Mi a pennywinkle definíciója?

Pontszám: 4,1/5 ( 11 szavazat )

A "pennywinkle" definíciója
a. világos lilás-kék színű . b. (melléknévként) sziklás kabát.

Mi az a Pennywinkle?

Bizonyos más tengeri csigákat, mint például a közönséges északi lacuna (Lacuna vincta), néha szikláknak nevezik. Az Egyesült Államok déli részének számos részén a periwinkle vagy pennywinkle kifejezést minden kis édesvízi csigára alkalmazzák.

Mi az a periwinkle angol?

a(1) : európai kúszónövény (Vinca minor), amelyet széles körben termesztenek talajtakaróként és kék vagy fehér virágai miatt. — mirtusznak is nevezik. (2) : nagy kék virágú utónövény (Vinca major), amelyet talajtakaróként és ablakládákban használnak. b : rózsás gyöngyvirág. 2: világos lilás kék.

Honnan származik a szikla szó?

A növény neve a 12. századi angol parvink szó kicsinyítő alakja, amely az óangol perwince szóból származik, amely viszont a pervinca, a periwinkle növény késő latin szóból származik.

Mérgező-e az emberre nézve a gyöngyvirág?

A Periwinkle NEM BIZTONSÁGOS . Mellékhatásokat okozhat, például hányingert, hányást és egyéb gyomor- és béltüneteket. Ideg-, vese- és májkárosodást is okozhat. Nagy mennyiségben nagyon alacsony vérnyomást okozhat.

Magyarázat Jelentés

22 kapcsolódó kérdés található

Mi a periwinkle másik neve?

A periwinkle egyéb meghatározásai (2/2) Más néven mirtusz . egy utónövény, a Vinca minor, a dogbane családból, fényes, örökzöld lombozattal és általában kékeslila virágokkal.

A periwinkle egy név?

Mi a Periwinkle név jelentése? A Periwinkle név elsősorban angol eredetű női név, jelentése kék/lila szín vagy növény/virág . A szikla színe a kékes-lila színű, világoskék-lila színű növény virágából származik.

Hogyan néz ki a télikert?

A szikla (Vinca minor) kiváló örökzöld talajtakaró, sötétzöld lombozattal . A hosszúkástól a tojásdadig terjedő levelek ellentétesek, egyszerűek, ½-2 hüvelyk hosszúak, fényesek, rövid levélnyéllel. Töréskor tejszerű levet bocsátanak ki. A virágok lila, kék vagy fehér színűek a fajtától függően.

A periwinke hús?

Az afrikai és ázsiai konyhák csemegeként tartják számon a gyöngyvirágot . A hús sok fehérjét, omega-3 zsírsavat és alacsony zsírtartalmú; Az USDA National Nutrient Database for Standard Reference szerint a nyers csigák általában körülbelül 80% vizet, 15% fehérjét és 1,4% zsírt tartalmaznak.

Milyen állatok esznek sziklákat?

A tengeri csillagok, fürtök és néhány hal megeszik a közönséges sziklákat. Az elhullott közönséges sziklák héjában gyakran élnek remeterákok.

Winkles csigák?

A Winkles kicsi, fekete, csigaszerű kagylók , amelyek a tenger gyümölcsei tál hagyományos részét képezik. Annak ellenére, hogy finomak, korlátozott a követőjük.

Jók neked a sziklák?

A Periwinkle tanninokat tartalmaz, amelyek megkötik a folyadékot és enyhítik a gyulladást . Alacsony telített zsírtartalmúak. Ezenkívül jó fehérje- és káliumforrás, valamint nagyon jó E-vitamin (alfa-tokoferol), vas-, magnézium-, foszfor-, réz- és szelénforrás.

Mivé válnak a sziklák?

Fokozatosan héjat növesztenek belőlük, apró fürtökké alakulnak át, és letelepednek a szubapályzóna aljára. A szakirodalom szerint a periwinkles ezután feljut az árapályzónába, és 18 hónapon belül ivaréretté válik. Ezekben a hónapokban a sziklák 18 milliméteres héjmagasságra is megnőhetnek.

Lehet enni periwinket?

Mivel a sziklák invazív fajnak számítanak, a betakarításukra nincs szabályozás. Kicsiek és időigényes elfogyasztásuk , de igazán finomak, és tökéletes ingyenes snack a tengerből. Elfogyasztásához egyszerűen párolja őket körülbelül 3-4 percig, majd dobja meg egy kis olvasztott vajjal.

Meg lehet enni nyersen a zöldfűszert?

Bármilyen fajtát ehetsz belőlük , az év bármely szakában, bár némelyikkel nem érdemes foglalkozni, mivel olyan kicsik. Az „ehető szürkét” azért hívják ehetőnek, mert 2-3 cm-es (egy hüvelyk) nagyságú, ezért érdemesebb vele foglalkozni. Az Ehető valójában a legnagyobb sziklák.

A periwinkle fiú vagy lány?

Periwinkle (vagy egyszerűen Peri) egy hím cica a városból, aki először jelenik meg a Blue's Big Mystery-ben. Később visszatérő barátja lesz Blue-nak.

Hogyan akadályozhatom meg a gyöngyvirág terjedését?

Késő tavasszal vagy kora ősszel, amikor a hőmérséklet 70 és 80 Fahrenheit fok között van, metszőollóval vágja le a zöldfűszeres növényeket. Nagy foltok esetén használjon gyomostort. Permetezze be a levágott szárakat egy használatra kész, 5 százalékos glifozát tartalmú gyomirtóval .

A periwinkle és a vinca ugyanaz?

A sziklák a közönséges neve ennek a csinos növénynek, amely a dogbane vagy az Apocynaceae családba tartozik. ... A közönséges, naprajongó vinca a catharanthus nemzetségnevet viseli. A Vinca major és a vinca minor árnyékot kedvelő talajtakarók, a vinca vine pedig egy tarka levelű utánfutó, amelyet gyakran használnak ablakdobozokban és konténerekben.

Növényi vagy állat-e a télikert?

A sziklák (Vinca spp.), más néven Vinca, az Apocynaceae családba tartozó örökzöld, kúszó virágos növények , valamint a sivatagi rózsa és a Mandevilla szőlő.

A periwinkle invazív faj?

Először díszítési és gyógyászati ​​célokra Kaliforniába vezették be, a nagy szilló elkerülte a kerti tereprendezést, és mára invazív a tengerparti megyékben, a hegylábokban, a központi völgyben és néhány sivatagi megyében . A nagy sziklák gyorsan terjednek, különösen a parti területeken, a patakokban és a vízelvezető területeken.

Mi a különbség a zöldfű és a levendula között?

A legnagyobb különbség a zöldfű és a levendula között az, hogy a levendulának sokkal kevesebb a kék színe, mint a zöldfűnek . A levendulát csak lilának tudnád leírni, de a periwinket lilának és kéknek egyaránt. A Periwinkle kékeslila, de a levendula tisztán halványlila.

Vinca szereti a napot vagy az árnyékot?

Mivel az egynyári vinca Madagaszkáron őshonos, a nyári melegre van szükségük a boldoguláshoz. A legjobb a teljes napsütés , de jó levegőkeringés esetén árnyékban is elhelyezkedhetnek. Ha egy terület túl fülledt, a növényben gombás problémák léphetnek fel. Vinca a szárazságot is kibírja.

Meddig élnek a sántikák?

Az algák alatt élő sántályok csak 2-3 évig élnek, míg a csupasz sziklákon élők akár 16 évig is élnek. 3. A gyakori sántik életük első néhány évében mozognak, majd életük hátralévő részében egy otthonban telepednek le.