Mi a legerősebb bizonyíték az endoszimbionta hipotézis alátámasztására?

Pontszám: 5/5 ( 18 szavazat )

Az endoszimbiotikus elmélet legerősebb bizonyítéka az a tény, hogy a mitokondriumoknak és a kloroplasztiszoknak megvan a maguk körkörös DNS-e, prokarióta módon, és még mindig képesek replikálni, átírni és lefordítani bizonyos fehérjéket . A riboszómáik is úgy vannak kialakítva, mint a prokarióták.

Mi a bizonyíték az endoszimbiotikus hipotézisre?

Számos bizonyíték létezik, beleértve azt, hogy a mitokondriumoknak és a kloroplasztiszoknak saját körkörös DNS-ük van (a prokariótáknak is van körkörös DNS-ük), a mitokondriumoknak és a kloroplasztiszoknak kettős membránja van (a belső membrán kezdetben a lenyelt prokarióta egyetlen membránja lett volna, a külső membrán pedig kezdetben ...

Melyik KF Az alábbiak a legerősebb bizonyítékok az endoszimbionta hipotézis alátámasztására?

Az alábbiak közül melyik a legerősebb bizonyíték az endoszimbionta hipotézis alátámasztására? A mitokondriumoknak sajátjuk van, és a sejttől függetlenül osztódnak.

Mi a helyes szekréciós sorrend?

A kiválasztásra szánt fehérjék a következő sorrendben mozognak a szekréciós útvonalon: durva ER → ER-Golgi transzport vezikulák → Golgi cisternae → szekréciós vagy transzport vezikulák → sejtfelszín (exocytosis) (lásd 17-13. ábra). Kis szállító hólyagok rügyeznek ki az ER-ből, és összeolvadnak, és létrehozzák a cisz-Golgi retikulumot.

Melyek a két hipotézis összehasonlító erősségei és gyengeségei?

Válasz Szakértő igazolta A két hipotézis relatív erősségei és gyengeségei az , hogy vannak módok arra, hogy újrateremtsük azt a sejtet, amely megissza a másik kis prokarióta sejtet . A végső szimbiotikus hipotézis csak a mitokondriumokkal, a kloroplasztiszokkal és a csillók/flagella fejlődésével foglalkozik.

Endosimbiotikus elmélet

26 kapcsolódó kérdés található

Mi az endoszimbiotikus elmélet fő gondolata?

Az endoszimbiotikus elmélet azt állítja, hogy az eukarióta sejtekben lévő organellumok egy része egykor prokarióta mikrobák voltak. A mitokondriumok és a kloroplasztiszok mérete megegyezik a prokarióta sejtekkel, és bináris hasadás útján osztódnak.

Az alábbi bizonyítékok közül melyik támasztja alá legjobban az endoszimbiotikus elméletet?

Melyik bizonyíték támasztja alá legjobban az organellumok evolúciójának endoszimbiotikus elméletét? A mitokondrium és a kloroplaszt külső membránja egy eukarióta sejtre, míg a belső membrán egy bakteriális sejtre hasonlít.

Milyen bizonyítékok támasztják alá azt az érvet, hogy a mitokondriumok ősei?

Az első kulcsfontosságú bizonyíték, amely bizonyítja, hogy a kloroplasztiszok és a mitokondriumok primitív prokarióták voltak , a kettős membrán jelenléte . Amikor a kloroplasztiszok és a mitokondriumok prokariótaként lebegtek, egy másik prokarióta nyelte el őket, így a kettős membrán.

Mi az a két bizonyíték, amely alátámasztja, hogy a mitokondriumok baktériumokból származnak?

További bizonyítékok: a mitokondriumok bináris hasadás útján osztódnak, ugyanúgy, mint a baktériumok ; a sejtek nem tudnak új mitokondriumokat létrehozni, ha eltávolítják őket; a külső membrán transzportfehérjék (porinok) azonosak a baktériumokban és a mitokondriumokban, valamint a membrán összetétele; A mitokondriumokon belül beindul a fehérjeszintézis...

Milyen a sejt citoplazmája, mint egy gyári padló?

A sejtet "gyárnak" tekinthetjük, ahol különböző részlegek látnak el speciális feladatokat. A sejt plazmamembránja szabályozza, hogy mi kerüljön be a sejtbe, illetve mi hagyja el azt. ... A citoplazma hasonló a gyári padlóhoz, ahol a legtöbb terméket összeszerelik, befejezik és szállítják .

A mitokondriumoknak van közös őse a cianobaktériumokkal?

Kloroplasztok növényekben: Egy mitokondriummal rendelkező eukarióta elnyelte a cianobaktériumot sorozatos primer endoszimbiózis esetén, és mindkét sejtszervvel rendelkező sejtvonalat hozott létre. Ezek a cianobaktériumok a modern növényi sejtekben kloroplasztiszokká váltak.

Melyik sejttípusban nincs mag?

A prokarióták olyan élőlények, amelyek sejtjeiben nincs mag és más organellum. A prokarióták két különálló csoportra oszthatók: a baktériumokra és az archaeákra, amelyek a tudósok szerint egyedi evolúciós leszármazással rendelkeznek. A legtöbb prokarióta kicsi, egysejtű organizmus, amelyek viszonylag egyszerű szerkezettel rendelkeznek.

Mi az endoszimbiózis három fő bizonyítéka?

Mi az endoszimbiózis három fő bizonyítéka? DNS, RNS, riboszómák és fehérjeszintézis Ez szolgáltatta az első lényeges bizonyítékot az endoszimbiotikus hipotézishez. Azt is megállapították, hogy a mitokondriumok és a kloroplasztiszok attól függetlenül osztódnak, hogy melyik sejtben élnek.

Melyik nem tekinthető a citoplazma részének?

Az organellum a sejten belüli bármely olyan szerkezet, amely anyagcsere funkciót lát el. A citoplazma számos különböző organellumot tartalmaz, amelyek mindegyike speciális funkcióval rendelkezik. ( A fent tárgyalt mag a legnagyobb sejtszervecskék, de nem tekintik a citoplazma részének).

Melyek az endoszimbiotikus elmélet lépései?

A készlet feltételei (6)
  • Prokarióta sejtmembrán citoplazmába hajtogatva.
  • A magmembrán, az endoplazmatikus recticulum és a golgi test immár függetlenek a külső membrántól.
  • Az ősi eukarióta elnyelte a prokariótát, de nem ölte meg.
  • A prokarióta túlélte az eukarióta belsejét, és mindegyik egymástól függővé vált.

Mi a Bioninja endoszimbiotikus elmélet?

Az endoszimbiotikus elmélet azt sugallja, hogy az eukarióta organellumok független prokariótákból keletkeztek, amelyeket endocitózis útján nagyobb prokarióták nyeltek be . Ahelyett, hogy megemésztették volna, a kisebb prokarióta szimbiotikus kapcsolatot alakított ki a gazdaszervezettel, és generációkon keresztül organellummá vált.

Mi az endoszimbiotikus elmélet jelentése?

főnév. (evolúcióbiológia) Egy elmélet, amely azt sugallja, hogy az organellumok, például a mitokondriumok és a kloroplasztiszok az eukarióta sejtben a prokarióta endoszimbionták és az eukarióta gazdasejt korai endoszimbiózisának eredményeként jöttek létre . Szinonimája: szimbiogenezis.

Mi az a bakteriális endoszimbionta?

Bevezetés. Az endoszimbionták olyan organizmusok, amelyek szimbiotikus kapcsolatot alakítanak ki egy másik sejttel vagy szervezettel . ... A rhizobia nevű baktériumok megtelepednek a növények gyökérsejtjeiben csomókat képezve. A Rhizobia baktériumok a légköri nitrogént ammóniává alakítják, amelyet a növény biológiai molekulák építésére használhat fel.

Az alábbiak közül melyik a legegyszerűbb életképes anyaggyűjtemény?

Minden élőlény sejtekből áll . A biológiai szerveződés hierarchiájában a sejt a legegyszerűbb élőanyag-gyűjtemény. Valójában az élet számos formája létezik egysejtű organizmusként.

Milyen organellum fejlődött ki olyan baktériumokból, amelyek oxigént tudtak felhasználni energia előállítására?

A tudósok úgy vélik, hogy a mitokondriumok aerob vagy oxigénfogyasztó prokariótákból fejlődtek ki.

Miért nincs magjuk a vörösvértesteknek?

A sejtmag hiánya a vörösvértestek alkalmazkodása a szerepéhez . Lehetővé teszi, hogy a vörösvértestek több hemoglobint tartalmazzanak, és ezáltal több oxigénmolekulát szállítsanak. Azt is lehetővé teszi, hogy a sejt jellegzetes bi-konkáv alakja legyen, ami elősegíti a diffúziót.

Tested mely sejtjei soha nem cserélődnek ki?

Az állandó sejtek olyan sejtek, amelyek nem képesek regenerálódni. Ezeket a sejteket terminálisan differenciálódottnak és nem proliferatívnak tekintik a szülés utáni életben. Ide tartoznak a neuronok, a szívsejtek, a vázizomsejtek és a vörösvértestek.

Melyik sejt az atommag?

Csak a fejlett organizmusok sejtjei, az úgynevezett eukarióták rendelkeznek maggal. Általában csak egy sejtmag van sejtenként, de vannak kivételek, például a nyálkagombák sejtjei és a Siphonales algacsoport. Az egyszerűbb egysejtű szervezetek (prokarióták), mint a baktériumok és a cianobaktériumok, nem rendelkeznek maggal.

Igaz, hogy minden ismert eukarióta mitokondriummal rendelkezik?

A mitokondriumok szinte minden eukarióta szervezet sejtjében megtalálhatók , beleértve a növényeket és az állatokat is. ... Néhány sejttípusból, például a vörösvértestekből, teljesen hiányoznak a mitokondriumok. Mint prokarióta szervezetek, a baktériumoknak és az archaeáknak nincs mitokondriumuk.

Valószínűleg miből fejlődtek ki a mitokondriumok?

A mitokondriumok és a kloroplasztiszok valószínűleg olyan elnyelt prokariótákból fejlődtek ki, amelyek egykor független szervezetekként éltek . Valamikor egy eukarióta sejt bekebelezett egy aerob prokariótát, amely endoszimbiotikus kapcsolatot alakított ki a gazdaszervezet eukariótajával, és fokozatosan mitokondriummá fejlődött.