Mennyibe kerülnek a szappankő munkalapok?

Pontszám: 4,3/5 ( 16 szavazat )

A gránit és a kvarc négyzetlábonként körülbelül 50-100 dollárba kerül, míg a szappankőből készült munkalapok négyzetlábonként 70-120 dollárba kerülnek . A telepítést nem számítva egy tipikus 30 négyzetméteres gránit- vagy kvarclap 1500-3000 dollárba kerül, míg egy szappankő munkalap 2100-3600 dollárba kerül.

A szappankő olcsóbb, mint a gránit?

A szappankő nagyjából 70-120 dollárba kerül négyzetlábonként, így drágább , mint sok más természetes kőből készült munkalapanyag. Szintén jó minőségű természetes kő, a gránit nem kerül annyi szappankőbe. Az anyag költsége általában 40 és 100 dollár között van beépítve.

Mik a szappankő munkalapok előnyei és hátrányai?

Íme a szappankő munkalapok előnyei
  • A szépség. Nagyon kevés a természetes kőből készült munkalap. ...
  • Környezetbarát. ...
  • A szappankő munkalapok nem foltosodnak. ...
  • A szappankő nem reped könnyen. ...
  • Tartósság. ...
  • Könnyű tisztítás és karbantartás. ...
  • Hőellenállás. ...
  • A befektetés magas megtérülése.

Könnyen karcolódnak a szappankő munkalapok?

A szappankő viszonylag puha anyag, és megkarcolódik. A szappankő elsősorban ásványi talkumból áll, amely a létező legpuhább ásvány. ... Tehát bár a szappankő könnyen megkarcolható , az egyik legpozitívabb tulajdonsága az, hogy gyorsan vissza lehet állítani eredeti szépségébe.

A szappankő munkalapok nagy karbantartást igényelnek?

Ha szereti a gránit sötét szépségét és a márvány könnyű erezetét, fontolja meg inkább a szappankövet. Tartós, viszonylag kevés karbantartást igényel , és kellemes, régies hangulatú. ... A szappankő árban hasonló a csúcskategóriás gránithoz, és kevesebb, mint a márvány.

Quartz vs Soapstone | Munkalapok összehasonlítása

43 kapcsolódó kérdés található

Használhat Clorox törlőkendőt szappankőhöz?

Vannak, akik szeretnek fehérítővel tisztítani. ... A fehérítőre azonban nincs szükség, mivel a szappankő természetes nagy sűrűsége nem tartalmaz semmilyen baktériumot. Egyszerű szappankő és víz vagy ecet és víz. Csodálatosan jól működik, és megtisztítja a felületi baktériumokat, éppúgy, mint a fehérítőt vagy az erős tisztítószereket.

Mennyi ideig bírják a szappankő munkalapok?

A fehértől a faszénig korlátozott színben kapható – például rózsaszín, kék vagy zöld színt nem fog találni –, de ha ez a választék illik az Ön tervezési sémájához, ez a kiváló minőségű munkalapanyag 20 év feletti vonzó, szorgalmas teljesítményt nyújt.

Le kell zárnom a szappankövemet?

A szappankő nem porózus, és a márvánnyal és gránittal ellentétben nem kell lezárni . Speciális összetételű Soapstone Care ásványi olajunkat megvásárolhatja webáruházunkból.

Használhatok olívaolajat szappankőre?

Szappankő olaj: Élelmiszer-biztonságos olaj A legtöbb szappankőhöz készült olaj ásványolaj, kőolaj alapú anyag. Ez nem fenntartható. De nem minden élelmiszer-minőségű olaj működik. ... Ezenkívül ne használja a szokásos háztartási olívaolajokat : avas lesz és szaga lesz.

Melyik a legkönnyebben karbantartható munkalap?

A kvarc munkalapok a legkönnyebben gondozható természetes kő. Köszörült kőből és gyantából készültek, így nem igényelnek rendszeres tömítést, mint a legtöbb gránit és márvány munkalap esetében. Ez a kő nem porózus, így nem könnyen foltosodik és nem maródik.

Tudsz egy forró serpenyőt a szappankőre tenni?

A szappankő egyszerre vegyszerálló és hőálló, így a forró edényeket és serpenyőket közvetlenül a szappankőre helyezheti anélkül, hogy fennállna a repedés vagy a megperzselés veszélye . A szappankő azonban sokkal puhább és hajlamosabb a karcolódásra, mint a gránit vagy a kvarc, így ha közvetlenül a szappankőpultokon készíti el az ételt, az könnyen megkarcolhatja.

A gránit jobb, mint a szappankő?

Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy a szappankő, bár valamivel puhább, mint a gránit , kevésbé porózus és érzékeny a foltosodásra, és keményebb, mint a márvány. ... Kevésbé drámai, mint a legtöbb gránitfajta, de sokan inkább finom szépségét részesítik előnyben, mint a gránit hangos áradását.

A szappankő jobb, mint a kvarc?

A szappankő tartós és hőálló, akárcsak a kvarc és a gránit. A kvarchoz hasonlóan a szappankő sem porózus , de a kvarccal ellentétben a szappankő természetesen nem porózus, így egyáltalán nem kell aggódnia a foltosodás miatt. Nincsenek olyan vegyületek, amelyek megsérülhetnek és elszíneződhetnének.

Megéri a szappankő az árát?

A szappankő, hasonlóan más természetes kő munkalapokhoz, magas viszonteladói értékkel rendelkezik . Sok leendő lakástulajdonos szereti a szappankő munkalapok ötletét, mivel az anyag vonzó, tartós és könnyen kezelhető.

Milyen gyakran kell olajozni a szappankövet?

Ha vadonatúj szappankő munkalapunk van, érdemes egy nappal a felszerelés után ledörzsölni. Mielőtt ezt megtenné, hagyja a pultot egy napig leülepedni, hogy a szilícium megkössön és megszáradjon. Ezt követően érdemes megtervezni a kő beolajozását havonta egyszer, vagy amikor a számláló kezd túl világos lenni.

Melyik gránit hasonlít leginkább szappankőre?

Most jöttem rá, hogy a "Virginia Mist" gránit nagyon úgy néz ki, mint a szappankő, és sokkal tartósabb.

Hogyan tartod fényesen a szappankövet?

Puha ronggyal töröljük át egy vékony réteg főtt lenolajjal. Tungolaj vagy dán olaj is használható . Ne hordjon fel vastag rétegeket, különben az olaj gumiszerűvé és nehezen polírozhatóvá válik. Törölje le a felesleges olajat, és hagyja megszáradni.

Mivel tisztítod a szappankövet?

A szappankő munkalapok tisztítása rendkívül egyszerű, enyhe szappannal és vízzel . Ha úgy dönt, hogy ásványi olajat használ a felületre, érdemes kerülnie a kemény vegyszereket tartalmazó tisztítószereket, mivel ezek megzavarják ezt a folyamatot.

Hogyan lehet olívaolajat kivonni a szappankőből?

Az ásványolajos kezelés után bármilyen háztartási tisztítószerrel, például Ajax vagy Comet segítségével megtisztíthatja a szappankövet. Általában a szappankő szappannal és vízzel történő áttörlése jól működik. A szappankő mosogató minden enyhe tisztítószert kibír.

Milyen gyakran kell lezárni a szappankövet?

A szappankő színének megőrzése érdekében három-négy évente újra le kell zárni. A gyakoriság a tömítőanyagra kitett feszültség mértékétől függhet; azonban a tömítőanyag felületén lévő karcolások általában csak az érintett területet igénylik.

Mi a legjobb tömítő a szappankőhöz?

A szappankő felületeket nem kell tömíteni, de ásványolajos kezelést javasolunk, ha egyenletes felületsötétítésre van szükség. Kezelés nélkül a szappankő a leggyakrabban használt felületek egyenetlen részein elsötétül. Ha kezeletlenül hagyja a szappankövet, az öregedés patinája alakul ki, amelyet sokan élveznek.

Megreped a szappankő a hő hatására?

Az ásványi talkum nagyon alacsony hőtágulási együtthatóval rendelkezik. Tehát amikor felmelegítik és lehűtik, a szappankő viszonylag statikus marad, ezért sokkal kisebb a valószínűsége, hogy megreped és szétreped, mint más természetes kövek, például a gránit.

Milyen színekben kapható a szappankő?

A szappankő munkalapok színei Más ásványi kövekkel ellentétben a szappankő korlátozott színválasztékban kapható. Jellemző színválasztéka a zöld, fekete, fehér, kékesszürke és szürke . Ennek a kőnek az erezete kisebb a gránithoz és a márványhoz képest.

Tudsz szappankövön főzni?

Használható sütőben , grillen és főzőlapon (öntöttvashoz is), bár a hőleadók használata ajánlott az elektromos tűzhelyeken.