER egyszeri adagja, de nem 4 mg, úgy tűnik, hogy fiatal egészséges alanyoknál csökkenti a nyugalmi HRV-t a placebóhoz képest. Ez különösen fontos lehet a már meglévő szívbetegségben szenvedő betegeknél, akik napi hiperaktív hólyag gyógyszeres kezelést kapnak, és nagyobb vizsgálatok során tovább kell vizsgálni.

Ihat alkoholt a tolterodin szedése közben?

Az alkohol fokozhatja az álmosságot és a szédülést a tolterodin szedése közben. Figyelmeztetni kell, hogy ne lépje túl az ajánlott adagokat, és kerülje a szellemi éberséget igénylő tevékenységeket. Ha kezelőorvosa ezeket a gyógyszereket együtt írja fel, szükség lehet az adag módosítására a kombináció biztonságos szedéséhez.

A Detrol okozhat álmatlanságot?

A Detrol (tolterodin) mellékhatásai közé tartozik az alvászavar egyes betegeknél - Pillcheck.

Mit kell tenni az éjszakai vizelés abbahagyása érdekében?

Tippek az éjszakai vizelés kezelésére
 1. Vezessen ürítési naplót: Figyelje meg, mennyi folyadékot iszik és vizeletkibocsátását. ...
 2. Korlátozza a folyadékbevitelt két órával lefekvés előtt: Ha túl közel iszik lefekvés előtt, az éjszakai vizelést okozhat. ...
 3. Ellenőrizze az alvási apnoét: Mély alvás során testünk antidiuretikus hormonokat termel.

A tolterodin zavart okoz?

Jelentésünk azt mutatja, hogy a tolterodin OAB-tünetek kezelésére történő alkalmazása mentális zavartsággal járhat együtt , még egészséges betegeknél is. Ez egy ritka szövődmény, de figyelembe kell venni, ha a kezelés során egyébként megmagyarázhatatlan neurológiai tünetek jelentkeznek.

Melyik az a 9 vényköteles gyógyszer, amely demenciát okoz?

A tanulmány megállapította, hogy az embereknél nagyobb a demencia kockázata, ha a következőket szedték:
 • Antidepresszánsok,
 • Parkinson elleni gyógyszerek,
 • Antipszichotikumok,
 • Antimuszkarin szerek (túlműködő hólyag kezelésére használják), és.
 • Antiepileptikumok.

Okozhat zavart a Detrol?

zavartság, hallucinációk; a szokásosnál kevesebb vagy egyáltalán nem vizelés; vagy. fájdalmas vagy nehéz vizelés .

Milyen egészségügyi állapot ellenjavallt a tolterodine Detrol felírásához?

A DETROL LA ellenjavallt vizeletretencióban, gyomorretencióban vagy kontrollálatlan szűk zugú glaukómában szenvedő betegeknél.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a tolterodin és milyen mellékhatások?

A tolterodint a túlműködő hólyag tüneteinek kezelésére használják, mint például az inkontinencia (a húgyhólyag szabályozásának elvesztése) vagy a gyakori vizelési szükséglet. A tolterodin a görcsoldóknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Segít csökkenteni a húgyhólyag izomgörcseit és az e görcsök által okozott gyakori vizelési ingert.

Mik a Detrol mellékhatásai?

Előfordulhat szájszárazság, szemszárazság, fejfájás, székrekedés, gyomorpanaszok/fájdalom, szédülés, álmosság, fáradtság vagy homályos látás . Ha ezen hatások bármelyike ​​továbbra is fennáll vagy súlyosbodik, haladéktalanul értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Melyik a jobb Detrol vagy Ditropan?

A ditropán (oxibutinin) jó kezelés a túlműködő hólyag kezelésére, de több mellékhatással rendelkezik, mint a szájszárazság és a székrekedés, mint más, hasonlóan ható gyógyszerek. Túlműködő hólyagot kezel. A Detrol (tolterodin) jó kezelés a túlműködő hólyag kezelésére, miután gyakorlatok és egyéb módszerek a kezelésre nem váltak be.

Mit lehet szedni oxibutinin helyett?

A hiperaktív hólyag kezelésére felírt egyéb gyógyszerek közé tartozik a darifenacin (Enablex) , a fezoterodin (Toviaz), a mirabegron (Myrbetriq), a solifenacin (Vesicare), a tolterodin (Detrol) és a trospium (Sanctura).

Mi a tolterodin alternatívája?

Két újabb gyógyszer a szolifenacin és a fezoterodin . A szolifenacin hatásosabb, és kisebb a szájszárazság kockázata, mint a tolterodin. A fezoterodin hatásosabb, mint az elnyújtott felszabadulású tolterodin, de valószínűbb volt a vizsgálatokból való kivonás a káros hatások és a szájszárazság miatt.