Milyen büntetés jár a pikk-visszaadásért?

Pontszám: 4,8/5 ( 71 szavazat )

A megtagadásért járó büntetés változó. A legtöbb esetben a csapat szerződése érvénytelenné válik, és a csapat pontszáma tíz ponttal csökken minden egyes trükk ajánlatért . Egyes esetekben a visszavonás három cselbüntetést von maga után, ami azt jelenti, hogy a csapat még köthet szerződést, de ehhez további három trükköt kell végrehajtania.

Milyen szabályok vonatkoznak a pikkben való renegingre?

Renege – Amikor egy játékosnak van egy kártyája a vezető színből, és tudja követni a példát, de nem. A visszautasítás csalásnak minősül, és ha bebizonyosodik, megbüntetik . Ha egy csapat kihívást jelent a visszaállítás megtörténte esetén, meg kell határoznia, hogy az asztalon melyik könyvet nem követte a játékos.

Mi történik, ha nem teszed meg az ajánlatodat?

Ha nullára licitál, és sikerül, 50 pontot kap, de nulla licit és kudarc esetén 50 pontba kerül . A vak nulla licit 100 pontba kerül, attól függően, hogy sikerül-e vagy sem. Nyerj vagy veszíts nulla licit esetén, ezek a pontok nem befolyásolják partnered ajánlatát, amelyet a szokásos módon pontoznak.

Hogyan kapsz zsákbüntetést pikkben?

Mennyi a 10 zsák büntetés pikkben? 10 zsákos büntetés jár, ha a csapat 10 zsákot gyűjt össze . 100 pontot vonnak le a pontszámukból, és a táskájuk száma visszaáll. A Solo Spades-ben a zsákbüntetés 5 zsák.

Ki lehet kényszeríteni a renege-t pikkben?

A pikkek bármikor játszhatók. 15. „A lerakott kártya kijátszott kártya!” és csak akkor lehet felvenni, ha rossz lakosztályt tesz le. Nem lehet erőltetni a visszavonulást .

SPADES 101: RENEGING

41 kapcsolódó kérdés található

Mi történik, ha soron kívül dobja az ásót?

Spades szabályok. Ha egy játékos eldob vagy adu, amikor követni tudja a példáját, akkor azt mondják, hogy visszavonja . A visszavonást a következő trükk első lapja előtt lehet javítani. ... Abban az esetben, ha bármely másik játékos licitál, ez soron kívüli licitnek minősül, és döntést eredményez.

Le tudod dobni az öltönyt pikkben?

Bármilyen színű kártyát kidobhatsz, KIVÉVE PÁST , ne feledd, nem dobhatsz ki ásót, amíg valaki VÁGÁSA.

Hány pontot veszítesz, ha alullicitálsz pikkben?

Alullicitálás: Az a csapat, amelyik kevesebb trükköt hajt végre, mint amennyit felajánlott, 10 pontra bünteti minden egyes trükkért . Példa: egy csapat 7 trükköt ajánl, és 5 trükköt vesz be; a csapatot 70 ponttal büntetik.

Melyik lap vezet pikkben?

Játékmenet. Az osztótól balra ülő játékos játszik először ("vezet"). Nem vezethet ásóval, kivéve, ha a kezében csak ásó van. Valójában, hacsak egy játékosnak nincs választási lehetősége, ásót nem lehet addig vezetni, amíg a színe „el nem törik” (lásd lent).

Mikor lehet vak 6-tal pikk?

Vaklicit – Bármelyik csapat, aki legalább 100 pontot veszített, tehet (minimum 6) vaklicitet. A csapatnak be kell jelentenie ezt az ajánlatot a kártyák kiosztása előtt. A vaklicit sikeres megnyerése megduplázza az adott leosztás összpontszámát. A csapat akkor tekinthető beállítottnak, ha a licit sikertelen.

Hogyan verd le a nullát a pikk?

(to) Break Nil – Kényszerítsd az ellenfelet, akinek nulla vagy vak nulla a licitje, hogy megnyerjen egy trükköt, jellemzően alacsony lap vezetésével és magasabb lap kijátszására kényszerítve, mert nincs más lap a kezében.

Mi történik, ha egy ásót játszol, mielőtt az ásó eltörne?

A pikk játékban addig nem vezethetsz ásót, amíg az ásók nincsenek "eltörve", vagyis amíg valaki nem játszott egy ásóval, mert érvénytelen volt a vezető színben, vagy amíg valakinek nem kell ásót játszania, mert CSAK ásója van. a kezükben maradt .

Hogyan szerzel pontokat pikkben?

A pontokat minden leosztás végén számítják ki, és minden csapatnak pontokat adnak az alábbiak szerint:
  1. Ha egy csapat megteszi vagy meghaladja az összesített ajánlatát, ajánlatonként 10 pontot kap. ...
  2. Ha a csapat túllépi az összesített ajánlatát, minden egyes trükkért 1 pontot adunk az ajánlatukhoz képest.

Tudsz ásóval vezetni?

Nem vezethetnek ásóval, kivéve, ha a kezükben csak ásó van . Valójában, hacsak egy játékosnak nincs választási lehetősége, a pikkeket soha nem szabad addig vezetni, amíg a öltöny „el nem törik” (lásd lent „Páktörés”). A lejátszás az óramutató járásával megegyező irányban folytatódik. Minden játékosnak követnie kell a példát (azaz ugyanazt a színt kell játszania, mint amit vezettek), ha lehetséges.

Tudsz a kezedbe dobni, ha nincs ásód?

A legáltalánosabb szabály az, hogy egy félreértést egy ásó nélküli játékos is megadhat . ... Ha bármely játékos megadja a hibás üzletet, a kártyákat bedobják, és ugyanaz az osztó új leosztást oszt ki.

Melyik Joker a legmagasabb pikkben?

Ahhoz, hogy legalább annyi trükköt nyerjen ajánlatot. Ha a két jokert használják, akkor ők a legmagasabb rangú ütőkártyák. A pikk szín 15 lapból áll: a Big Joker (Full-Color Joker) megelőzi a Kis Jokert (Egyszínű Joker), amely megelőzi a pikk ászt.

Tudsz játszani a pikk dámával, mielőtt összetörnek a szívek?

A szabály általában az, hogy a nyitó trükkre nem dobhatsz szívet vagy pikk-dámát . (2 klub mindig vezet). Egyébként bármikor lejátszhatod (ha nem kerülöd a követést). Csak akkor vezethetsz egy szívet, ha már "összetörték", vagy ha már csak szíved maradt.

Hogyan nyerhetsz minden alkalommal pikkben?

Vedd be a trükkjeidet korán , és csak a kívánt kártyákkal trükközz. az extra trükkök bevetése általában táskákat eredményez. Ha azonban valaki felülmúlta a gyémántkirályodat, jobb, ha nyersz egy másik trükköt. Ha nincs pikk ászod, de van királyod és/vagy dámád, próbáld rákényszeríteni az ászral rendelkező játékost, hogy játsszon vele.

A szív ásóval dobogtatja a gyémántot?

A színsorrend alkalmazásakor a leggyakoribb konvenciók a következők: ABC sorrend: ütők (legalacsonyabb), ezt követik a gyémántok, szívek és pikkek (legmagasabb) . ... Néhány német kártyajáték (például Skat) a következő sorrendet használja: gyémántok (legalacsonyabb), szívek, pikkek és ütők (legmagasabb).

Milyen öltönyökkel kezdesz pikkben?

Az ötszáz pont gyakori, de a 200 pont megfelelő egy rövid játékhoz. Az osztó bal oldalán lévő játékos vezeti a nyitást, és a játékosoknak követniük kell a példát, ha lehetséges.

A jokert ásó ásónak tekintik?

Kártyák. Egy 54 lapból álló pakli, egy standard 52 lapos pakli, valamint nagy és kis jokerek használatos. A jokerek pikknek számítanak, és a pikk rangja: Big Joker, Little Joker, ász, király, dáma, bubi, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2.

A joker legyőzi Ace-t?

Joker ver ászt? Válasz: Ez a játéktól és a szabályoktól függ . Például, ha a Jokert wild cardként használják a pókerben, akkor annak a lapnak az értéke lesz, amelyik a lehető legjobb leosztást adja. Véleményem szerint az ász magasabb értékkel rendelkezik, a joker pedig egy helyettesítő, ami ezért másodlagos az ászhoz képest.