Mire használható a stelazin?

Pontszám: 4,1/5 ( 29 szavazat )

Ezt a gyógyszert bizonyos mentális/hangulati rendellenességek ( például skizofrénia, pszichotikus rendellenességek ) kezelésére alkalmazzák. A trifluoperazin segít tisztábban gondolkodni, kevésbé idegeskedni, és részt vesz a mindennapi életben. Csökkentheti az agresszív viselkedést és a saját/mások bántásának vágyát.

A Stelazine-t abbahagyják?

A Stelazine márkanév forgalmazása megszűnt . Ez a gyógyszer csak általános formában kapható.

Hogyan fejti ki hatását a Stelazin?

A trifluoperazin blokkolja azokat a receptorokat, amelyekre a dopamin hat, és ez megakadályozza a dopamin túlműködését az agyban. Ez segít a pszichotikus betegségek kezelésében . A trifluoperazint pszichotikus állapotok, például skizofrénia hosszú távú kezelésére használják.

Hogyan kell szedni a Stelazint?

Mikor kell bevenni? A Stelazin tablettát általában naponta egyszer vagy kétszer kell bevenni . Minden nap körülbelül ugyanabban az időben vegye be. Ha minden nap ugyanabban az időpontban veszi be, akkor lesz a legjobb hatás. Segít abban is, hogy ne feledje, mikor vegye be.

A trifluoperazin neuroleptikum?

A trifluoperazin az egyik legaktívabb antipszichotikus gyógyszer. A neuroleptikus hatást mérsékelt stimuláló hatás kíséri . A trifluoperazin egyedülálló abban, hogy a betegek a fenotazin-származékokra jellemző merevség és gyengeség helyett élénkebbé válnak.

Sztelazin tabletta használt urdu | A trifluoperazin felhasználása | Sztelazin mellékhatások

37 kapcsolódó kérdés található

A stelazin okoz súlygyarapodást?

Előfordulhat álmosság, szédülés, szédülés, szájszárazság, homályos látás, fáradtság, székrekedés, súlygyarapodás és alvászavarok. Ha ezen hatások bármelyike ​​továbbra is fennáll vagy súlyosbodik, haladéktalanul értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Trihexiphenidyl?

A trihexifenidilt a Parkinson-kór tüneteinek (merevség, remegés, görcsök, rossz izomkontroll) kezelésére használják. A trihexifenidilt bizonyos antipszichotikus gyógyszerek alkalmazása által okozott Parkinson-szerű tünetek kezelésére és megelőzésére is használják.

A trifluoperazin álmosít?

Orvosa valószínűleg azt fogja mondani, hogy ne szedje a trifluoperazint 2 napig a mielogram előtt és egy napig a mielogram után. tudnia kell, hogy ez a gyógyszer álmossá teheti Önt, és befolyásolhatja gondolkodását és mozgását, különösen a kezelés kezdetén.

A trifluoperazin tipikus antipszichotikum?

Háttér. A trifluoperazin egy régóta fennálló, nagy hatásfokú, tipikus antipszichotikus gyógyszer , amelyet skizofrénia és skizofrénia-szerű betegségek kezelésére használnak.

A klórpromazin antidepresszáns?

A klórpromazin egy pszichiátriai gyógyszer , amely a fenotiazin antipszichotikumoknak nevezett gyógyszerek osztályába tartozik. Úgy fejti ki hatását, hogy segít helyreállítani bizonyos természetes anyagok egyensúlyát az agyban.

A stelazin függőséget okoz?

A sztelazinnak nincs függőséget okozó tulajdonsága . Mivel azonban a Stelazin hirtelen leállítása súlyos problémákhoz vezethet, nem szabad módosítani vagy hirtelen abbahagyni anélkül, hogy először konzultálna orvosával. A hosszú távú mellékhatások közé tartoznak a mozgászavarok, a magas vércukorszint és a szívproblémák.

Mennyi a stelazin felezési ideje?

A trifluoperazin eliminációja a vérből többfázisú, az α fázis eliminációs felezési ideje körülbelül 3,6 óra , a terminális eliminációs felezési idő pedig körülbelül 22 óra.

Melyik gyógyszer a TFP?

A trifluoperazin egy pszichiátriai gyógyszer, amely a fenotiazin antipszichotikumoknak nevezett gyógyszerek osztályába tartozik. Úgy fejti ki hatását, hogy segít helyreállítani bizonyos természetes anyagok egyensúlyát az agyban. Ezt a gyógyszert a szorongás rövid távú kezelésére is használták.

Mikor keletkezett a stelazin?

A trifluoperazinról először Mendels és Schless számolt be arról, hogy hatásos a GAD kezelésére 1986-ban egy kettős vak, placebo-kontrollos vizsgálatban. Az Egyesült Államok FDA azonban 2001 -ben csak 4 hétig engedélyezte a GAD-ban való alkalmazását.

Mi a flufenazin másik neve?

A flufenazin egy fenotiazin, más néven neuroleptikum, amelyet bizonyos típusú mentális/hangulati állapotok (szkizofrénia) tüneteinek kezelésére alkalmaznak. A Fluphenazine a következő különböző márkanevekkel kapható: Modecate, Modecate Concentrate, Moditen, Prolixin (márka megszűnt) és RhoFluphenazine.

Hogyan csökkenti a trifluoperazint?

A skizofrén betegek antipszichotikus terápiájának leállításakor a CPA-irányelvek fokozatos csökkentést javasolnak 6-24 hónap alatt , az APA-irányelvek pedig az adag havonta 10%-os csökkentését (APA [Lehman 2004]; CPA 2005).

Mikor hagyták abba a stelazin szedését?

A Stelazine gyártását a gyártó leállította, és 2004 -től már nem kapható az Egyesült Államokban. Csak általános nevén érhető el.

A trifluoperazin felére vágható?

Ezt a gyógyszert étkezés közben vagy anélkül is beveheti. Ha étellel együtt veszi be, csökkentheti a gyomorpanaszokat. Vegye be ezt a gyógyszert az orvosa által javasolt időpontokban. Vághatja vagy összetörheti a tablettát .

Lehet túladagolni a prociklidint?

A prociklidin túladagolásának tünetei közé tartoznak a nagy pupillák; meleg, száraz bőr; kipirult arc; láz; száraz száj; gyors vagy szabálytalan szívverés; szorongás; hallucinációk; zavar; agitáció; hiperaktivitás; eszméletvesztés; és rohamok.

Mit kezel a flufenazin?

A flufenazin a skizofrénia kezelésére szolgáló gyógyszer. Első generációs antipszichotikumként (FGA) vagy tipikus antipszichotikumként is ismert. A flufenazin egyensúlyba hozza a dopamint a gondolkodás, a hangulat és a viselkedés javítása érdekében.

Milyen típusú gyógyszer a klonazepam?

A klonazepám a benzodiazepinek nevű gyógyszerek csoportjába tartozik. Epilepszia, akaratlan izomgörcsök, pánikbetegség és néha nyugtalan láb szindróma okozta görcsrohamok vagy rohamok kezelésére alkalmazzák. A Clonazepam csak receptre kapható. Tabletta és folyadék formájában kapható, amelyet le kell nyelni.

Mik a trihexifenidil mellékhatásai?

A trihexifenidil mellékhatásokat okozhat. Mondja el kezelőorvosának, ha a fenti tünetek bármelyike ​​súlyos vagy nem múlik el:
  • szédülés vagy homályos látás.
  • száraz száj.
  • gyomorrontás.
  • hányás.
  • székrekedés.
  • fejfájás.
  • vizelési nehézség.

Milyen érzéseket vált ki belőled a trihexifenidil?

MELLÉKHATÁSOK: Álmosság, szédülés, székrekedés, kipirulás, hányinger, idegesség, homályos látás vagy szájszárazság fordulhat elő. Ezek a hatások általában csökkennek, ahogy a szervezet hozzászokik a gyógyszerhez. Ha ezen hatások bármelyike ​​továbbra is fennáll vagy súlyosbodik, azonnal forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

A trihexifenidil okozhat memóriavesztést?

Ha Ön 60 évesnél idősebb, érzékenyebb lehet a trihexifenidil hatásaira. Kimutatták, hogy nagyobb zavartságot és memóriavesztést okoz az időseknél . Orvosa alacsony adaggal kezdheti a kezelést, és figyeli a mellékhatásokat.